Malekursus København uge 7

Kursusdato: 15-19 februar 2021
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Fra idé til maleri

Mia-Nelle byder velkommen til en uge, hvor det handler om din ide og intention i maleriet. Mia-Nelle lægger også stor vægt på håndværket ud fra der hvor du er lige nu, med fokus på farve, komposition og gestik.

I ugens løb bliver du mere fortrolig med din egen stemme i maleriet, og kurset er bygget op omkring individuel dialog, og refleksioner om form, farver og indhold.

Du kommer til at arbejde med spørgsmål som
”Hvad er det jeg maler – og hvorfor?”
”Hvordan udfører jeg min ide?”
”Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

Der er kun én unik udgave af dig, og derfor tager den overvejende del af undervisningen udgangspunkt i netop dig. Gennem individuel vejledning og samtale med Mia-Nelle kommer du igennem overvejelser der er med til at definere og bevidstgøre dig om din unikke stemme i dit maleri.

Hver morgen indledes med en halv times fælles oplæg, hvor Mia-Nelle introducerer en relevant samtidsmaler. Vi vil se på hvad kunstnerens intentioner er, og hvordan hun bruger sin egen stemme i sit maleri. I oplægget kan du hente inspiration, og det er et værktøj som hjælper med at bevidstgøre dig om de muligheder og valg andre kunstnere bruger i deres praksis, for at styrke stemmens unikke udtryk i farver.

Efter morgenens oplæg vil Mia-Nelle komme rundt for at give personlig sparring. Sparring gives ud fra der hvor du er i din proces, og du får hjælp til både ide, intention og håndværk.

Alle er velkommen. Uanset om du maler abstrakt eller figurativt, om du maler akryl, olie (Vandbaseret – ingen opløsningsmidler) eller akvarel, arbejder med artistbooks, collager eller foto, kan du få stor glæde af Mia-Nelles metoder og værkstøjer.

Vi oplever at blandede hold giver en god synergi, det gælder også når vi arbejder med deltagere på forskellige niveauer:

• Er du begynder får du i ugens løb en praktisk introduktion til Mia-Nelles værktøjer, som giver dig et rigtig godt afsæt til dit videre arbejde.
• Hvis du er øvet maler får du et nyt overblik over dine processer og metoder, som gør dig i stand til at styre dit maleri gennem bevidste valg.
• Som prof billedkunstner får du stort udbytte af at sparre dine egne erfaringer og metoder med Mia-Nelle.

Vi har max 12 deltagere på hvert hold, det giver god tid til samtale og fordybelse med hver enkelt.

DU ER VELKOMMEN

Du kommer til at arbejde på Fabrikken for Kunst og Design, hvor du har staffeli og egen arbejdsplads. Materialer medbringer du selv – se Mia-Nelles forslag til pakkeliste HER.

TILMELDING

Vi arbejder i øjeblikket på de sidste detaljer for dette kursus, du får besked i KUNSTNOMADEN når vi er klar.

Hvis du ikke allerede modtager KUNSTNOMADEN kan du skrive dig på listen herunder, så kommer beskeden i din inboks.

Undervisningen foregår på Fabrikken for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 København.

Her er gode Metro og busforbindelser, og hvis du kommer i bil finder du nemt parkering i området.

Fabrikken for Kunst og Design

ANDRE AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I DANMARK

Sommerkursus Jylland Højer Pia Fonnesbech

Kursusdato: Den 16-20 august
Underviser: Pia Fonnesbech
6 ledige pladser

På Pia Fonnesbechs malekursus i Sønderjylland bor malerholdet på Kiersgaard, og arbejder i Atelier Østershuset. Du har fri adgang til Østershuset hele ugen, og i løbet af ugen giver Pia dig den sparring og inspiration du har brug for, så du kan arbejde frem mod et personligt og originalt udtryk i dit maleri.

læs mere

Byens rum og huse – Tegning og Akvarel i København Hanne Ravn Hermansen

Kursusdato: 20-21 august 2020
Underviser: Hanne Ravn Hermansen

Hanne Ravn Hermansen inviterer dig på dette kursus til at fokusere på husene i byens rum. Du kommer til at bearbejde husene, skrælle pudslagene af, og transformere dem til din egen fortælling med dit eget unikke billedsprog. Du fordyber dig i arkitekturen, husenes historie, og samspillet med byen og med de grønne arealer omkring dem.

læs mere