Københavns åndehuller – Tegnekursus med Pia Fonnesbech

Kursusdato: 1-2 august 2020
Underviser: Pia Fonnesbech

I denne weekend oplever du den gode energi det giver, når du fordyber dig i tegning i byens smukke rum og åndehuller. Du får begge dage desuden en aktuel kunstoplevelse, når Pia afslutter dagen med rundvisning på udstillinger, på museum og galleri.

Du bestemmer selv om du tegner med blyant, kuglepen, kul, akvarel, tusch, pastel- eller oliekridt – eller noget helt andet. Pia udvælger steder som giver dig et rigt udvalg af motivmuligheder, og du får både lejlighed til at lave hurtige øvelser og skitser, og tid til at fordybe dig mere i motivet.

Motivkredsen denne weekend byder på arkitektur, byrum, mennesker i byen, og byens grønne oaser. Uanset hvor meget du tidligere har arbejdet med tegning og skitser, kommer du hjem med små unikke glimt af dine personlige oplevelser, fra steder du har oplevet med stort nærvær.

Tegning er et håndværk der kan bruges i mange sammenhænge i dit kunstneriske arbejde, og det at gå ud i byen og indsamle indtryk på papiret, er et godt supplement og en god forberedelse til den maleriske proces. Skitserne og tegningerne er små værker i sig selv, helt unikke, umiddelbare indtryk, og derfor meget interessante for beskueren.

Pia mødes med gruppen ved indgangen til Botanisk Have ud mod Nørreport, klokken 10. Afhængigt af vejret arbejder vi i og omkring Botanisk Have, Kongens Have, eller H. C. Ørstedsparken. På Israels Plads finder vi også oplagte by motiver, ligesom forhaven ved SMK og Rosenborg Slot byder på gode studier af arkitektur. Hvis vejret driller trækker vi indenfor i Drivhuset i Botanisk Have, eller andre lokationer hvor vi kan arbejde i tørvejr.

Vi tegner frem til kl. 14, kun afbrudt af en halv times frokost. Herefter går vi til dagens udstilling eller galleri, hvor Pia giver en rundvisning og afslutter dagen kl. 16. 

Vi anbefaler at du medbringer en god skitsebog af høj kvalitet i A4, eller større. Du bestemmer selv hvilke(t) medie(r) du vil tegne med. Blyant, tusch, kuglepen, og kul er oplagt, du kan også medbringe pastel / oliekridt, de egner sig godt til at tage med i rygsækken på dette kursus.

Hvis du arbejder med akvarel kan det være en god ide at medbringe flere blokke, så du kan lade papiret tørre på blokken, når vi går videre til næste lokation. Kurset egner sig godt til akvarel hvis du vil øve dig i at arbejde frisk og skitse-agtigt, det kan være en god udfordring at give dig selv, hvis du oplever at du nemt kommer til at ”overgøre” arbejdet med akvarel.

Det er en god ide at medbringe en let klapstol eller skammel, så du er fri til at sætte dig hvor du vil i forhold til dit motiv.

Husk også at medbringe egen frokost og drikkevarer, vi holder kun en halv times frokostpause.

Entré til museer og Drivhuset er ikke inkluderet i prisen.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

TILMELDING

Kurset gennemføres med min 8 deltagere.

Når alle pladser er udsolgt oprettes automatisk venteliste. Det koster ikke noget at stå på venteliste, vi kontakter dig hvis vi får et afbud, og du betaler kun hvis du beslutter at deltage.

Vi forbeholder os ret til at aflyse hvis vi ikke har minimum 8 deltagere senest 1 uge inden kursusstart.

MØDESTED

Vi mødes kl 10 begge dage, ved indgangen til Botanisk Have ud mod Nørreport.

Indgangen ligger på hjørnet af Gothersgade / Øster Voldgade, adressen er Gothersgade 128.

ANDRE AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I DANMARK

Malekursus Jylland Højer sommer

Kursusdato: 15-19 juni 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen
2 ledige pladser

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas malekursus i Sønderjylland. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 1 Pia

Kursusdato: 29 juni - 3 juli 2020
Underviser: Pia Fonnesbech
Udsolgt

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 2 Pia

Kursusdato: 6-10 juli 2020
Underviser: Pia Fonnesbech
2 ledige pladser

I denne uge arbejder du med mennesket som figur i maleriet og kunsten. Du kan arbejde med hele mennesket, kroppen, portrættet, abstraktionen, eller hvad du finder mest interessant. Som oplæg kan du bruge fotos, eller du kan arbejde med parafraser af andre kunstværker, mulighederne er mange

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop Uge 3 Anita Viola

Kursusdato: 13-17 juli 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen
6 ledige pladser

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 4 Mia-Nelle

Kursusdato: 20-24 juli 2020
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Et af målene med dette kursus er at bevidstgøre dig om din egen farve-pallette. Er der farver du vælger igen og igen, bevidst eller ubevidst? Hvordan harmonerer de med andre farver? Kan du komponere dem på andre måder end du har gjort hidtil? Eller har du andre farver ”indeni” som gerne vil frem?

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 5 Mia-Nelle

Kursusdato: 27-31 juli 2020
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Denne uge handler om at du bliver mere fortrolig med din egen stemme i maleriet, og kurset er bygget op omkring individuel dialog og refleksioner om form, farver og indhold. Undervejs vil der være fuld fokus på håndværket i maleriet, ud fra lige der hvor du er lige nu. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som: ”Hvad er det jeg maler – og hvorfor / Hvordan udfører jeg min ide / Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

læs mere

Københavns parker – akvarelkursus med Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 6-7 august 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen

Du får her chancen for at studere Københavns parkmotiver, sammen med en kunstner der selv har hentet inspiration til sin egen kunstneriske praksis, i storbyers parker og naturområder. I Københavns parker finder du alle slags motiver, og Anita vil blandt andet lede opmærksomheden hen på træernes betydning i parkens rum, og i dit visuelle udtryk. Du pakker blot akvarel- eller skitseblokken, et par pensler og akvarelpaletten, så er du klar.

læs mere

Møn Retreat Akvarelkursus med Ida Ferdinand

Kursusdato: 7-11 september 2020
Underviser: Ida F. Ferdinand

Møns smukke natur har givet inspiration til danske malere siden guldalderen i 1800-tallet, og taler fortsat til kunstnere i dag. Der er en særlig atmosfære på øen, et godt lys og et imødekommende miljø, som alt sammen bliver en del af Ida Ferdinands akvarelkursus.

læs mere