Kunstkursus

Rom

Underviser Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 1-8 september 2018
Underviser: Anita Viola Nielsen

Anita Viola Nielsen har haft flere længerevarende legatophold i Rom, og nu er du inviteret til at opleve et anderledes Rom end det du ellers møder som turist. Når du tager med Anita på kunstrejse til denne smukke by, kommer du til at se og arbejde de mest interessante steder, set med kunstnerøjne.

Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Herfra har vi et ideelt udgangspunkt for spadsereture i Roms centrum, og vi kommer nemt rundt til fods og med med bus og metro, når vi skal ud og arbejde på byens torve, pladser og i parkerne. På klosteret er du også velkommen til at slå dig ned i klosterhaven med papir og pensler, eller på tagterrassen hvorfra du har en smuk panoramaudsigt ud over byen.

Anita har lagt en plan for ugens arbejde, og har udvalgt de steder som du efter hendes mening ikke må gå glip af. Det er de samme steder Anita selv holder meget af at komme når hun bor i Rom. Du vil i ugens løb få et godt indtryk af livet i Rom, set med en lokalkendt kunstners øjne. Anita kender stedernes særkende og stemning, og hun glæder sig til at vende tilbage til Rom, allerede når hun pakker lærreder og pensler for at vende hjem til Danmark efter flere måneders fordybelse på Det Danske Institut.

Mange kunstnere benytter sig af friheden i at rejse ud og bruge Rom som midlertidigt opholdssted. Ligesom disse kunstnere kommer du på denne tur til at bearbejde rejsen i en reflekterende proces, hvor ude og hjemme, kendt og fremmed ændrer betydning, og nye spændinger opstår. Rejsen til Rom med Anita giver dig mulighed for at finde nye perspektiver i kunsten.

KUNSTKURSUS MED ANITA VIOLA NIELSEN

Anitas malekursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler og vejledning, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. Alle er velkommen, uøvede, øvede og meget erfarne kan have stor glæde af dette kursus.

Undervejs får du Anitas bud på, hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt eller blandformer. På en tur som denne er det vigtigt at du laver en prioritering i materialevalget, da du hver dag skal have materialerne i rygsækken hele dagen, mens vi arbejder ude i byen.

Husk gode vandresko, du kommer til at gå en hel del i ugens løb.

En af dagene vil Anita arrangere en arbejdsudflugt til Olevano, en smuk middelalderby lidt uden for Rom. Her kommer du til at arbejde i den lille by, og i en lille olivenlund med den smukkeste udsigt. Frokos i form af picknik arrangeres af en ven af Anita, som bor i Olevano. 

Du får en fridag i ugens løb, hvor du kan tage afsted på egen hånd, eller slappe af og arbejde i klosterts have eller på terrassen. Vi spiser morgenmad sammen, øvrige måltider foregår ude i byen. 

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Anita Viola hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer

Anita Viola, tlf. +45 4020 4621 / anitaviola@live.dk

Rom, Italien

PAKKELISTE

Se Anitas forslag til pakkeliste her

PRIS

AFVENTER FLY
  • Evt tillæg for singleværelse
  • PRISEN INKLUDERER:
  • ✔ Fly & lufthavnstransport tur/retur i privat bus
  • ✔ 7 overnatninger
  • ✔ Kursus som beskrevet
  • Medbring selv alle materialer – se Anitas forslag til pakkeliste

TILMELDING

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malelrejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Ring til Kipling Travel hvis du ønsker at booke en plads: Tlf. +45 4716 1220

Eller du kan sende en besked her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid.

Du betaler 3.000 DKK ved tilmelding, resten betales 2 måneder inden afgang.

Kunstkursus Rom

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Rom, hvor en privat minibus venter os, for at køre os til klosteret.

Hjemrejse tidligt om morgenen, vi afhentes af privat bus som kører os til lufthavnen for afgang til CPH.

KUNSTNOMADEN

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter - vi skriver når nye kunstkurser er på vej.
 
Du vil også modtage invitationer til undervisernes udstillinger, ferniseringer og åbent hus på værkstederne.
 
Det er en god måde at møde kunstneren på, hvis du overvejer at deltage på et kursus. Og så plejer det at være vældig hyggeligt at mødes med andre kursister rundt omkring i landet - vel mødt til alle, i Kunstnomaden og i det virkelige liv!
 
Bedste hilsner
Kursusarrangør
Kunstskolen Kreativt Netværk

KUNSTNOMADEN

 

FÅ NYT OM KUNSTKURSER I DANMARK OG UDLANDET

Velkommen, du vil nu modtage Kunstnomaden i din indbakke