Kunstkursus

New York

Underviser Pia Fonnesbech

Kursusdato: 12-19 maj 2018
Underviser: Pia Fonnesbech
2 AFBUDSPLADSER

Vi glæder os til endnu engang at besøge vores absolutte yndlingssteder blandt denne fantastiske bys utallige kulturelle åndehuller i foråret 2018. Vi kommer til at se fantastisk kunst på The Metropolitan, Guggenheim, MoMA og New Whitney, og vi går på gallerivandring i Chelsea, Brooklyn og Lower East Side. Hvis muligt vil vi også denne gang besøge nogle lokale kunstnere på deres værksteder.

Hver dag vil vi hænge ud ved et af byens åndehuller, eks. The Highline, Bryant Park og Central Park. Her arbejder vi med at omsætte de mange indtryk til egen billedkunst, du bestemmer selv om du vil male,tegne, fotografere – eller måske prøve at arbejde med tegneprogram på din mobil eller Ipad?

Når vi rejser til New York handler det om at opleve international kunst i verdensklasse på museer og gallerier, og om at arbejde med farver, pensler, kamera eller Ipad på udvalgte åndeuller i byen, mens vi oplever og indfanger den helt særlige puls som kun findes i New York.

I ugens løb kommer vi til at arbejde på steder som Central Park, på ”The High Line” , på Washington Square, i Bryant Park og andre udvalgte pladser og cafeer. Vi bruger et par timer et nyt sted hver dag, hvor vi tegner, maler eller fotograferer.

Hvis du ikke selv tegner, maler eller fortograferer, men “bare” ønsker at se en masse fantastisk kunst er du også meget velkommen til at deltage. Du kan nyde de spændende omgivelser og slappe af de dejlige steder vi har fundet, mens vi andre arbejder.

Vi får en fridag under vejs til at fordøje alle indtrykkene, hvor du evt. kan vende tilbage til dine yndlingssteder. På fridagen vil Pia også tilbyde at arrangere en sejltur omkring Manhattan, og tage på besøg på ”Strand” – en legendarisk boghandel fyldt med kunstbøger, cafeer og fantastisk arkitektur. Eller du kan vælge at bruge dagen til at gå dine egne veje, shoppe, drikke kaffe, og bare nyde livet i denne vidunderlige by.

INDKVARTERING

Vi bor på ægte New Yorker maner, og spiser alle måltider ude. Maden i New York er et helt kapitel for sig, her findes noget for alle, både smag og pris. Morgenmaden spiser vi på en diner i nærheden af hotellet, fælles frokost spiser vi i nærheden af dagens arbejdssted, og Pia arrangerer fælles middag om aftenen. Middagen er frivillig og aftales fra dag til dag.

Vi har valgt at bo på super centralt på Manhatten Upper West, på West Side YMCA , hvorfra vi eksempelvis har 50 m til Central Park, 0.5 km til MoMA og The Metropolitan, 5 min gang til Columbus Circle ……. tag de bedste travesko med, vi tager metro når det er muligt, men kommer også kommer til at gå rigtig meget.

KUNSTKURSUS MED PIA FONNESBECH

Hvis du tegner eller maler, anbefaler vi at arbejde i en rejsedagbog / skitsebog af god kvalitet, evt. akvarelpapir. Du kan arbejde med blyant, kul, akvarel, oliekridt …… du bestemmer selv, tag gerne flere forskellige medier med. Husk at alle kan være med, du behøver ikke være rutineret tegner eller maler, du skal bare have lysten til at kaste dig ud i opgaven.

Hvis du arbejder med Ipad skal du hjemmefra have installeret et tegneprogram. Pia anbefaler ”Brushes”, som er et gratis program hun selv arbejder i. Det er en god måde at fastholde indtrykkene, og man kan lave meget spændende billeder når man først kommer i gang. Hvis du er maler kan billederne bruges som oplæg når du kommer hjem i værkstedet.

Du kan også vælge at fotografere. Pia giver gerne kvalificeret inspiration og sparring på billedanalyse, historiefortælling, og andre relevante emner – du skal selv have styr på teknikken, Pia er ekspert på indholdet.

Eller du vælge “bare” at nyde atmosfæren og de dejlige steder vi har valgt til arbejdet, du har ikke pligt til at deltage i undervisningen hvis du ikke selv er udøvende.

Efter frokost fortsætter vi til dagens udstilling. The Metropolitan, MoMA, Guggenheim, New Whitney, Brooklin Museum, gallerivandringer i Chelsea, Brooklyn og Lower East Side ……….der er overvældende meget at vælge imellem, Pia foretager en skarp prioritering, og sikrer at vi ser det bedste New York kan tilbyde i maj 2017.

Når vi sidst på eftermiddagen ikke kan rumme flere indtryk, har man fri til næste morgen. Du kan vælge at slappe af i Central Park, eller tage en forfriskende dukkert i YMCAs swimmingpool – det var et stort hit blandt kursisterne i 2015.

Du er altid velkommen til at følges med Pia ud til middag om aftenen, det aftales fra dag til dag.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

AFBUDSLISTE

Du er velkommen til at sende besked i formularen nedenfor, så kontakter vi dig hvis vi får et afbud.

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne kunstrejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Kunstkursus New York

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til New York. Pia rejser i forvejen, og møder gruppen ved ankomst i lufthavnen.

Transfer med privat bus til Manhatten, hvor vi indkvarteres på Manhattan YMCA West Side.

På hjemrejsedagen afhentes vi i privat bus, og flyver igen direkte til CPH.

 

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter, vi skriver når nye kunstkurser er på vej.

Du vil også modtage invitationer til undervisernes udstillinger, ferniseringer og åbent hus på værkstederne.

Vi ser frem til at møde dig i Danmark eller udlandet.

Venlig hilsen
kursusarrangør