Københavns parker – akvarelkursus med Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 6-7 august 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen

Anita Viola Nielsen har i en årrække arbejdet med Parkmotivet og de fortryllede træer fra Villa Borghese parken i Rom, nu er tiden moden til at gå på opdagelse i de Københavnske parker og anlæg.

Østre Anlæg og Kongens Have er begge parker som Anitas benytter meget i sin dagligdag, når hun er hjemme i København. I begge parker finder vi de skønneste motiver til akvarellen, og uanset hvilken motivkreds du foretrækker, så vil du på dette kursus få øjnene op for endnu flere vinkler, udsnit og kompositioner, når du sammen med Anita og akvarelholdet fordyber dig på disse velkendte steder.

Du lærer de 2 parker og deres overraskende motivrigdom rigtig godt at kende på Anitas akvarelkursus. Du får et helt særligt blik for stedet når du arbejder udendørs i parkerne, og du vil få nye erkendelser, og gøre nye opdagelser i dit arbejde, uanset om du er ny, øvet eller meget erfaren tegner eller maler.

Akvarellen egner sig helt fantastisk til parkens motiver, og du får tilpas god tid til at nørde i dybden med den flygtige farve. Akvarellen er hovedpersonen på dette kursus men du er, som altid, også velkommen til at arbejde med tegning, kridt, pasteller, eller hvad du måtte få lyst til. Du bestemmer selv dit medie, fælles for alle er farven, og Anita vil som et særligt fokus på dette kursus, komme med flere oplæg om farven grøn. Grøn er en farve det kan være vanskeligt at variere, og du vil hver dag få flere gode råd til hvordan du får liv i alt det grønne.

Vi vil indkredse de gode motiver sammen, du vil komme til at arbejde med den gode komposition, og det at spænde dit format ud. Anita vil også præsentere eksempler fra andre kunstneres måde at arbejde med træ-motivet: Hvordan skaber du bevægelse? … hvordan mimer du løvet i trækronerne?

Det vil være botanikken i parken vi sætter fokus på i dette kursus, hvor vi begynder i Kongens Have, som er en “civiliseret” have, tilrettelagt med rosenhaver, farve-afstemte blomsterbede, og smukke kik mellem de dejlige gamle træer. På anden dagen studerer vi botanikken i Østre anlæg, hvor parken er anlagt i en mere ”vild” stil omkring søen, omgivet af voldanlæg. De gamle træer, beplantningen i vandkanten, og den blå himmel der spejler sig i søen, giver nye, spændende vinkler for vores komposition.

Pakkelisten ser ud præcis som pakkelisten til Anitas akvarelkursus i Rom. Det er vigtigt ikke at have alt for meget med, da vi kommer til at flytte os undervejs, og for meget udstyr vil forsinke dig i arbejdet. Det er en god ide at medbringe en let klapstol elelr skammel, så du kan sætte dig præcis hvor du synes motivet er bedst.

HUSK og så madpakke og drikkevarer, vi holder kun en halv times frokost.

Se Anitas pakkeliste til Rom HER

 

TILMELDING

Tilmelding foregår via online betaling. Du har 2 dages fortrydelsesret, herefter er din tilmelding bindende.

Hvis du senere bliver forhindret i at deltage er du velkommen til at give pladsen videre til en anden. Vi hjælper dig med at sælge pladsen hvis vi har venteliste. Dette gælder også hvis du ønsker at skifte til et andet kursus

I forbindelse med tilbagebetaling betaler du 400 kr i administrations-gebyr, beløbet dækker vores fakturerings-omkostninger.

Vi gennemfører med minimum 8 deltagere, og forbeholder os ret til at aflyse, såfremt vi ikke har 8 deltagere op til 4 uger inden kursusstart.

Du kan læse alt om handels-betingelserne i forbindelse med tilmelding og betaling.

MØDESTED

Vi mødes kl 10 hver dag, ved indgangen til Botanisk Have ud mod Nørreport.

Indgangen ligger på hjørnet af Gothersgade / Øster Voldgade, adressen er Gothersgade 128.

ANDRE AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I DANMARK

Malekursus Jylland Højer sommer

Kursusdato: 15-19 juni 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen
2 ledige pladser

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas malekursus i Sønderjylland. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 1 Pia

Kursusdato: 29 juni - 3 juli 2020
Underviser: Pia Fonnesbech
Udsolgt

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 2 Pia

Kursusdato: 6-10 juli 2020
Underviser: Pia Fonnesbech
2 ledige pladser

I denne uge arbejder du med mennesket som figur i maleriet og kunsten. Du kan arbejde med hele mennesket, kroppen, portrættet, abstraktionen, eller hvad du finder mest interessant. Som oplæg kan du bruge fotos, eller du kan arbejde med parafraser af andre kunstværker, mulighederne er mange

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop Uge 3 Anita Viola

Kursusdato: 13-17 juli 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen
6 ledige pladser

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 4 Mia-Nelle

Kursusdato: 20-24 juli 2020
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Et af målene med dette kursus er at bevidstgøre dig om din egen farve-pallette. Er der farver du vælger igen og igen, bevidst eller ubevidst? Hvordan harmonerer de med andre farver? Kan du komponere dem på andre måder end du har gjort hidtil? Eller har du andre farver ”indeni” som gerne vil frem?

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 5 Mia-Nelle

Kursusdato: 27-31 juli 2020
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Denne uge handler om at du bliver mere fortrolig med din egen stemme i maleriet, og kurset er bygget op omkring individuel dialog og refleksioner om form, farver og indhold. Undervejs vil der være fuld fokus på håndværket i maleriet, ud fra lige der hvor du er lige nu. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som: ”Hvad er det jeg maler – og hvorfor / Hvordan udfører jeg min ide / Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

læs mere

Københavns åndehuller – Tegnekursus med Pia Fonnesbech

Kursusdato: 1-2 august 2020
Underviser: Pia Fonnesbech

På Pias tegnekursus i København byder motivkredsen på arkitektur, byrum, mennesker i byen, og byens grønne oaser. Uanset hvor meget du tidligere har arbejdet med tegning og skitser, kommer du hjem med små glimt af dine personlige oplevelser, af de steder du har oplevet med stort nærvær.

læs mere

Møn Retreat Akvarelkursus med Ida Ferdinand

Kursusdato: 7-11 september 2020
Underviser: Ida F. Ferdinand

Møns smukke natur har givet inspiration til danske malere siden guldalderen i 1800-tallet, og taler fortsat til kunstnere i dag. Der er en særlig atmosfære på øen, et godt lys og et imødekommende miljø, som alt sammen bliver en del af Ida Ferdinands akvarelkursus.

læs mere