Malekursus
Udaipur, Indien

Underviser Pia Fonnesbech

Kursusdato: Ingen aktuel periode
Underviser: Pia Fonnesbech

Lad os sige det lige ud – denne rejse kan IKKE sammenlignes med en badeferie til Goa! På rejsen til Udaipur kommer du helt tæt på Inderne og den Indiske kultur, mens du tegner, maler, og jagter farver med alle sanser i brug.

Den smukke, afslappede landsby Udaipur har ALT det vi forbinder med Indien når det er bedst. Her finder du eventyrlige paladser, spraglede basar-gader, ældgamle templer, og gæstfrie indbyggere i farvestrålende sarier.

Udover malekurset i den traditionelle landsby får du i løbet af turen en udvalgt buket af unikke ”Indien-oplevelser”: Du får en dag på en Indisk malerskole, en sejltur på Pichola-søen med besøg på Jagmandir Island – og, ikke mindst, et besøg ved det smukke gravmaosuleum Taj Mahal.

Vi ankommer til Delhi tidligt om morgenen og bliver hentet af Kipling Travels lokale folk, der kører os til et nærliggende hotel hvor vi får morgenmad og kan slappe lidt af. Kort inden middag kører vi til indenrigslufthavnen og flyver en times tid sydvest-over til Udaipur, den smukke by med kælenavne som “søernes by” og “Rajasthans Kashmir”.

Udaipur er smukt beliggende ned til Pichola-søen, og er Indien når det er bedst. Lydene og lugtene er fremmedartede, og kombineret med det eksotiske folkeliv og de fortryllende paladser føler man sig hensat til Tusind og En Nats Eventyr. Ved ankomsten går vi en tur gennem Udaipurs gamle bydel og livlige handelsgader, hvor de små boder og butikker frister med farver og dufte

Kombinationen af alle de indtryk du modtager fra det eksotiske folkeliv, de fortryllende palladser, den smukke natur, maden med de velduftende krydderier, og et virvar af farver omkring dig, skærper dine sanser, og hjælper dig til at se på verden omkring dig med friske øjne – Udaipur giver dig i rigelige mængder det som vi i Kreativt Netværk altid leder efter, når vi rejser ud i verden med farver, pensler og papir.

Den første aften spiser vi i maleriske omgivelser ved bredden af Pichola-søen. Fra restauranten har vi udsigt til Udaipurs kongepalads, og til det gamle palads Lake Palace. Paladset tilhører den lokale maharaja, og er i dag indrettet til luksushotel og er et af Asiens dyreste hoteller. (Både søen og paladset blev verdensberømt, da det blev brugt som kulisse i James Bond-filmen Octopussy fra 1983 )

Efter en god nats søvn er du ludhvilet og klar til at starte malekurset. I Udaipur fylder du lærreder og skitsebøger med oplevelser i de vildeste “Indien-farver”. Du kommer til at “male med øjnene” og drømme om nye farveblandinger om natten – hvis du ikke allerede er farvenørd (ligesom Pia Fonnesbech), så bliver du det meget hurtigt på dette kursus.

Lise Kloch fra Kipling Travel har designet denne rejse specielt til os, og hun vil sammen med Pia Fonnesbech sikre at du får det bedste ud af både rejsen og kurset. Lise er antropolog med speciale i Indien, og har gennem de sidste 20 år rejst på kryds og tværs for at udforske Indiens fascinerende mangfoldighed. Lise er vores rejseleder på turen, hun kender området omkring Udaipur som sin egen baglomme, og vil gøre sit til at du virkelig ser og oplever denne smukke del af Indien.

MALEKURSUS MED PIA FONNESBECH

Når Pia holder kursus i Indien er det først og fremmest farverne der er hovedperson i de oplæg du kommer til at starte dagene med. Indien er et utroligt bombardement af smage, lugte, lyde og farver, og Pia vil i ugens løb hjælpe dig med at få det ned på papir og lærred, i et udtryk som rummer din helt personlige oplevelse af dette farvernes mekka.

Du bliver præsenteret for nogle af de teknikker og arbejdsmetoder Pia selv bruger når hun leder efter nye farve-palletter til sin kunst. Du fylder lærreder og skitsebøger med oplvelser i de vildeste “Indien-farver”, du kommer til at “male med øjnene” og drømme om nye farveblandinger om natten – hvis du ikke allerede er en farvenørd (ligesom Pia), så bliver du det meget hurtigt på dette kursus.

Hvis du kender Pia Fonnesbechs kunst forstår du hvorfor Pia skal undervise på malekurset i Udaipur. Pias egne værker er smukke, sanselige, finurlige og koloristiske, og kunne sagtens begå sig på udstilling midt i Indiens overraskende farvepaletter. Pia er en højt engageret kunstner som finder stor inspiration i at rejse og undervise. Kontrasten mellem at ”være på” som kursusleder i New York, Marokko, Italien, Spanien eller Indien, og fordybe sig i maleriet på værkstedet, giver rigtig god mening for Pia.

