Akvarelkursus

Paleohora, Kreta

Underviser ida F. Ferdinand

Kursusdato: 5-12 oktober 2024
Underviser: Ida F. Ferdinand
3 LEDIGE PLADSER

Ida Ferdinand har gennem sit arbejde som kunstner og rejseskribent fået et omfattende kendskab til de græske øer og den græske kultur. Ida har netop valgt Paleóchora til dette akvarelkursus fordi landsbyen har det hele: Smuk sandstrand, lokalt landsbyliv, gode restauranter og storslået natur.

Det er behageligt varmt i Paleóchora i oktober. Varmt nok til at bade om dagen og sidde ude og spise blæksprutter om aftenen. Godt vejr til at sidde med akvarelfarver og blok på caféen eller under oliventræernes skygge.

På den ene side af byen finder vi en kæmpemæssig sandstrand, og til den anden side en sten kyst. Når vinden kommer fra øst, finder vi læ til maleriet ved sandstranden, og kommer den fra vest er det godt at sidde på en café ved steenstranden.

Mange udenlandske kunstnere har slået sig ned i Paleóchora hvor de finder inspiration og arbejdsro, og benytter de mange muligheder for at vandre langs kysten eller i bjergene. Overalt er grønt og frodigt, du kommer ikke til at mangle motiver, når du bevæger dig ud i byen og landskabet.

Vores hyggelige hotel ligger nærmest i vandkanten, så for alle som har lyst er det oplagt at starte og slutte dagen med en frisk dukkert. Paleóchora er en stor landsby med ca. 3000 indbyggere, som ligger langt væk fra masseturismens hotelkomplekser og vi har stranden stort set for os selv.

Hver dag samles holdet efter morgenmaden for at starte dagens arbejde. I løbet af dagen kan du også vælge at arbejde på stranden, på en af byens hyggelige caféer, i kirken, på den gamle ruinborg, eller i fiskerihavnen med akvarelblok og farver. Du kan sidde fredeligt og uforstyrret overalt, og motiverne er uendelige.

Ida vil den første dag præsentere et par udflugtsmuligheder hvor vi kan gå, male og opleve natur og landsbyer. Holdet vil sammen vælge et par udflugter og inspirationsture.

AKVARELKURSUS MED IDA F. FERDINAND

Arbejdet starter hver dag kl. 9.00, mens lyset er blødt og varmt og farverne gode. Vi arbejder frem til frokost, ca. 12.00 og holder pause midt på dagen. Lysets styrke kan gøre det svært at fornemme farverne, og der kan være behov for at bade eller bare hvile sig, som grækerne gør. Fra kl. 15 – 19 mødes vi for at arbejde videre, indtil dagen afsluttes med middag på en af byens gode restauranter.

Ida har gennem mange år været optaget af farve, ornament og rum, og vil i undervisningen komme med oplæg om akvarellens muligheder baseret på erfaringer fra sit eget arbejde. Hver morgen starter med en fælles introduktion til en opgave i farvelære og vandfarvernes specielle muligheder, som kan bringe dig videre med dine egne billeder og styrke dit personlige udtryk.

Ida arrangerer fælles gennemgang af billederne hver anden dag i løbet af ugen. Vi afslutter ugens arbejde med en lille udstilling af holdets billeder.

På Idas kursus arbejder du på papir, kurset omfatter maling og tegning. Du kan male med akvarel, bruge farveblyanter og blyant. Ida forslår du arbejder med at kombinere blyant og vandfarve i dine billeder..

Du kan vælge at arbejde i Paleóhora hele ugen, eller tage med holdet på udflugter og inspirationsture

Vil man mod øst kan man tage færgen og sejle en times tid til det lille idylliske kystlandsby Sougia og her dyppetæerne i vandet på strandcaféerne, mens der males akvarel.

En anden mulighed er at tage på udflugt til landsbyen Anídri, som ligger en ½ times kørsel op i bjergene. I Anídri findes en rigtig god restaurant i den gamle skolebygning, hvor maden serveres under gigantiske platantræer på terrassen med udsigt til sydkysten og det libyske blå hav. På restauranten kan du tage akvarelblok og farver frem og fordybe dig i de mange motiver som findes her. På kirkegården ved siden af sidder du også godt og maler, den lille kirke har kalkmalerier fra 1300- tallet, som bestemt er værd at se.

Fra Anídri kan du tage med på en smuk vandretur ca. 6 km gennem en kløft, hjem til Paleóchora. Det er frivilligt, om du vil køre eller vandre hjem, hvis du vil vandre skal du vide at turen kræver godt fodtøj.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Ida hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer

Ida Ferdinand, tlf.: +45 2618 3969 / ida@ferdinand.dk

 

TILMELDING

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Hvis du vil med kan du blot sende besked via formularen nedenfor her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid

Eller du kan ringe til Kipling Travel på tlf. +45 4716 1220 for tilmelding.

Du betaler DKK 3.000 ved tilmelding, resten betales senest 90 dage inden afgang

MALEKURSUS PALEOHORA

REJSEN

På denne akvarelrejse har vi direkte fly til Kreta, og ca 1,5 timers kørsel med privat bus til og fra lufthavnen.

Underviseren rejser sommetider i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil, så vidt muligt, blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet.

Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.