Kunstkursus

New York

Underviser Pia Fonnesbech

Kursusdato: 3-10 oktober 2019
Underviser: Pia Fonnesbech
1 LEDIG PLADS

På Pia Fonnesbechs Kunstkursus i New York møder du byen fra en helt særlig vinkel, når du hver dag ser international kunst i verdensklasse på museer og gallerier, og selv udtrykker dig kreativt i byens rekreative åndehuller.

Du besøger Pias foretrukne museer og gallerier blandt denne overvældende bys utallige kulturelle tilbud. Du kommer til at se både klassisk og contemporary kunst, blandt andet på The Metropolitan og MoMA, og du får et kig ind i det højaktuelle og nyskabende på gallerivandringer i Chelsea, Brooklyn eller Lower East Side.

Pia arrangerer en privat artist-talk hos en lokal kunstner med værksted i byen. Det er en særlig oplevelse at høre om kunstnerens arbejde og vilkår i New York, se de værker der i øjeblikket er under tilblivelse på værkstedet, og få en snak med en kunstner som bor og arbejder midt i en by med et overvældende stort udbud af nyskabende kunst. Flere deltagere har under disse besøg yderligere gjort et par god indkøb af originale værker under besøget.

Hver dag vil vi også bruge et par timer på at hænge ud ved New Yorkerens foretrukne rekreative åndehuller. bl.a. The Highline, Bryant Park og Central Park. Her arbejder vi med at omsætte de mange indtryk til egen billedkunst.

Hvis du ikke selv tegner, maler eller fotograferer, men “bare” ønsker at se en masse fantastisk kunst er du også meget velkommen. Mens vi andre arbejder kan du nyde byens puls på de skønne steder Pia vælger at gennemføre dagens kreative session.

Vi har en fridag undervejs, hvor Pia tilbyder at arrangere dagen efter gruppens ønsker. Pia holder selv meget af en sejltur omkring Manhattan og et besøg på ”The Strand” – en legendarisk boghandel fyldt med kunstbøger, cafeer og fantastisk arkitektur.

Eller du kan vælge at bruge dagen til at gå dine egne veje, shoppe, drikke kaffe, vende tilbage til dit favorit sted, eller hænge ud i Central Park og bare nyde livet og være tilstede, lige her, lige nu.

INDKVARTERING
Vi bor super centralt på YMCA på Manhatten Upper West, hvorfra du har 50 m til Central Park, 0.5 km til MoMA og The Metropolitan, og 5 min gang til Columbus Circle.

Vi indkvarteres på ægte New Yorker maner og spiser alle måltider ude. Maden i New York er et helt kapitel for sig, her findes noget for alle, både smag og pris. Morgenmaden spiser vi i nærheden af hotellet, øvrige måltider arrangerer Pia afhængigt af hvor i byen vi arbejder og befinder os fra dag til dag.

Tag de bedste travesko på. Vi tager Metro rundt i byen så vidt det er muligt, men kommer også til at gå rigtig meget. På den måde får vi det bedste førstehåndsindtryk af pulsen i byens forskellige kvarterer.

KUNSTKURSUS MED PIA FONNESBECH

Vi kan anbefale at du arbejder i en rejsedagbog / skitsebog af god kvalitet. Du bestemmer selv om du vil male, tegne, fotografere – eller måske prøve at arbejde med tegneprogram på din mobil eller Ipad?

Alle kan være med, du behøver ikke være rutineret tegner eller maler, du skal bare have lysten til at kaste dig ud i opgaven, og suge oplevelsen til dig.

Hvis du arbejder med Ipad skal du hjemmefra have installeret et tegneprogram. Pia anbefaler ”Brushes Redux”, som er et gratis program hun selv arbejder i. Det er en god måde at fastholde indtrykkene, og man kan lave meget spændende billeder når man først kommer i gang. Hvis du er maler kan billederne bruges som oplæg når du kommer hjem i værkstedet.

Du kan også vælge at koncentrere dig om at fotografere. Pia giver gerne kvalificeret inspiration og sparring på billedanalyse, historiefortælling, og andre relevante emner – du skal selv have styr på det tekniske, Pia er ekspert på indholdet.

