AKVAREL & TEGNING

Rom

Underviser Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 1-8 september 2018 & 31aug-7september 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen
2018 UDSOLGT - gentages i 2019

Anita Viola Nielsen har haft flere længerevarende legatophold på Det Danske Institut i Rom, og nu er du inviteret til at opleve et anderledes Rom end det du ellers møder som turist. Når du tager med Anita på kunstrejse til denne smukke by, kommer du til at se og arbejde de mest interessante steder, set med kunstnerøjne.

Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Herfra har vi et ideelt udgangspunkt for spadsereture i Roms centrum, og vi kommer nemt rundt til fods og med med bus og metro, når vi skal ud og arbejde på byens torve, pladser og i parkerne. På klosteret er du også velkommen til at slå dig ned i klosterhaven med papir og pensler, eller på tagterrassen hvorfra du har en smuk panoramaudsigt ud over byen.

Anita har lagt en plan for ugens arbejde, og har udvalgt de steder som du efter hendes mening ikke må gå glip af. Det er de samme steder Anita selv holder meget af at komme når hun bor i Rom. Du vil i ugens løb få et godt indtryk af livet i Rom, set med en lokalkendt kunstners øjne. Anita kender stedernes særkende og stemning, hun glæder sig altid til at vende tilbage til Rom med lærreder og pensler.

Mange kunstnere benytter sig af friheden i at rejse ud og bruge Rom som midlertidigt opholdssted. Ligesom disse kunstnere kommer du på denne tur til at bearbejde rejsen i en reflekterende proces, hvor ude og hjemme, kendt og fremmed ændrer betydning, og giver dig mulighed for at finde nye perspektiver i kunsten.

KUNSTKURSUS MED ANITA VIOLA NIELSEN

Du kommer i ugens løb til at arbejde på piazzaer, parker og ved fontæner i Monti og Trastevere. Anita vil blandt andet introducere dig til Roms smukkeste kirke, og i kommer til at drikke kaffe på en ægte kunstnerbar, hvor bla.a. Thorvaldsen holdt til da han boede i byen.

Vi starter hjemmefra kl 9 hver dag,  og holder 1 times frokostpause i området hvor vi arbejder. Undervisningen slutter kl 16, herefter har du fri til at arbejde videre på egen hånd, shoppe eller besøge byens cafeer.

På dette kursus er det hensigtsmæssigt at arbejde med akvarel eller tegning, så du kan gå ubesværet med malergrejet i rygsækken på dagture. Husk gode vandresko, du kommer til at gå en hel del i ugens løb.

Anitas akvarelkursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. Alle er velkommen, professionelle kunstnere, ambitiøse amatører og passionerede begyndere kan have stor glæde af dette kursus. I løbet af kurset får du Anitas bud på, hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser.

Vi spiser morgenmad sammen på klosteret, øvrige måltider foregår ude i byen. Den første og sidste dag arrangerer Anita fælles middag om aftenen, øvrige aftner har du fri og kan spise hvor du har lyst. Klosteret vi bor på ligger i et område med mange små hyggelige spisesteder.

En af dagene tager vi på arbejdsudflugt til middelalderbyen Olevano, hvor flere danske guldalderkunstnere kom for at male den smukke by, som er omgivet af fantastiske landskaber og udsigter. Du kommer til at arbejde i og omkring den lille by, og hvis forholdene tillader det vil Anita arrangere en frokost-picnik i en lille olivenlund med den smukkeste udsigt.

Du får en fridag i ugens løb, hvor du kan tage afsted og nyde Rom på egen hånd, eller slappe af og arbejde i klosterts have og på terrassen.

 

AFBUDSLISTE

Du er velkommen til at sende besked i formularen nedenfor, så kontakter vi dig hvis vi får et afbud.

Vi påtænker at arrangere dette kursus i samme periode 2019 – hold øje med nyhedsmailen, så får du besked når vi er klar.

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne kunstrejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Kunstkursus Rom

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Rom, hvor en privat minibus venter os, for at køre os til klosteret.

Hjemrejse tidligt om morgenen, vi afhentes af privat bus som kører os til lufthavnen for afgang til CPH.

 

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter, vi skriver når nye kunstkurser er på vej.

Tilmeld dig Kunstnomaden, så hører du fra os når vi har nyt til dig.

Venlig hilsen
kursusarrangør