Kunstkursus

New York

Underviser Pia Fonnesbech

Kursusdato: Ikke planlagt
Underviser: Pia Fonnesbech
Ikke planlagt

På Pia Fonnesbechs Kunstkursus i New York møder du byen fra en helt særlig vinkel, når du hver dag ser international kunst i verdensklasse på museer og gallerier, og selv udtrykker dig kreativt i byens rekreative åndehuller.

Du besøger Pias foretrukne museer og gallerier blandt denne overvældende bys utallige kulturelle tilbud. Du kommer til at se både klassisk og contemporary kunst, blandt andet på The Metropolitan og MoMA, og du får et kig ind i det højaktuelle og nyskabende på gallerivandringer i Chelsea, Brooklyn eller Lower East Side.

Pia arrangerer en privat artist-talk hos en lokal kunstner med værksted i byen. Det er en særlig oplevelse at høre om kunstnerens arbejde og vilkår i New York, se de værker der i øjeblikket er under tilblivelse på værkstedet, og få en snak med en kunstner som bor og arbejder midt i en by med et overvældende stort udbud af nyskabende kunst. Flere deltagere har under disse besøg yderligere gjort et par god indkøb af originale værker under besøget.

Hver dag vil vi også bruge et par timer på at hænge ud ved New Yorkerens foretrukne rekreative åndehuller. bl.a. The Highline, Bryant Park og Central Park. Her arbejder vi med at omsætte de mange indtryk til egen billedkunst.

Hvis du ikke selv tegner, maler eller fotograferer, men “bare” ønsker at se en masse fantastisk kunst er du også meget velkommen. Mens vi andre arbejder kan du nyde byens puls på de skønne steder Pia vælger at gennemføre dagens kreative session.

Vi har en fridag undervejs, hvor Pia tilbyder at arrangere dagen efter gruppens ønsker. Pia holder selv meget af en sejltur omkring Manhattan og et besøg på ”The Strand” – en legendarisk boghandel fyldt med kunstbøger, cafeer og fantastisk arkitektur.

Eller du kan vælge at bruge dagen til at gå dine egne veje, shoppe, drikke kaffe, vende tilbage til dit favorit sted, eller hænge ud i Central Park og bare nyde livet og være tilstede, lige her, lige nu.

INDKVARTERING
Vi bor super centralt på YMCA på Manhatten Upper West, hvorfra du har 50 m til Central Park, 0.5 km til MoMA og The Metropolitan, og 5 min gang til Columbus Circle.

Vi indkvarteres på ægte New Yorker maner og spiser alle måltider ude. Maden i New York er et helt kapitel for sig, her findes noget for alle, både smag og pris. Morgenmaden spiser vi i nærheden af hotellet, øvrige måltider arrangerer Pia afhængigt af hvor i byen vi arbejder og befinder os fra dag til dag.

Du kan glæde dig, men du kommer ikke sovende til det – tag dine allerbedste travesko på, for inklusiv de mange skridt du tager på udstillinger og museer, så kommer du nogle dage til at gå mere end 10 km. Vi tager altid Metroen så langt som muligt, men mange af de mest aktuelle og interessante steder ligger væk fra de mest befærdede steder, så vi går rigtig meget. Hvis vi kun holder os til de kendte kunststeder kunne du lige så godt rejse selv – når du rejser med Pia Fonnesbech får du en dansk samtids-kunstners udvalgte kunstoplevelser, sådan som de ser ud i foråret 2024.

KUNSTKURSUS MED PIA FONNESBECH

Vi kan anbefale at du arbejder i en rejsedagbog / skitsebog af god kvalitet. Du bestemmer selv om du vil male, tegne, fotografere – eller måske prøve at arbejde med tegneprogram på din mobil eller Ipad?

Alle kan være med, du behøver ikke være rutineret tegner eller maler, du skal bare have lysten til at kaste dig ud i opgaven, og suge oplevelsen til dig.

Hvis du arbejder med Ipad skal du hjemmefra have installeret et tegneprogram. Pia anbefaler ”Brushes Redux”, som er et gratis program hun selv arbejder i. Det er en god måde at fastholde indtrykkene, og man kan lave meget spændende billeder når man først kommer i gang. Hvis du er maler kan billederne bruges som oplæg når du kommer hjem i værkstedet.

