AKVAREL & TEGNING

Rom

Underviser Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 7-14 september 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen
UDSOLGT

Anita Viola Nielsen har haft flere længerevarende legatophold på Det Danske Institut i Rom, og nu er du inviteret til at opleve et anderledes Rom end det du ellers møder som turist. Når du tager med Anita på kunstrejse til denne gamle by, kommer du til at se og arbejde de mest interessante steder, set med kunstnerøjne.

Anita har lagt en plan for ugens arbejde, og har udvalgt de steder som du efter hendes mening ikke må gå glip af. Det er de samme steder Anita selv finder inspiration når hun bor i byen. Du vil i ugens løb få et godt indtryk af livet i Rom, set med en lokalkendt kunstners øjne. Anita kender stedernes særkende og stemninger, hun glæder sig altid til at vende tilbage til Rom med lærreder og pensler.

Kunstnere går aldrig den lette eller lige vej når de arbejder, det vil du komme til at opleve når du tager ud for at arbejde sammen med Anita. Hun vælger den smukke, zig-zaggede vej fra A til B, den vej hun oplever som inspirerende og anderledes, og som leder til eftertanke og taler til dine sanser. De seneste 5 år har Anita travet byens gader tynde når hun i månedsvis har opholdet sig i byen for at arbejde med kunsten – så tag dine bedste travesko på, du kommer til at gå rigtig meget på denne tur.

Du får også tid til at gå dine egne veje i ugens løb, når Anita slipper gruppen løs hver dag kl 16 efter endt undervisning. Anita vil give anvisninger til hvordan du kommer hjem til klosteret hvis det er det du vil, eller du kan slentre rundt og nyde de gamle gader, alene eller med andre fra gruppen. Du har også en fridag midt på ugen, hvor du kan shoppe eller vende tilbage til et af dine foretrukne arbejdssteder og arbejde på egen hånd.

Vi bor på et centralt beliggende kloster i en af Anitas yndlings-bydele, det charmerende kvarter Monti. Herfra har vi et ideelt udgangspunkt for spadsereture i Roms centrum, og vi kommer nemt rundt til fods og med med bus og metro, når vi skal ud og arbejde på byens torve, pladser og i parkerne. På klosteret er du også velkommen til at slå dig ned i klosterhaven med papir og pensler, eller på tagterrassen hvorfra du har en smuk panoramaudsigt ud over byen.

Klosteret har altid haft en tradition for at huse fremmede, og nonnerne er utroligt søde og hjælpsomme. De holder stedet pænt og rent, og serverer en enkel Italiensk morgenmad for os. Hvis du er vant til at spise en solid, nordisk morgenmad har du mulighed for at supplere med dine egne madvarer, som du kan lægge i et fælles køleskab.

Værelserne er enkle, istandsatte nonneceller, nogle har eget bad, andre fælles bad på gangen. Husk at komme inden for klostrets mure inden klokken 23 – nonnerne låser klosterporten kl 23, sådan har de altid gjort!

Mange kunstnere har i tidens løb benyttet sig af friheden i at rejse ud og bruge Rom som midlertidigt opholdssted. Ligesom disse kunstnere kommer du på denne tur til at bearbejde rejsen i en reflekterende proces, hvor ude og hjemme, kendt og fremmed ændrer betydning, og giver dig mulighed for at finde nye perspektiver i kunsten.

KUNSTKURSUS MED ANITA VIOLA NIELSEN

Du kommer i ugens løb til at arbejde på piazzaer, i parker og ved fontæner i Monti og Trastevere. Anita vil blandt andet introducere dig til Roms smukkeste kirke, og i kommer til at drikke kaffe på en ægte kunstnerbar, hvor bla.a. Thorvaldsen holdt til da han boede i byen.

Vi starter hjemmefra kl 9 hver dag,  og holder 1 times frokostpause i området hvor vi arbejder. Undervisningen slutter kl 16, herefter har du fri til at arbejde videre på egen hånd, shoppe eller besøge byens cafeer.

På dette kursus er det hensigtsmæssigt at arbejde med akvarel eller tegning, så du kan gå ubesværet med malergrejet i rygsækken på dagture. Husk gode vandresko, du kommer til at gå en hel del i ugens løb.

Anitas tegne- og akvarelkursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. Alle er velkommen, professionelle kunstnere, ambitiøse amatører og passionerede begyndere kan have stor glæde af dette kursus. I løbet af kurset får du Anitas bud på, hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser.

For Anita handler det om at du finder dit eget personlige udtryk, og at du kommer til at bruge alle sanser i dit arbejde. Anita kommer ikke til at gå i dybden med at lære dig hvordan du arbejder med perspektiv og nøjagtig tegning af et motiv – den type kursus kan du lige så godt tage derhjemme i et bekvemt værksted. Når du rejser med Anita ud på et kursus som dette skal du bringe din evne til at udtrykke din egen personlige oplevelse af stedet og rejsen i spil. Når du kan det bliver din kunst for alvor spændende, for dig selv såvel som for andre

Du får en fridag i ugens løb, hvor du kan tage afsted og nyde Rom på egen hånd, eller slappe af og arbejde i klosterets have og på terrassen.

Vi spiser morgenmad på klosteret, øvrige måltider foregår ude i byen. Den første og sidste dag arrangerer Anita fælles middag om aftenen, øvrige aftner har du fri kl 16, og kan spise hvor du har lyst. Klosteret vi bor på ligger i et område med mange små hyggelige spisesteder.

 

AFBUDSLISTE

Denne malerejse er udsolgt.

Du er velkommen til at sende besked i formularen nedenfor, så kontakter vi dig hvis vi får et afbud.

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Kunstkursus Rom

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Rom, hvor en privat minibus venter os, for at køre os til klosteret.

Hjemrejse tidligt om morgenen, vi afhentes af privat bus som kører os til lufthavnen for afgang til CPH.

ANDRE AKTUELLE MALEKURSER I KØBENHAVN

Malekursus København Sommerworkshop uge 1 Pia

Kursusdato: 1-5 juli 2019
Underviser: Pia Fonnesbech
UDSOLGT

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 2 Pia

Kursusdato: 8-12 juli 2019
Underviser: Pia Fonnesbech
UDSOLGT

I denne uge får du mulighed for at arbejde med model nogle timer om formiddagen, og arbejde videre med dine egne modeloplæg og projekter om eftermiddagen. Pias malekursus handler som altid om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. I denne uge får du endvidere masser af input og inspiration i arbejdet med en professionel model.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 3 Anita Viola

Kursusdato: 15-19 juli 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen
UDSOLGT

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 4 Mia-Nelle

Kursusdato: 22-26 juli 2019
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
UDSOLGT

Et af målene med dette kursus er at bevidstgøre dig om din egen farve-pallette. Er der farver du vælger igen og igen, bevidst eller ubevidst? Hvordan harmonerer de med andre farver? Kan du komponere dem på andre måder end du har gjort hidtil? Eller har du andre farver ”indeni” som gerne vil frem?

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 5 Mia-Nelle

Kursusdato: 29 juli-2 august 2019
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
6 LEDIGE PLADSER

Denne uge handler om at du bliver mere fortrolig med din egen stemme i maleriet, og kurset er bygget op omkring individuel dialog og refleksioner om form, farver og indhold. Undervejs vil der være fuld fokus på håndværket i maleriet, ud fra lige der hvor du er lige nu. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som: ”Hvad er det jeg maler – og hvorfor / Hvordan udfører jeg min ide / Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

læs mere