Byens rum og huse – Tegning og Akvarel i København Hanne Ravn Hermansen

Kursusdato: 20-21 august 2020
Underviser: Hanne Ravn Hermansen

“Jeg tænker meget over arkitekturens udvikling. Arkitekturen varer meget længere, end vi selv gør og er her på jorden, længe efter vi er væk”. Citat Tatiana Bilbao

På Hanne Ravn Hermansens seneste udstilling ”Lonely Houses”, har Hanne fordybet sig i forladte huse, for at fortælle historien om deres tilstedeværelse, både den fysiske og gennem tid.

I arbejdet med værkerne til udstillingen har Hanne registreret og bearbejdet husene, skrællet pudslagene af og transformeret dem. Det er dette studie, denne fordybelse du inviteres til at gå ind i på Hannes kursus i Københavns gader.

Du får 2 dage med tegning og akvarel, hvor temaet er husene, arkitekturen, husenes historie, og samspillet med byen og med de grønne arealer. Hanne har valgt at arbejde med husene og motivkredsen i Nyhavn og Kongens Have, og der sættes tid af til et besøg på Statens Museum for Kunst, hvor Hanne underviser på SMKs billedskole for voksne.

Pak en let rygsæk med dine foretrukne materialer – du kan tegne med blyant, tuschpen, olie- / pastelkridt eller akvarel – eller hvad du foretrækker. Det kan være en god ide at medbringe en lille klapstol, så har du friheden til at sætte dig præcis hvor du vil. Huks også madpakke og drikkevarer, vi holder kun en halv times frokostpause.

Vi mødes første dag i Nyhavn ved det store anker ved Kongens Nytorv. I Nyhavn står husene tæt, de danner en bølgende linje mod himlen som vi vil prøve at fange. Vi tegner nogle af husene, undersøger facadernes udtryk, og fordyber os i detaljen, for at afdække husenes fortælling i tid og sted.

I Kongens Have arbejder vi med skitser og tegninger af de små huse langs haven. Vi arbejder med havens rum, og undersøger hvordan de små huse skiller sig ud, er noget særligt, hvordan de fanger øjet midt i alt det grønne. Når vi forholder os undersøgende til huse som motiver på denne måde, udvider vi vores billedsprog, og du bliver mere tydelig i dit eget personlige udtryk.

Når du tager husene ud af deres kontekst, kan fantasien udfolde sig og skabe nye billeder. Hanne vil guide dig gennem øvelser, hvor du kan arbejde videre med dine motiv-studier, også når du kommer hjem. Skitserne og studierne er små værker i sig selv, og kan eventuelt bruges som oplæg og indgå i større værker og med andre medier, hvis du på et tidspunkt ønsker at bruge dem som oplæg til dit maleri.

På SMK har Hanne udvalgt værker som lægger op til temaet ”Byens Rum og Huse”, her bliver du præsenteret for andre kunstneres måde at bruge byen i kunsten. Museumsbesøget planlægges så der evt. tages hensyn til vejret, hvis det skulle blive aktuelt.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Hanne hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer. Pak en let rygsæk med dine foretrukne materialer – du kan tegne med blyant, tuschpen, olie- / pastelkridt eller akvarel – eller hvad du foretrækker. Det kan være en god ide at medbringe en lille klapstol, så har du friheden til at sætte dig præcis hvor du vil. Huks også madpakke og drikkevarer, vi holder kun en halv times frokostpause.

Hanne Ravn Hermansen Tlf. +45 4031 9059 / hrh@email.dk

TILMELDING

Tilmelding foregår via online betaling. Du har 2 dages fortrydelsesret, herefter er din tilmelding bindende.

Hvis du senere bliver forhindret i at deltage er du velkommen til at give pladsen videre til en anden. Vi hjælper dig med at sælge pladsen hvis vi har venteliste. Dette gælder også hvis du ønsker at skifte til et andet kursus

I forbindelse med tilbagebetaling betaler du 400 kr i administrations-gebyr, beløbet dækker vores fakturerings-omkostninger.

Vi gennemfører med minimum 8 deltagere, og forbeholder os ret til at aflyse, såfremt vi ikke har 8 deltagere op til 4 uger inden kursusstart.

Du kan læse alt om handels-betingelserne i forbindelse med tilmelding og betaling.

AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I KØBENHAVN

Malekursus København Sommerworkshop uge 2 Pia

Kursusdato: 6-10 juli 2020
Underviser: Pia Fonnesbech
Venteliste

I denne uge arbejder du med mennesket som figur i maleriet og kunsten. Du kan arbejde med hele mennesket, kroppen, portrættet, abstraktionen, eller hvad du finder mest interessant. Som oplæg kan du bruge fotos, eller du kan arbejde med parafraser af andre kunstværker, mulighederne er mange

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop Uge 3 Anita Viola

Kursusdato: 13-17 juli 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen
4 ledige pladser

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 4 Mia-Nelle

Kursusdato: 20-24 juli 2020
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Et af målene med dette kursus er at bevidstgøre dig om din egen farve-pallette. Er der farver du vælger igen og igen, bevidst eller ubevidst? Hvordan harmonerer de med andre farver? Kan du komponere dem på andre måder end du har gjort hidtil? Eller har du andre farver ”indeni” som gerne vil frem?

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 5 Mia-Nelle

Kursusdato: 27-31 juli 2020
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
5 ledige pladser

Denne uge handler om at du bliver mere fortrolig med din egen stemme i maleriet, og kurset er bygget op omkring individuel dialog og refleksioner om form, farver og indhold. Undervejs vil der være fuld fokus på håndværket i maleriet, ud fra lige der hvor du er lige nu. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som: ”Hvad er det jeg maler – og hvorfor / Hvordan udfører jeg min ide / Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

læs mere

Københavns åndehuller – Tegnekursus med Pia Fonnesbech

Kursusdato: 1-2 august 2020
Underviser: Pia Fonnesbech
3 ledige pladser

På Pias tegnekursus i København byder motivkredsen på arkitektur, byrum, mennesker i byen, og byens grønne oaser. Uanset hvor meget du tidligere har arbejdet med tegning og skitser, kommer du hjem med små glimt af dine personlige oplevelser, af de steder du har oplevet med stort nærvær.

læs mere

Københavns parker – akvarelkursus med Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 6-7 august 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen

Du får her chancen for at studere Københavns parkmotiver, sammen med en kunstner der selv har hentet inspiration til sin egen kunstneriske praksis, i storbyers parker og naturområder. I Københavns parker finder du alle slags motiver, og Anita vil blandt andet lede opmærksomheden hen på træernes betydning i parkens rum, og i dit visuelle udtryk. Du pakker blot akvarel- eller skitseblokken, et par pensler og akvarelpaletten, så er du klar.

læs mere