Malekursus
Udaipur, Indien

Underviser Pia Fonnesbech

Kursusdato: Februar 2019
Underviser: Pia Fonnesbech

På malerejsen til Udaipur kommer du til at arbejde med maleriet i et af Indiens smukkeste områder. Landsbyen Udaipur er med sin tilbagelænede stemning Indien når det er allerbedst: Her finder du eventyrlige paladser, spraglede basar-gader, flotte templer og venlige indbyggere i farvestrålende sarier.

Udover 6 dages malekursus i den smukke, traditionelle landsby får du i løbet af turen en udvalgt buket af unikke ”Indien-oplevelser”: En guidet tur i Old Dehli med besøg i sikhernes største tempel Bhangla Sahib, en klassisk indisk togrejse gennem smukke landskaber, en sejltur på Pichola-søen med besøg på Jagmandir Island – og ikke mindst, et besøg ved det smukke gravmaosuleum Taj Mahal.

Ved ankomsten til Delhi tidligt om morgenen får du lige mulighed for at skifte til sommertøjet, inden vi skal ud at se nærmere på den pulserende og spændende hovedstad. Vi starter i den gamle bydel ShahJahanabad, også kaldet Old Delhi. Her kører vi en tur med cykelrickshaws gennem basaren og nyder stemningen og det farverige udvalg af krydderier, sølv, guld og smukke stoffer. Vi besøger den lille gade Kinari Bazaar hvor der udelukkende handles med tilbehør til bryllupper – her kan du købe alt fra smykker og pynt til broderede borter og bryllupssarier.

Vi besøger Bhangla Sahib som er sikhernes største tempel i Delhi. Der er altid masser af liv i templet og vi bliver vidne til pilgrimmenes religiøse ritualer. I templet besøger vi også det store fælles køkken (Lagaan), hvor medlemmer af sikh-samfundet arbejder frivilligt for at servere mad til de mange tusinde besøgene, der hver dag besøger templet.

Sidst på dagen går turen til togstationen, hvorfra vi skal med nattoget til Udaipur. Det er en helt unik oplevelse at køre med tog i Indien. Undervejs oplever du det brogede liv på banegården, og landskaberne og hverdagslivet der passerer forbi.

Udaipur har alt det vi forbinder med Indien når det er bedst: Farverige basargader, blomstrende bourgonvillaer, hellige køer og ældgamle templer. Lydene og lugtene er fremmedartede, og kombineret med det eksotiske folkeliv og de fortryllende paladser føler man sig hensat til Tusind og En Nats Eventyr. På ankomstdagen går vi en tur gennem Udaipurs gamle bydel og livlige handelsgader, hvor de små boder og butikker frister med farver og dufte. Aftensmaden spiser vi ved bredden af Pichola-søen med udsigt til Udaipurs kongepalads på den anden side af søen, og til det gamle palads Lake Palace som ligger midt i søen. Paladset tilhører den lokale maharaja og er i dag indrettet til luksushotel og er et af Asiens dyreste.

De kommende 6 dage vil du opleve dage hvor farverne finder vej til lærredet næsten af sig selv i denne eventyrlige by. Indien er et sansebombardement af farver, lyde og lugte, som vil inspirere dig i dit kunstneriske arbejde.

MALEKURSUS MED PIA FONNESBECH

Når Pia holder kursus i Indien er det først og fremmest farverne der er hovedperson i de oplæg du kommer til at starte dagene med. Indien er et utroligt bombardement af smage, lugte, lyde og farver, og Pia vil i ugens løb hjælpe dig med at få det ned på papir og lærred, i et udtryk som rummer din helt personlige oplevelse af dette farvernes mekka.

Du bliver præsenteret for nogle af de teknikker og arbejdsmetoder Pia selv bruger når hun leder efter nye farve-palletter til sin kunst. Du fylder lærreder og skitsebøger med oplvelser i de vildeste “Indien-farver”, du kommer til at “male med øjnene” og drømme om nye farveblandinger om natten – hvis du ikke allerede er en farvenørd (ligesom Pia), så bliver du det meget hurtigt på dette kursus.

Du har undervisning  hver dag kl 9-17, kun afbrudt af 2 timers siesta i forbindelse med frokost. Pia Fonnesbech er kursusleder, og giver hver dag fælles oplæg og individuel sparring. På udflugtsdage kan kursusdagen blive længere, og vi springer siestaen over.

