Akvarelkursus

Paleohora, Kreta

Underviser ida F. Ferdinand

Kursusdato: 11-18 Maj 2019
Underviser: Ida F. Ferdinand

Ida Ferdinand har gennem sit arbejde som kunstner og rejseskribent fået et omfattende kendskab til de græske øer og den græske kultur. Ida har netop valgt Paleóhora til dette akvarelkursus fordi landsbyen har det hele: Smuk sandstrand, lokalt landsby-liv, gode restauranter og storslået natur.

Det er behageligt varmt i Paleóhora i maj. Varmt nok til at bade om dagen og sidde ude og spise blæksprutter om aftenen. Godt vejr til at sidde med akvarelfarver og blok på caféen eller under oliventræernes skygge – det er derfor vi rejser til Paleóhora på Kreta i maj.

På den ene side af byen finder vi en kæmpemæssig sandstrand, og til den anden side en stenkyst. Mange udenlandske kunstnere har slået sig ned i Paleóhora hvor de finder inspiration og arbejdsro, og benytter de mange muligheder for at vandre langs kysten eller i bjergene. Valmuer, gyvel og lupiner fylder landskabet med røde, gule og blå pletter efter vinterregnen. Overalt er grønt og frodigt, du kommer ikke til at mangle motiver når du bevæger dig ud i byen og landskabet.

Vores hyggelige hotel ligger nærmest i vandkanten, så for alle som har lyst er det oplagt at starte og slutte dagen med en frisk dukkert. Paleóhora er en stor landsby med ca. 3000 indbyggere, som ligger langt væk fra masseturismens hotelkomplekser, og vi har stranden stort set for os selv.

Til undervisningen har vi har lejet en gammel sommerbolig tæt på hotellet, med en dejligt skyggefuld have fyldt med vinranker, blomster i krukker og et par kælne katte. Hver dag samles holdet i haven efter morgenmaden hvor dagens arbejde starter. I løbet af dagen kan du også vælge at arbejde på stranden, på en af byens hyggelige caféer, i kirken, på den gamle ruinborg, eller i fiskerihavnen med akvarelblok og farver. Du kan sidde fredeligt og uforstyrret overalt, og motiverne er uendelige.

Ida vil den første dag præsentere et par udflugtsmuligheder hvor du kan gå, male og opleve natur og landsbyer. Holdet vil også sammen vælge et par udflugter og inspirationsture. 

AKVARELKURSUS MED IDA F. FERDINAND

Arbejdet starter hver dag kl. 9.00 i gårdhaven mens lyset er blødt og varmt, og farverne er gode. Vi arbejder frem til frokost, ca. 13.30 og holder pause midt på dagen. Lysets styrke kan gøre det svært at fornemme farverne, og der kan være behov for at bade eller bare hvile sig, som grækerne gør. Fra kl. 16 – 19 mødes vi for at arbejde videre med maleriet. Dagen afsluttes med middag på en af byens gode restauranter. 

Ida har gennem mange år været optaget af farve, ornament og rum, og vil i undervisningen komme med oplæg om akvarellens muligheder baseret på erfaringer fra sit eget arbejde. Hver morgen starter med en fælles introduktion til en opgave i farvelære og formforståelse, som kan bringe dig videre med egne værker, og styrke dit personlige udtryk. 

Ida arrangerer fælles gennemgang af udvalgte billeder 2-3 gange i løbet af ugen. Vi afslutter ugens arbejde med en udstilling af deltagernes billeder. 

På Idas kursus arbejder du på papir, kurset omfatter maling og tegning. Du kan male med akvarel, farveblyanter, blyant og tørpastel. 

Du kan blande de forskellige medier. Ida foreslår at du vælger en af disse materiale-kombinationer at arbejde med: Akvarel og farveblyant + blyant eller tørpastel + farveblyant. 

Du kan vælge at arbejde i Paleóhora hele ugen, eller tage med holdet på udflugter og inspirationsture.

En af mulighederne er at tage på en heldagstur med bus eller båd til den turkisfarvede sandstrand Elafonisi. Stedet er en del af naturreservatet Elafónisis, og kaldes Kretas Maldiver på grund af det helt specielle lys, og de specielle farver lyset frembringer.

Den gigantiske sandstrand har lavt, lysende turkis vand, hvor man kan vade ud til en lille ø. Sandet har et lyserødt skær fra de knuste, lyserøde muslingeskaller, og det er kombinationen af turkist, lavt vand og lyserødt sand som giver den særlige stemning i området.

At fange lyset i vand, himmel og sand er dagens maleprojekt.

En anden mulighed er at tage på halvdagsudflugt til landsbyen Anídri, som ligger en ½ times kørsel op i bjergene. I Anídri findes en rigtig god restaurant i den gamle skolebygning, hvor maden serveres under gigantiske platantræer på terrassen med udsigt til sydkysten og det libyske blå hav. På restauranten kan du tage akvarelblok og farver frem og fordybe dig i de mange motiver de smukke omgivelser byder på. På kirkegården ved siden af sidder du også godt og maler, den lille kirke har kalkmalerier fra 1300- tallet som bestemt er værd at se.

Fra Anídri kan du tage med på en smuk vandretur ca. 6 km gennem en kløft, hjem til Paleóhora. Det er frivilligt, om du vil køre eller vandre hjem, hvis du vil vandre skal du vide at turen kræver godt fodtøj.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Ida hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer

Ida Ferdinand, tlf.: +45 2618 3969 / ida@ferdinand.dk

Tilmelding

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Ring til Kipling Travel hvis du ønsker at booke en plads: Tlf. +45 4716 1220

Eller du kan sende en besked her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid

Du betaler DKK 3.000 ved tilmelding, resten betales senest 2 måneder før afgang

Akvarelkursus Kreta

REJSEN

På denne akvarelrejse har vi direkte fly til Kreta, og ca 1,5 timers kørsel med privat bus til og fra lufthavnen.

 

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter, vi skriver når nye kunstkurser er på vej.

Tilmeld dig Kunstnomaden, så hører du fra os når vi har nyt til dig.

Venlig hilsen
kursusarrangør