Du kan også vælge at koncentrere dig om at fotografere. Pia giver gerne kvalificeret inspiration og sparring på billedanalyse, historiefortælling, og andre relevante emner – du skal selv have styr på det tekniske, Pia er ekspert på indholdet.

Eller du vælger “bare” at nyde atmosfæren og de dejlige steder Pia har valgt til arbejdet. Selvom du ikke er udøvende får du mange gode oplevelser med kunsten, kulturen og samværet i New York under Pias kyndige ledelse.

At se på kunst har naturligt en stor prioritering når vi rejser til New York, og Pia prioriterer mellem dagens udstillinger – vi kommer langt omkring, afhængigt af hvad der er aktuelt for tiden. Pia har tidligere prioriteret udstillinger på The Metropolitan, MoMA, New Whitney, Brooklin Museum, gallerivandringer i Chelsea, Brooklyn og Lower East Side.

Når vi sidst på eftermiddagen ikke kan rumme flere indtryk, har du fri til næste morgen. Du kan vælge at slappe af i Central Park som ligger lige om hjørnet, eller du kan tage en forfriskende dukkert i YMCAs swimmingpool.

Om aftenen arrangerer Pia fælles middag for alle som har lyst. Næst efter kunst elsker Pia god mad, og hun følger med stor interesse byens gastronomiske nyskabelser – New York byder på alt det bedste fra hele verden, med Pia kommer du ud og oplever et varieret udvalg af aktuelle steder.

Pia laver en skarp prioritering i programmet, for at sikre at du får det bedste af alle de aktuelle kunstoplevelser New York byder på.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

 

TILMELDING

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Hvis du vil med kan du blot sende besked via formularen nedenfor her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid

Eller du kan ringe til Kipling Travel på tlf. +45 4716 1220 for tilmelding.

Du betaler DKK 3.000 ved tilmelding, resten betales senest 90 dage inden afgang

KUNSTKURSUS NEW YORK

REJSEN

Aften-afgang fra CPH Lufthavn direkte til New York. Pia rejser i forvejen, og møder gruppen ved ankomst i lufthavnen.

Transfer med privat bus til Manhatten, hvor vi indkvarteres på Manhattan YMCA West Side.

På hjemrejsedagen afhentes vi i privat bus, og flyver igen direkte til CPH, med afgang sen aften.

Underviseren rejser sommetider i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil, så vidt muligt, blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet.

Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.

ANDRE AKTUELLE KUNSTKURSER MED PIA FONNESBECH

Malekursus Essaouira, Marokko

Kursusdato: 15-22 September 2024
Underviser: Pia Fonnesbech
KOM PÅ VENTELISTE

Når du tager på malekursus i Marokko får du fokus på at indfange og udtrykke det virvar af eksotiske farver, lyde og dufte du finder i dette “crazy”, skønne land. Du bor på ægte Marrokansk vis på riad i souken, og har det farverige og sansemættede byliv lige uden for gadedøren, i den blå-grønne kystby Essaouira

læs mere

Malekursus Ischia Italien

Kursusdato: 14 DAGE: april/maj 2025
Underviser: Pia Fonnesbech
2025 - Afventer periode

Når du tager på malekursus på den Italienske ø Ischia, kommer du til at bo og arbejde midt i den gamle bydel. Du får den smukkeste udsigt når du arbejder “hjemme” på tagterrassen, og det er nemt at tage på inspirations-tur på øen. Motiverne finder du overalt, uanset om du foretrækker landskaber, himmel og hav, arkitektur eller noget helt fjerde.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 27

Kursusdato: Den 1.-5. juli 2024
Underviser: Pia Fonnesbech
KOM PÅ VENTELISTE

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 28

Kursusdato: Den 08.-12. juli 2024
Underviser: Pia Fonnesbech
KOM PÅ VENTELISTE

I denne uge har Pias oplæg fokus på mennesket som figur i maleriet og kunsten, eks hele mennesket, kroppen, portrættet, abstraktionen. Du kan som altid arbejde med din egen motivkreds, Pia underviser individuelt med det fokus du vælger. Som oplæg kan du bruge fotos, eller du kan arbejde med parafraser af andre kunstværker, mulighederne er mange

læs mere