Udaipur er kendt for sin malekunst, og i løbet af kurset vil en lokal kunstner introducere os for den lokale miniaturemalertradition. Du får også mulighed for at besøge en lokal maleskole hvor du kan prøve kræfter med de lokale teknikker og de traditionelle naturfarver og pensler. Du kommer til at male på håndlavet papir og bruge de traditionelle naturfarver som laves af halvædelstene, kul, zink og akacieharpiks.

Udaipur ligger smukt og fredeligt ned til Pichola-søen, omgivet af de urgamle Aravalli-bjerge. Her bor og arbejder du på det gamle, stemningsfulde kulturarvshotel Karohi Haveli. Når vi ikke er på udflugt arbejder du med farverne i haven, hvor du har den smukkeste udsigt over søen – og hotellets pool står klar når du har behov for en forfriskende dukkert.

Vi har indlagt en dagsudflugt med motivjagt, hvor du blandt andet får lejlighed til at se det gamle kongepalads og dets galleri. Paladsets værelser er smukt dekoreret med farver, guld, sølv og spejlmosaikker, og du har god tid til at udforske det overdådige palads og nyde udsigten over søen og Aravellibjergene. Efter besøget på paladset hopper vi ombord på en af de små både ved bredden af Pichola-søen for at tegne, male og fotografere de gamle paladser og smukke omgivelser fra vandsiden. Vi går i land på Jagmandir Island, også her skal vi arbejde med de smukke bygninger og den fine udsigt. Efter sejlturen gennemgår vi dagens arbejde på en hyggelig cafe ved bredden af søen. Husk kamera og skitsebog!

En af dagene bruger vi formiddagen på en vandretur gennem et par af Indiens traditionelle landsbyer og smukke landskaber. Efter en tidlig morgenmad kører vi ca. 20 minutter uden for Udaipur, hvor vi har en unik mulighed for at opleve Indien uden for de almindelige turistruter. Besøg i landsbyerne giver et spændende indblik i dagligdagen som den udspiller sig for størstedelen af den indiske befolkning. På den sidste del af ruten, går vi langs Badi-søen, som er omgivet af smukke landskaber og flankeret af tre såkaldte chhatris – en slags kuppelformede pavillioner, som er et klassisk element i traditionel rajastaniarkitektur. Vi er tilbage i Udaipur til frokost, og mødes til arbejdet med maleriet efter siesta.

Alle kan deltage på dette kursus – professionel billedkunstner, ambitiøs amatør og passioneret begynder – du vil elske at nørde med farver, komposition og billedsprog på dette farvestrålende, smukke sted.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

TILMELDING

Du kan i øjeblikket ikke melde dig til dette kursus, da det ikke er under planlægning.

Hvis du holder øje med KUNSTNOMADEN får du besked når vi næste gang afholder dette kursus.

Du kan tilmelde dig KUNSTNOMADEN via linket herunder:

KUNSTNOMADEN, JA TAK

REJSEN

Vi rejser med eftermiddagsfly fra CPH Lufthavn med tidlig ankomst i Dehli. Efter en dejlig morgenmad på et hotel i Dehli tager vi lige før middag fly videre til Udaipur – en flyvetur på en times tid.

Efter endt ophold i Udaipur flyver vi retur til Dehli, hvor vi afhentes i bus for indkvartering i Agra.

Efter afslapning og overnatning i Agra besøger vi Taj Mahal og Dagra Fort, inden vi returnerer med bus til Dehli for afskedsmiddag og  en sidste overnatning.

Hjemrejse næste morgen til CPH Lufthavn.

ANDRE AKTUELLE KUNSTKURSER MED PIA FONNESBECH

Malekursus Essaouira, Marokko

Kursusdato: 15-22 September 2024
Underviser: Pia Fonnesbech
KOM PÅ VENTELISTE

Når du tager på malekursus i Marokko får du fokus på at indfange og udtrykke det virvar af eksotiske farver, lyde og dufte du finder i dette “crazy”, skønne land. Du bor på ægte Marrokansk vis på riad i souken, og har det farverige og sansemættede byliv lige uden for gadedøren, i den blå-grønne kystby Essaouira

læs mere

Malekursus Ischia Italien

Kursusdato: 14 DAGE: april/maj 2025
Underviser: Pia Fonnesbech
2025 - Afventer periode

Når du tager på malekursus på den Italienske ø Ischia, kommer du til at bo og arbejde midt i den gamle bydel. Du får den smukkeste udsigt når du arbejder “hjemme” på tagterrassen, og det er nemt at tage på inspirations-tur på øen. Motiverne finder du overalt, uanset om du foretrækker landskaber, himmel og hav, arkitektur eller noget helt fjerde.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 27

Kursusdato: Den 1.-5. juli 2024
Underviser: Pia Fonnesbech
KOM PÅ VENTELISTE

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 28

Kursusdato: Den 08.-12. juli 2024
Underviser: Pia Fonnesbech
KOM PÅ VENTELISTE

I denne uge har Pias oplæg fokus på mennesket som figur i maleriet og kunsten, eks hele mennesket, kroppen, portrættet, abstraktionen. Du kan som altid arbejde med din egen motivkreds, Pia underviser individuelt med det fokus du vælger. Som oplæg kan du bruge fotos, eller du kan arbejde med parafraser af andre kunstværker, mulighederne er mange

læs mere