Københavns åndehuller – Tegnekursus med Pia Fonnesbech

Kursusdato: Primo august 2021
Underviser: Pia Fonnesbech

I denne weekend oplever du den gode energi det giver, når du fordyber dig i tegning i byens smukke rum og åndehuller. Du får begge dage desuden en aktuel kunstoplevelse, når Pia afslutter dagen med rundvisning på udstillinger, på museum og galleri.

Du bestemmer selv om du tegner med blyant, kuglepen, kul, akvarel, tusch, pastel- eller oliekridt – eller noget helt andet. Pia udvælger steder som giver dig et rigt udvalg af motivmuligheder, og du får både lejlighed til at lave hurtige øvelser og skitser, og tid til at fordybe dig mere i motivet.

Motivkredsen denne weekend byder på arkitektur, byrum, mennesker i byen, og byens grønne oaser. Uanset hvor meget du tidligere har arbejdet med tegning og skitser, kommer du hjem med små unikke glimt af dine personlige oplevelser, fra steder du har oplevet med stort nærvær.

Tegning er et håndværk der kan bruges i mange sammenhænge i dit kunstneriske arbejde, og det at gå ud i byen og indsamle indtryk på papiret, er et godt supplement og en god forberedelse til den maleriske proces. Skitserne og tegningerne er små værker i sig selv, helt unikke, umiddelbare indtryk, og derfor meget interessante for beskueren.

Pia mødes med gruppen ved indgangen til Botanisk Have ud mod Nørreport, klokken 10. Afhængigt af vejret arbejder vi i og omkring Botanisk Have, Kongens Have, eller H. C. Ørstedsparken. På Israels Plads finder vi også oplagte by motiver, ligesom forhaven ved SMK og Rosenborg Slot byder på gode studier af arkitektur. Hvis vejret driller trækker vi indenfor i Drivhuset i Botanisk Have, eller andre lokationer hvor vi kan arbejde i tørvejr.

Vi tegner frem til kl. 14, kun afbrudt af en halv times frokost. Herefter går vi til dagens udstilling eller galleri, hvor Pia giver en rundvisning og afslutter dagen kl. 16. 

Vi anbefaler at du medbringer en god skitsebog af høj kvalitet i A4, eller større. Du bestemmer selv hvilke(t) medie(r) du vil tegne med. Blyant, tusch, kuglepen, og kul er oplagt, du kan også medbringe pastel / oliekridt, de egner sig godt til at tage med i rygsækken på dette kursus.

Hvis du arbejder med akvarel kan det være en god ide at medbringe flere blokke, så du kan lade papiret tørre på blokken, når vi går videre til næste lokation. Kurset egner sig godt til akvarel hvis du vil øve dig i at arbejde frisk og skitse-agtigt, det kan være en god udfordring at give dig selv, hvis du oplever at du nemt kommer til at ”overgøre” arbejdet med akvarel.

Det er en god ide at medbringe en let klapstol eller skammel, så du er fri til at sætte dig hvor du vil i forhold til dit motiv.

Husk også at medbringe egen frokost og drikkevarer, vi holder kun en halv times frokostpause.

Entré til museer og Drivhuset er ikke inkluderet i prisen.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

TILMELDING

Du får besked i nyhedsmailen KUNSTNOMADEN når vi åbner for tilmelding til dette kursus.

Hvis du ikke allerede modtager KUNSTNOMADEN kan du skrive dig på nyhedslisten via linket herunder.

Ja tak, giv mig besked om dette kursus

MØDESTED

Vi mødes kl 10 begge dage, ved indgangen til Botanisk Have ud mod Nørreport.

Indgangen ligger på hjørnet af Gothersgade / Øster Voldgade, adressen er Gothersgade 128.

ANDRE AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I DANMARK

Malekursus København efterår Pia

Kursusdato: Uge 42 den 12-16 oktober 2020
Underviser: Pia Fonnesbech
Venteliste

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København efterår Mia-Nelle

Kursusdato: Lørdag til onsdag, den 31 oktober - 4 november 2020
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
4 ledige pladser

Du bliver mere fortrolig med din egen stemme i maleriet i løbet af ugen, og kurset er bygget op omkring individuel dialog og refleksioner om form, farver og indhold. Undervejs vil der være fuld fokus på håndværket i maleriet, ud fra lige der hvor du er lige nu. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som: ”Hvad er det jeg maler – og hvorfor / Hvordan udfører jeg min ide / Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

læs mere

Weekend Tegnekursus København Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 14+15 November 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen
1 Ledig plads

Målet med dette tegnekursus er at sætte fokus på det kreative rum, hvor du bliver i stand til at skabe udtryksfulde tegninger der går i dialog med beskueren. Her taler vi ikke om den teknisk ”perfekt udførte” tegning, men om hvornår en tegning rammer os fordi den har en kunstnerisk kvalitet vi kan mærke og italesætte.

læs mere