AKVAREL & TEGNING

Venedig

Underviser Anita Viola Nielsen

Kursusdato: Afventer
Underviser: Anita Viola Nielsen

LYSET er omdrejningspunktet for Anita Violas kursus i Venedig. Lysets evige dans i vandet, reflektionerne på husenes mure, på broernes buer og på menneskene i gaderne, giver os en gaveregn af levende, overraskende lys.

Venedig er på alle måder et forfriskende bombardemant på alle dine sanser, og byen er derfor perfekt til Anita Violas kursus, som handler om at skærpe og bruge dine sanser når du maler. Lyset, lugtene, lydene og farverne er i spil i Anitas opgaver, og i Venedig løber du aldrig tør for inspiration og motiver.

Du finder en helt særlig stemning og magi i Venedig, og en helt særlig skønhed som du dykker ned i med farver og pensler. De gamle smukke bygninger på pæle i vandet, og de smalle bilfrie gader med toppede brosten, ligner ikke noget andet sted i Europa . Vi vil fordybe os i arkitekturen, byens rum, kanalerne, og alle de maleriske detaljer vi er omgivet af.

I ugens løb kommer vi også til at besøge et par kirker, og vi går på Accademia og ser de store mestre fra Venedig; Tizian, Tintoretto og Veronese. Museo Guggenheim er også er et besøg værd.

En af dagene tager vi en vaparetto ud til øen Murano, hvor lyset også har et helt særligt skær i de pastelfarvede gader. Her produceres Venetiansk glas, som giver en ekstra dimension til vores studier i lys.

Som ægte kunstnomader har vi valgt at indlogere os på et charmerende, centralt beliggende kloster. Herfra har vi et ideelt udgangspunkt for gåture i byens kerne, og vi kommer nemt rundt til fods når vi skal ud og arbejde på byens torve og pladser.

Vores kloster bestyres af gæstfrie nonner som selv bor på stedet, og det tilfører opholdet en ekstra charme og autensitet, som i al sin enkelhed passer godt til udøvende kunstnere. Vi bor på enkle værelser med eget bad og toilet, og nonnerne serverer en enkel morgenmad, inden vi tager afsted på dagens arbejdsudflugt.

På klosteret er du også velkommen til at slå dig ned i klosterhavens grønne oase med papir og pensler, hvis du trænger til at “trække stikket” lidt fra byens mylder.

Som i alle Italienske byer leves livet i Venedigs gader og på cafeerne fra tidlig morgen til sen aften. Da vi bor centralt i byen anbefaler vi at du for en sikkerheds skyld medbringer ørepropper til natten, hvis du let bliver forstyrret af byens lyde.

AKVAREL- & TEGNEKURSUS MED ANITA VIOLA NIELSEN

Akvarelkurset er for alle der har lyst til at udforske akvarellens muligheder langs Venedigs kanaler.

Du kommer i ugens løb til at arbejde på byens piazzaer, langs kanalerne, i og omkring kirker og monumenter. Vi starter hjemmefra kl 9 hver dag,  og holder 1 times frokostpause i området hvor vi arbejder. Undervisningen slutter kl 16, herefter har du fri til at arbejde videre på egen hånd, besøge byens cafeer, eller slappe af hjemme i klosterhaven.

Du kommer til at arbejde på nøje udvalgte steder i Venedig, og du skal regne med at gå op til 7-8 km nogle dage – så husk gode vandresko.

En af dagene hopper vi ombord på en vaparetto for at sejle til Murano, hvor vi skal arbejde med øens særlige arkitektur og atmosfære. Turen er ikke inkluderet i prisen, du betaler direkte ved ombordstigning.

Ugens undervisning er baseret på undervisning med individuel sparring, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. I løbet af kurset får du Anitas bud på, hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser.

For Anita handler det om at du finder dit eget personlige udtryk, og at du kommer til at bruge alle sanser i dit arbejde. Anita kommer ikke til at gå i dybden med at lære dig hvordan du arbejder med perspektiv og nøjagtig tegning af et motiv – den type kursus kan du lige så godt tage derhjemme i et bekvemt værksted. Når du rejser med Anita ud på et kursus som dette skal du bringe din evne til at udtrykke din egen personlige oplevelse af stedet og rejsen i spil. Når du kan det bliver din kunst for alvor spændende, for dig selv såvel som for andre.

