Københavns åndehuller – Tegnekursus med Pia Fonnesbech

Kursusdato: Primo august 2021
Underviser: Pia Fonnesbech

I denne weekend oplever du den gode energi det giver, når du fordyber dig i tegning i byens smukke rum og åndehuller. Du får begge dage desuden en aktuel kunstoplevelse, når Pia afslutter dagen med rundvisning på udstillinger, på museum og galleri.

Du bestemmer selv om du tegner med blyant, kuglepen, kul, akvarel, tusch, pastel- eller oliekridt – eller noget helt andet. Pia udvælger steder som giver dig et rigt udvalg af motivmuligheder, og du får både lejlighed til at lave hurtige øvelser og skitser, og tid til at fordybe dig mere i motivet.

Motivkredsen denne weekend byder på arkitektur, byrum, mennesker i byen, og byens grønne oaser. Uanset hvor meget du tidligere har arbejdet med tegning og skitser, kommer du hjem med små unikke glimt af dine personlige oplevelser, fra steder du har oplevet med stort nærvær.

Tegning er et håndværk der kan bruges i mange sammenhænge i dit kunstneriske arbejde, og det at gå ud i byen og indsamle indtryk på papiret, er et godt supplement og en god forberedelse til den maleriske proces. Skitserne og tegningerne er små værker i sig selv, helt unikke, umiddelbare indtryk, og derfor meget interessante for beskueren.

Pia mødes med gruppen ved indgangen til Botanisk Have ud mod Nørreport, klokken 10. Afhængigt af vejret arbejder vi i og omkring Botanisk Have, Kongens Have, eller H. C. Ørstedsparken. På Israels Plads finder vi også oplagte by motiver, ligesom forhaven ved SMK og Rosenborg Slot byder på gode studier af arkitektur. Hvis vejret driller trækker vi indenfor i Drivhuset i Botanisk Have, eller andre lokationer hvor vi kan arbejde i tørvejr.

Vi tegner frem til kl. 14, kun afbrudt af en halv times frokost. Herefter går vi til dagens udstilling eller galleri, hvor Pia giver en rundvisning og afslutter dagen kl. 16. 

Vi anbefaler at du medbringer en god skitsebog af høj kvalitet i A4, eller større. Du bestemmer selv hvilke(t) medie(r) du vil tegne med. Blyant, tusch, kuglepen, og kul er oplagt, du kan også medbringe pastel / oliekridt, de egner sig godt til at tage med i rygsækken på dette kursus.

Hvis du arbejder med akvarel kan det være en god ide at medbringe flere blokke, så du kan lade papiret tørre på blokken, når vi går videre til næste lokation. Kurset egner sig godt til akvarel hvis du vil øve dig i at arbejde frisk og skitse-agtigt, det kan være en god udfordring at give dig selv, hvis du oplever at du nemt kommer til at ”overgøre” arbejdet med akvarel.

Det er en god ide at medbringe en let klapstol eller skammel, så du er fri til at sætte dig hvor du vil i forhold til dit motiv.

Husk også at medbringe egen frokost og drikkevarer, vi holder kun en halv times frokostpause.

Entré til museer og Drivhuset er ikke inkluderet i prisen.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

TILMELDING

Du får besked i nyhedsmailen KUNSTNOMADEN når vi åbner for tilmelding til dette kursus.

Hvis du ikke allerede modtager KUNSTNOMADEN kan du skrive dig på nyhedslisten via linket herunder.

Ja tak, giv mig besked om dette kursus

MØDESTED

Vi mødes kl 10 begge dage, ved indgangen til Botanisk Have ud mod Nørreport.

Indgangen ligger på hjørnet af Gothersgade / Øster Voldgade, adressen er Gothersgade 128.

ANDRE AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I DANMARK

Sommerkursus Jylland Højer Pia Fonnesbech

Kursusdato: Den 16-20 august
Underviser: Pia Fonnesbech
6 ledige pladser

På Pia Fonnesbechs malekursus i Sønderjylland bor malerholdet på Kiersgaard, og arbejder i Atelier Østershuset. Du har fri adgang til Østershuset hele ugen, og i løbet af ugen giver Pia dig den sparring og inspiration du har brug for, så du kan arbejde frem mod et personligt og originalt udtryk i dit maleri.

læs mere

Byens rum og huse – Tegning og Akvarel i København Hanne Ravn Hermansen

Kursusdato: 20-21 august 2020
Underviser: Hanne Ravn Hermansen

Hanne Ravn Hermansen inviterer dig på dette kursus til at fokusere på husene i byens rum. Du kommer til at bearbejde husene, skrælle pudslagene af, og transformere dem til din egen fortælling med dit eget unikke billedsprog. Du fordyber dig i arkitekturen, husenes historie, og samspillet med byen og med de grønne arealer omkring dem.

læs mere