Akvarelkursus

Paleohora, Kreta

Underviser ida F. Ferdinand

Kursusdato: Afventer
Underviser: Ida F. Ferdinand

Ida Ferdinand har gennem sit arbejde som kunstner og rejseskribent fået et omfattende kendskab til de græske øer og den græske kultur. Ida har netop valgt Paleóhora til dette akvarelkursus fordi landsbyen har det hele: Smuk sandstrand, lokalt landsby-liv, gode restauranter og storslået natur.

Det er behageligt varmt i Paleóhora i maj. Varmt nok til at bade om dagen og sidde ude og spise blæksprutter om aftenen. Godt vejr til at sidde med akvarelfarver og blok på caféen eller under oliventræernes skygge – det er derfor vi rejser til Paleóhora på Kreta i maj.

På den ene side af byen finder vi en kæmpemæssig sandstrand, og til den anden side en stenkyst. Når vinden kommer fra øst finder vi læ til melriet ved sandstranden, og kommer den fra vest er det godt at sidde på en café ved steenstranden.

Mange udenlandske kunstnere har slået sig ned i Paleóhora hvor de finder inspiration og arbejdsro, og benytter de mange muligheder for at vandre langs kysten eller i bjergene. Valmuer, gyvel og lupiner fylder landskabet med røde, gule og blå pletter efter vinterregnen. Overalt er grønt og frodigt, du kommer ikke til at mangle motiver når du bevæger dig ud i byen og landskabet.

Vores hyggelige hotel ligger nærmest i vandkanten, så for alle som har lyst er det oplagt at starte og slutte dagen med en frisk dukkert. Paleóhora er en stor landsby med ca. 3000 indbyggere, som ligger langt væk fra masseturismens hotelkomplekser, og vi har stranden stort set for os selv.

Hver dag samles holdet efter morgenmaden for at starte dagens arbejde. I løbet af dagen kan du også vælge at arbejde på stranden, på en af byens hyggelige caféer, i kirken, på den gamle ruinborg, eller i fiskerihavnen med akvarelblok og farver. Du kan sidde fredeligt og uforstyrret overalt, og motiverne er uendelige.

Ida vil den første dag præsentere et par udflugtsmuligheder hvor vi kan gå, male og opleve natur og landsbyer. Holdet vil sammen vælge et par udflugter og inspirationsture.

AKVARELKURSUS MED IDA F. FERDINAND

Arbejdet starter hver dag kl. 9.00, mens lyset er blødt og varmt og farverne gode. Vi arbejder frem til frokost, ca. 12.30 og holder pause midt på dagen. Lysets styrke kan gøre det svært at fornemme farverne, og der kan være behov for at bade eller bare hvile sig, som grækerne gør. Fra kl. 16 – 19 mødes vi for at arbejde videre, indtil dagen afsluttes med middag på en af byens gode restauranter.

Ida har gennem mange år været optaget af farve, ornament og rum, og vil i undervisningen komme med oplæg om akvarellens muligheder baseret på erfaringer fra sit eget arbejde. Hver morgen starter med en fælles introduktion til en opgave i farvelære og formforståelse, som kan bringe dig videre med egne værker, og styrke dit personlige udtryk. 

Ida arrangerer fælles gennemgang af udvalgte billeder 2-3 gange i ugens løb. Vi afslutter ugens arbejde med en lille udstilling af holdets billeder. 

På Idas kursus arbejder du på papir, kurset omfatter maling og tegning. Du kan male med akvarel, farveblyanter, blyant og tørpastel. 

Du kan blande de forskellige medier. Ida foreslår at du vælger en af disse materiale-kombinationer at arbejde med: Akvarel og farveblyant + blyant eller tørpastel + farveblyant. 

Du kan vælge at arbejde i Paleóhora hele ugen, eller tage med holdet på udflugter og inspirationsture. En af mulighederne er at tage på en heldagstur med bus eller båd til den turkisfarvede sandstrand Elafonisi. Stedet er en del af naturreservatet Elafónisis, og kaldes Kretas Maldiver på grund af det helt specielle lys, og de specielle farver lyset frembringer.

Den gigantiske sandstrand har lavt, lysende turkis vand, hvor man kan vade ud til en lille ø. Sandet har et lyserødt skær fra de knuste, lyserøde muslingeskaller, og det er kombinationen af turkist, lavt vand og lyserødt sand som giver den særlige stemning i området.

At fange lyset i vand, himmel og sand er dagens maleprojekt.

Udflugtsbåden til Elafonisi sejer mod vest, vil man mod øst kan man tage færgen og sejle en times tid til det lille idylliske kystlandsby Sougia og her dyppetæerne i vandet på strandcaféerne, mens der males akvarel.

En anden mulighed er at tage på halvdagsudflugt til landsbyen Anídri, som ligger en ½ times kørsel op i bjergene. I Anídri findes en rigtig god restaurant i den gamle skolebygning, hvor maden serveres under gigantiske platantræer på terrassen med udsigt til sydkysten og det libyske blå hav. På restauranten kan du tage akvarelblok og farver frem og fordybe dig i de mange motiver de smukke omgivelser byder på. På kirkegården ved siden af sidder du også godt og maler, den lille kirke har kalkmalerier fra 1300- tallet som bestemt er værd at se.

Fra Anídri kan du tage med på en smuk vandretur ca. 6 km gennem en kløft, hjem til Paleóhora. Det er frivilligt, om du vil køre eller vandre hjem, hvis du vil vandre skal du vide at turen kræver godt fodtøj.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Ida hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer

Ida Ferdinand, tlf.: +45 2618 3969 / ida@ferdinand.dk

TILMELDING

Du får besked i nyhedsmailen KUNSTNOMADEN når vi åbner for tilmelding til dette kursus.

Hvis du ikke allerede modtager KUNSTNOMADEN kan du skrive dig på nyhedslisten via linket herunder.

Ja tak, giv mig besked om dette kursus

REJSEN

På denne akvarelrejse har vi direkte fly til Kreta, og ca 1,5 timers kørsel med privat bus til og fra lufthavnen.

Underviseren rejser sommetider i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil, så vidt muligt, blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet.

Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.

ANDRE AKTUELLE KURSER MED IDA FERDINAND

Akvarelkursus Nafplion Grækenland

Underviser: Ida F. Ferdinand

Nafplion bliver ikke for ingenting kaldt Grækenlands smukkeste by – overalt er du omgivet af en græsk skønhed og charme som kan give enhver akvarelmaler trang til at finde farverne frem (nogle af os vil nok mærke en anelse præstationsangst?) Ida Ferdinand vil vejlede dig i arbejdet og guide dig rundt til de mest interessante steder i byen og området omkring dig.

læs mere

Møn Retreat Akvarelkursus med Ida Ferdinand

Kursusdato: juni 2021
Underviser: Ida F. Ferdinand

Møns smukke natur har givet inspiration til danske malere siden guldalderen i 1800-tallet, og taler fortsat til kunstnere i dag. Der er en særlig atmosfære på øen, et godt lys og et imødekommende miljø, som alt sammen bliver en del af Ida Ferdinands akvarelkursus.

læs mere