Du får en fridag i ugens løb, hvor du kan nyde Venedig på egen hånd, eller slappe af og arbejde i klosterets have.

Vi spiser morgenmad på klosteret, øvrige måltider foregår ude i byen. Den første og sidste aften arrangerer Anita fælles middag, øvrige dage har du fri kl 16, og kan spise hvor og med hvem du har lyst. Klosteret vi bor på ligger i et område med mange små hyggelige spisesteder, eller du kan vælge at købe mad ud af huset og nyde det fred og ro hjemme i klosterhaven.

ER DU I TVIVL?

Hvis du er i tvivl om dette kursus er noget for dig er du velkommen til at sende dine sprøgsmål til Anita: anitaviola@live.dk

TILMELDING

Du får besked i nyhedsmailen KUNSTNOMADEN når vi åbner for tilmelding til dette kursus.

Hvis du ikke allerede modtager KUNSTNOMADEN kan du skrive dig på nyhedslisten via linket herunder.

Ja tak, giv mig besked om dette kursus

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Venedig, hvor en privat minibus venter og kører os til byen.

Da det ikke er muligt at køre helt hen til klosteret, skal du være opmærksom på at du selv skal bære din kuffert det sidste stykke gennem byens gader – en gåtur på anslået 10 min.

Hjemrejse tidligt om morgenen. Igen skal du selv bære bagagen hen til bussens p-plads.

Underviseren rejser sommetider i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil, så vidt muligt, blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet.

Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.

ØVRIGE AKTUELLE MALEKURSER MED ANITA

Akvarel og tegning Rom Italien

Kursusdato: Kendes ikke
Underviser: Anita Viola Nielsen

Når du tager med Anita til Rom for at arbejde med akvarellen, vil du opleve en by der inspirerer, maner til eftertanke, og taler til alle dine sanser. Anita viser dig den smukkeste ”zig-zaggede” vej gennem byen, som hun de seneste 5 år har bosat sig i om efteråret, for at arbejde med sin egen kunstneriske udvikling – nu er det din tur.

læs mere

Påske Malekursus København Anita Viola

Kursusdato: 1-5 april 2021
Underviser: Anita Viola Nielsen
AFLYST pga nedlukning

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas påske-malekursus. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Weekend Tegnekursus København Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 1+2 maj 2021
Underviser: Anita Viola Nielsen
AFLYST pga retstriktioner

Målet med dette tegnekursus er at sætte fokus på det kreative rum, hvor du bliver i stand til at skabe udtryksfulde tegninger der går i dialog med beskueren. Her taler vi ikke om den teknisk ”perfekt udførte” tegning, men om hvornår en tegning rammer os fordi den har en kunstnerisk kvalitet vi kan mærke og italesætte.

læs mere

Akvarelkursus Jylland Højer sommer

Kursusdato: AFVENTER
Underviser: Anita Viola Nielsen

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas akvarelkursus i Sønderjylland. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Københavns parker – akvarelkursus med Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 5+6 juni 2021
Underviser: Anita Viola Nielsen
AFLYST

Du får her chancen for at studere Københavns parkmotiver, sammen med en kunstner der selv har hentet inspiration til sin egen kunstneriske praksis, i storbyers parker og naturområder. I Københavns parker finder du alle slags motiver, og Anita vil blandt andet lede opmærksomheden hen på træernes betydning i parkens rum, og i dit visuelle udtryk. Du pakker blot akvarel- eller skitseblokken, et par pensler og akvarelpaletten, så er du klar.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop Uge 29

Kursusdato: 17-21 Juli 2023
Underviser: Anita Viola Nielsen
2 LEDIGE PLADSER

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus Seguret Frankrig

Underviser: Anita Viola Nielsen

På dette malekursus kommer du til at bo og arbejde på det enestående kunstner-refugium Atelier de Segurèt i en lille bjerglandsby i Provence. Du kan fordybe dig i farverne og de smukke omgivelser fra morgen til aften, og efter endt arbejdsdag forkæler Madame Langlet dig med et ægte fransk måltid, bestående af 5 små hjemmelavede retter tilberedt med største omhu af friske råvarer.

læs mere