Malekursus

Bulgarien

Underviser Anita Viola Nielsen

Kursusdato: Kendes ikke
Underviser: Anita Viola Nielsen

Anita Viola Nielsen har i årenes løb holdt mange gode ferier i den smukke lille bulgarske by Zheravana , og nu er du inviteret til at tage med for at arbejde med farverne på dette unikke sted. Set med kunstnerøjne er der inspiration at hente overalt i byen og området – særpræget arkitektur, farvestrålende tekstiler, frodig natur, og en lokal kultur med ikonmalerier og inspirerende dekorations-mønstre.

Du bor og arbejder i byens hyggelige guest-house ”Ecohouse”, lokalt kendt som Hadgi Gergy og Grape’s House. Det er et meget smukt sted, med mange fine kroge og terrasser, hvor du slår dig ned og nyder freden mens du koncentrerer dig om maleriet.

Det er også her vi spiser morgenmad og middag om aftenen. Frokost vælger du selv på et af byens små madsteder. De lokale grøntsager spiller hovedrollen i de fleste måltider her på egnen – vi glæder os allerede til at komme ned og sætte tænderne i de lokalt dyrkede, saftige og solmodne tomater.

Når vi arbejder “hjemme” maler du i et af husets gårdhaver, hvor der er borde og stole også til udendørs brug. Der findes pergolaer som giver god skygge til arbejdet, ligesom der er mange solfyldte teerrasser og kroge hvis du foretrækker det.

Den lille bilfrie by har smalle, brolagte gader, her er grønt og frodigt overalt. Alle byens huse er fredede, alle bygget i en helt særlig byggestil af natursten, beklædt med egeplanker og med røde tegltage.

Byens stolthed “House no #1”, er det første hus bygget på stedet, det er ca 400 år gammelt, og et godt eksempel på den oprindelige, unikke arkitektur.

I byen finder du en lille fredet kirke med mere end 30 velbevarede gamle ikoner, som er spændende at studere hvis du interesserer dig for ikonmalerier. Anita har studeret og malet ikonmaleri, hun giver gerne et oplæg om ikonmaleri og folkekunst undervejs. Ikoner males i tempera på træ, det er en disciplin helt for sig selv som vi ikke kan nå at gå ind i på denne tur, men Anita vil fortælle om teknikken og motiverne.

Som en del af undervisningen kan du tage med på vandreture af varieret længde i nationalparken, som ligger i forbindelse med landsbyen. Her finder du inspirerende smukke landskaber med gamle, krogede træer, sletter med engblomster og meget varieret beplantning. Det er oplagt at tage billeder, lave skitser og finde akvarelfarverne frem undervejs, så du bringer inspirationen og indtrykkende med hjem til de lidt større papirformater eller lærredet.

Hvis muligt vil Anita arrangere en arbejdsudflugt til en lille badesø under et fint vandfald – så husk også at få badetøjet med i kufferten. Køreturen tager en lille times tid i privat bus, udflugten er ikke inkluderet i prisen, den afregnes direkte med chaufføren dernede.

På fridagen midt på ugen arrangeres besøg i den nærliggende by Kótel hvis muligt. Her kan du se på tæpper i det lokale væveri, og et par museumsbesøg bliver der også tid til. Køretur tager ca 10 min. og kan anbefales, hvis du hellere vil blive hjemme og arbejde gør du bare det. Turen arrangeres og betales når vi er ankommet.

I august er vejret sædvanligvis varmt og stabilt, og vi nyder de lune sommeraftner på terrassen under en klar, smuk stjernehimmel, når dagens arbejde er afsluttet.

MALEKURSUS MED ANITA VIOLA NIELSEN

Anita tilrettelægger undervisning primært i akvarel og tegning, da det er nemt at tage med på skitseturene. Du er også velkommen til at medbringe akryl, som du kan arbejde med når vi arbejder “hjemme”.

Anitas vil i undervisningen relatere sig til stedets unikke stemning og æstetik. Hvis du interesserer dig for ikonmaleriets motiver kan kirkens ikon-samling inddrages, ligesom det er oplagt at du får en opgave omkring stedets særlige mønstre og folkekunsten vi støder på.

Nogle dage arbejder vi “hjemme”, andre dage tager vi skitsebogen og akvarelblokken med på vandreture i naturparken som støder op til byen. Hvis muligt vil vi tage på en arbejdstur til en lille badesø under et vandfald – husk badedragten denne dag 🙂

Anitas malekursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange.

Alle er velkommen, professionelle kunstnere, ambitiøse amatører og passionerede begyndere kan have stor glæde af dette kursus.

I løbet af kurset får du Anitas bud på, hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser.

Forhånds- reservation

Du er velkommen til at sende besked i formularen nedenfor og reservere en plads, så vil vi kontakte dig når vi kender prisen.

Din forhånds-reservation er uforpligtende, du tager endeligt stilling når du kender prisen.

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Malekursus Bulgarien

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Burgas, hvor en privat minibus venter os, for at køre os til hotellet.

Hjemrejse tidligt om morgenen, vi afhentes af privat bus som kører os til lufthavnen for afgang til CPH.

ØVRIGE AKTUELLE MALEKURSER MED ANITA

Malekursus København 5 malerdage Anita Viola

Kursusdato: 5 mandage: 7 + 14 + 21 + 28 okt + 4 nov 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas 5 maler-mandage. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Akvarel og tegning Rom Italien

Kursusdato: 7-14 september 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen
UDSOLGT

Anita har haft flere længerevarende legatophold i Rom, og nu er du inviteret til at tage med til denne smukke by, for at se og arbejde de mest interessante steder, set med kunstnerøjne.

læs mere

Akvarelkursus Tegnekursus Venedig Italien

Kursusdato: 11-18 maj 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen

LYSET er omdrejningspunktet for Anita Violas kursus i Venedig. Lysets evige dans i vandet, reflektionerne på husenes mure, på broernes buer og på menneskene i gaderne, giver os en gave-regn af levende, overraskende lys.

læs mere

Malekursus Seguret Frankrig

Kursusdato: Juni 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen

På dette malekursus kommer du til at bo og arbejde på det enestående kunstner-refugium Atelier Seguret i en lille bjerglandsby i Provence. Du kan fordybe dig i farverne og de smukke omgivelser fra morgen til aften, og efter endt arbejdsdag forkæler Madame Langlet dig med et ægte franks måltid, bestående af 5 små hjemmelavede retter tilberedt med største omhu af friske råvarer – Madame er en sand madkunstner!

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop Uge 3 Anita Viola

Kursusdato: 13-17 juli 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere