Københavns parker – akvarelkursus med Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 5+6 juni 2021
Underviser: Anita Viola Nielsen

Anita Viola Nielsen har i en årrække arbejdet med Parkmotivet og de fortryllede træer fra Villa Borghese parken i Rom, nu er tiden moden til at gå på opdagelse i de Københavnske parker og anlæg.

Østre Anlæg og Kongens Have er begge parker som Anitas benytter meget i sin dagligdag, når hun er hjemme i København. I begge parker finder vi de skønneste motiver til akvarellen, og uanset hvilken motivkreds du foretrækker, så vil du på dette kursus få øjnene op for endnu flere vinkler, udsnit og kompositioner, når du sammen med Anita og akvarelholdet fordyber dig på disse velkendte steder.

Du lærer de 2 parker og deres overraskende motivrigdom rigtig godt at kende på Anitas akvarelkursus. Du får et helt særligt blik for stedet når du arbejder udendørs i parkerne, og du vil få nye erkendelser, og gøre nye opdagelser i dit arbejde, uanset om du er ny, øvet eller meget erfaren tegner eller maler.

Akvarellen egner sig helt fantastisk til parkens motiver, og du får tilpas god tid til at nørde i dybden med den flygtige farve. Akvarellen er hovedpersonen på dette kursus men du er, som altid, også velkommen til at arbejde med tegning, kridt, pasteller, eller hvad du måtte få lyst til. Du bestemmer selv dit medie, fælles for alle er farven, og Anita vil som et særligt fokus på dette kursus, komme med flere oplæg om farven grøn. Grøn er en farve det kan være vanskeligt at variere, og du vil hver dag få flere gode råd til hvordan du får liv i alt det grønne.

Vi vil indkredse de gode motiver sammen, du vil komme til at arbejde med den gode komposition, og det at spænde dit format ud. Anita vil også præsentere eksempler fra andre kunstneres måde at arbejde med træ-motivet: Hvordan skaber du bevægelse? … hvordan mimer du løvet i trækronerne?

Det vil være botanikken i parken vi sætter fokus på i dette kursus, hvor vi begynder i Kongens Have, som er en “civiliseret” have, tilrettelagt med rosenhaver, farve-afstemte blomsterbede, og smukke kik mellem de dejlige gamle træer. På anden dagen studerer vi botanikken i Østre anlæg, hvor parken er anlagt i en mere ”vild” stil omkring søen, omgivet af voldanlæg. De gamle træer, beplantningen i vandkanten, og den blå himmel der spejler sig i søen, giver nye, spændende vinkler for vores komposition.

Pakkelisten ser ud præcis som pakkelisten til Anitas akvarelkursus i Rom. Det er vigtigt ikke at have alt for meget med, da vi kommer til at flytte os undervejs, og for meget udstyr vil forsinke dig i arbejdet. Det er en god ide at medbringe en let klapstol elelr skammel, så du kan sætte dig præcis hvor du synes motivet er bedst.

HUSK og så madpakke og drikkevarer, vi holder kun en halv times frokost.

Se Anitas pakkeliste til Rom HER

 

 

TILMELDING

Tilmeld via online betaling, du følger blot linket herunder.

Din tilmelding er bindende. Hvis du senere bliver forhindret i at deltage er du velkommen til at give pladsen videre til en anden.

Dette gælder også hvis du ønsker at rykke til et andet kursus.

Vi hjælper dig med at sælge pladsen hvis vi har venteliste.

MØDESTED

Vi mødes kl 10 hver dag, ved indgangen til Botanisk Have ud mod Nørreport.

Indgangen ligger på hjørnet af Gothersgade / Øster Voldgade, adressen er Gothersgade 128.

ANDRE AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I DANMARK

Akvarelkursus Jylland Højer sommer

Kursusdato: 29 maj - 2 juni 2021
Underviser: Anita Viola Nielsen

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas akvarelkursus i Sønderjylland. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus Jylland Højer Pia

Kursusdato: 14-18 juni 2021
Underviser: Pia Fonnesbech
Kom på venteliste

På Pia Fonnesbechs malekursus i Sønderjylland bor malerholdet på Kiersgaard, og arbejder i Atelier Østershuset. Du har fri adgang til Østershuset hele ugen, og i løbet af ugen giver Pia dig den sparring og inspiration du har brug for, så du kan arbejde frem mod et personligt og originalt udtryk i dit maleri.

læs mere