Udaipur er kendt for sin malekunst, og i løbet af kurset vil en lokal kunstner introducere os for den lokale miniaturemalertradition. Du får også mulighed for at besøge en lokal maleskole hvor du kan prøve kræfter med de lokale teknikker og de traditionelle naturfarver og pensler. Du kommer til at male på håndlavet papir og bruge de traditionelle naturfarver som laves af halvædelstene, kul, zink og akacieharpiks.

Pia vil tage dig med på motiv- og farvejagt i byen og naturen omkring dig, det er som altid Pias hensigt med undervisningen at hjælpe dig til at finde frem til dit unikke billedsprog.

Udaipur ligger smukt og fredeligt ned til Pichola-søen, omgivet af de urgamle Aravalli-bjerge. Her bor og arbejder du i 6 dage på det gamle, stemningsfulde kulturarvshotel Karohi Haveli. Du arbejder med farverne i haven, hvor du har den smukkeste udsigt over søen, og hotellets pool står klar når du har behov for en forfriskende dukkert.

Vi har indlagt en dagsudflugt med motivjagt, hvor du blandt andet får lejlighed til at se det gamle kongepalads og dets galleri. Paladsets værelser er smukt dekoreret med farver, guld, sølv og spejlmosaikker, og du har god tid til at udforske det overdådige palads og nyde udsigten over søen og Aravellibjergene. Efter besøget på paladset hopper vi ombord på en af de små både ved bredden af Pichola-søen for at tegne, male og fotografere de gamle paladser og smukke omgivelser fra vandsiden. Vi går i land på Jagmandir Island, også her skal vi arbejde med de smukke bygninger og den fine udsigt. Efter sejlturen gennemgår vi dagens arbejde på en hyggelig cafe ved bredden af søen. Husk kamera og skitsebog!

En af dagene bruger vi formiddagen på en vandretur gennem et par af Indiens traditionelle landsbyer og smukke landskaber. Efter en tidlig morgenmad kører vi ca. 20 minutter uden for Udaipur, hvor vi har en unik mulighed for at opleve Indien uden for de almindelige turistruter. Besøg i landsbyerne giver et spændende indblik i dagligdagen som den udspiller sig for størstedelen af den indiske befolkning. På den sidste del af ruten, går vi langs Badi-søen, som er omgivet af smukke landskaber og flankeret af tre såkaldte chhatris – en slags kuppelformede pavillioner, som er et klassisk element i traditionel rajastaniarkitektur. Vi er tilbage i Udaipur til frokost, og mødes til arbejdet med maleriet efter siesta.

En aften tager vi ind til Udaipur gamle stemningsfyldte kulturhus, hvor vi overværer en række traditionelle, lokale danse som udføres i områdets smukke, traditionelle dragter.

Alle kan deltage på dette kursus – professionel billedkunstner, ambitiøs amatør og passioneret begynder – du vil elske at nørde med farver, komposition og billedsprog på dette farvestrålende, smukke sted.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

Forhåndsreservation

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden. 

Vi arbejder på at få de sidste detaljer på plads, og afventer blandt andet flyprisen.

Du kan sikre dig en plads ved at sende os en uforpligtende forhåndsreservation nedenfor, så vil vi kontakte dig når vi er klar tilat booke.

Malekursus Indien

REJSEN

Vi rejser med eftermiddagsfly fra CPH Lufthavn med tidlig ankomst i Dehli. Vi bruger dagen på guidet tur i Old Dehli, inden vi indlogerer os i nattoget til Udaipur.

Efter ankomsten tidligt om morgenen spiser vi morgenmad og går en hyggelig tur i den smukke by. Når værelserne er klar indkvareteres vi, og slapper af resten af dagen. Herefter har du 6 dejlige kursusdage til tid til kreativ fordybelse, og indlagte udflugter med farve- og motivjagt i de nærliggende omgivelser.

Efter endt ophold i Udaipur flyver vi retur til Dehli, hvor vi afhentes i bus for indkvartering i Agra.

Efter afslapning og overnatning i Agra besøger vi Taj Mahal og Dagra Fort, inden vi returnerer med bus til Dehli for afskedsmiddag og  en sidste overnatning.

Hjemrejse næste morgen med sen ankomst til CPH.

 

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter, vi skriver når nye kunstkurser er på vej.

Du vil også modtage invitationer til undervisernes udstillinger, ferniseringer og åbent hus på værkstederne.

Vi ser frem til at møde dig i Danmark eller udlandet.

Venlig hilsen
kursusarrangør