Eller du vælger “bare” at nyde atmosfæren og de dejlige steder Pia har valgt til arbejdet. Selvom du ikke er udøvende får du mange gode oplevelser med kunsten, kulturen og samværet i New York under Pias kyndige ledelse.

At se på kunst har naturligt en stor prioritering når vi rejser til New York, og Pia prioriterer mellem dagens udstillinger – vi kommer langt omkring, afhængigt af hvad 2019 byder på. Pia har tidligere prioriteret udstillinger på The Metropolitan, MoMA, New Whitney, Brooklin Museum, gallerivandringer i Chelsea, Brooklyn og Lower East Side.

Når vi sidst på eftermiddagen ikke kan rumme flere indtryk, har du fri til næste morgen. Du kan vælge at slappe af i Central Park som ligger lige om hjørnet, eller du kan tage en forfriskende dukkert i YMCAs swimmingpool.

Om aftenen arrangerer Pia fælles middag for alle som har lyst. Næst efter kunst elsker Pia god mad, og hun følger med stor interesse byens gastronomiske nyskabelser – New York byder på alt det bedste fra hele verden, med Pia kommer du ud og oplever et varieret udvalg af aktuelle steder.

Pia rejser til New York ugen før gruppen ankommer, for at lave den sidste research på udvalgte, aktuelle udstillinger. Vi tager forbehold for ændringer i programmet da nogle udstillinger måske ikke lever op til Pias krav. Pia laver en skarp prioritering i sit program for at sikre at du får det bedste New York kan byde på i 2019.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

Tilmelding

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne kunstrejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Ring til Kipling Travel hvis du ønsker at booke en plads: Tlf. +45 4716 1220

Eller du kan sende en besked her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid

Du betaler DKK 5.000 ved tilmelding, resten betales senest 2 måneder før afgang

Kunstkursus New York

REJSEN

Aften-afgang fra CPH Lufthavn direkte til New York. Pia rejser i forvejen, og møder gruppen ved ankomst i lufthavnen.

Transfer med privat bus til Manhatten, hvor vi indkvarteres på Manhattan YMCA West Side.

På hjemrejsedagen afhentes vi i privat bus, og flyver igen direkte til CPH, med afgang sen aften.

 

AKTUELLE MALEKURSER I KØBENHAVN

Malekursus København Sommerworkshop uge 1 Pia

Kursusdato: 1-5 juli 2019
Underviser: Pia Fonnesbech
UDSOLGT

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 2 Pia

Kursusdato: 8-12 juli 2019
Underviser: Pia Fonnesbech
UDSOLGT

I denne uge får du mulighed for at arbejde med model nogle timer om formiddagen, og arbejde videre med dine egne modeloplæg og projekter om eftermiddagen. Pias malekursus handler som altid om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. I denne uge får du endvidere masser af input og inspiration i arbejdet med en professionel model.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 3 Anita Viola

Kursusdato: 15-19 juli 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen
UDSOLGT

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 4 Mia-Nelle

Kursusdato: 22-26 juli 2019
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
UDSOLGT

Et af målene med dette kursus er at bevidstgøre dig om din egen farve-pallette. Er der farver du vælger igen og igen, bevidst eller ubevidst? Hvordan harmonerer de med andre farver? Kan du komponere dem på andre måder end du har gjort hidtil? Eller har du andre farver ”indeni” som gerne vil frem?

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 5 Mia-Nelle

Kursusdato: 29 juli-2 august 2019
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Et af målene med Mia-Nelles sommerworkshop at bevidstgøre dig om din egen farve-pallette. Er der farver du vælger igen og igen, bevidst eller ubevidst? Hvordan harmonerer de med andre farver? Kan du komponere dem på andre måder end du har gjort hidtil? Eller har du andre farver ”indeni” som gerne vil frem?

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 6 Hanne

Kursusdato: 5-9 august 2019
Underviser: Hanne Ravn Hermansen

På Hannes sommerkursus får du hver dag oplæg med introduktion til forskellige grafiske metoder og processer. Du samler i ugens løb en værktøjskasse med metoder du kan bruge som elementer og inspiration i dit maleri, eller du kan bruge hver enkelt metode som selvstændig kunstform.

læs mere