Malekursus

Marrakesh og Essaouira Marokko

Kursusdato: 6-13 oktober 2018 & ultimo april 2019
Underviser: Pia Fonnesbech
2018 UDSOLGT - gentages april 2019

Vi udvider programmet for malerejsen til Marokko, og deler dagene mellem den smukke blå-grønne kystby Essaouira, og “crazy” smukke marrakesh. Vi bor begge steder på ægte Marrokansk vis på riad i souken, og har således det ægte, pulserende, farverige og sansemættede byliv lige uden for gadedøren.

MALEKURSUS MED PIA FONNESBECH

Essaouira

Under opholdet i kystbyen Essaouira, tidligere kendt som “the Jewel of the Atlantic”, vil vi bruge dagene på at lade os betage af farvespillet og livet i denne easy-going fiskerby, som har en hel del at byde på set med malerøjne. Byen har i årenes løb tiltrukket kunstnere fra hele verden, med de hvide huse, blå vinduer og blå / grønne mosaikker, som spiller smukt op til havet og fiskerbådene uden for byens mure. Vi glæder os meget til at arbejde med maleriet her på kanten af havet. 

Byens gader og stræder, den gamle fæstning omkring byen, havet, fiskerbådene, fiskemarkeder ……. det bliver prioriteringens kunst som bliver det sværeste når vi jagter motiver i Essaouira.

På rejsens fjerde dag skifter vi scene, og tager bussen til Marrakesh hvor vi igen indlogeres på riad centralt i byens souk. På busturen gør vi holdt for at studere aragontræerne, som foruden at producere aragon-olie også fungerer som klatrestativ for legesyge geder.

Marrakesh

Malere som Matisse, Delacroix og Klee har i tidens løb ladet sig inspirere, og fundet de smukkeste farver i Marokko. Også Pia Fonnesbech har aldeles tabt sit malerhjerte til den skønne, sansemættede by Marrakesh, og på de første malekurser i Marokko i 2014 og 2015, nåede vi langt omkring i med de kunstneriske udfoldelser i Marrakesh.

I Marrakesh vil du blive præsenteret for de bedste palladser, torve, cafeer og museer i vores nærområde. Du bliver fortrolig med at finde rundt, så du selv kan vælge hvilke områder du evt. vil vende tilbage til og fordybe dig i senere, eller du kan vælge at følges med Pia rundt i løbet af dagen.

En af dagene besøger vi Jardin De Majorelle, en fantastisk botanisk have anlagt af den franske kunstner Jacques Majorelle. Efter hans død i 1962 blev haven overtaget og videreført af Yves Saint Laurent og Pierre Bergé, og den dag i dag byder haven på mange inspirerende motiver og et overvældende farvespil i de malede bygninger og havens planter, blomster og fiskedamme.

1001 nats eventyr

Når vi rejser til Marokko bor vi på traditionelle riads inden for murene i den gamle bydel. Et riad er et traditionelt marokkansk hus eller pallads bygget op omkring en indre gårdsplads, som taget ud af 1001 nats eventyr. Der er en særlig magisk stemning med typisk arabisk møblering, smukke udskæringer, små terrasser med siddearrangementer, planter og fontæner. Når vi trænger til en pause fra byens trængsel arbejder vi hjemme på terrassen, som også er vores udgangspunkt når vi starter dagens undervisning.

Pia vil i ugens løb føre os rundt til et væld af spændende motiver og gode arbejdspladser. Vi vil bruge dagene på udvalgte torve, palladser, i parker gader og stræder, og i Essaouira samler vi indtryk og motiver på havnen og den store bymur. Ind imellem arbejder vi også på riadens tagterrasse. Husk også at pakke en fornuftig, let dagturs rygsæk med godt papir, tegnegrej og farver efter eget valg. Små tuber med akryl er lettere at tage med på tur end de store dåser – akvarel, oliekridt og pastelkridt er meget også velegnet til en tur som denne. Husk også at tage fotos!

Det kan varmt anbefales at arbejde i en rejsedagbog med papir af god kvalitet – du kan forvente at producere en betydelig mængde skitser og små billeder i ugens løb, mens du suger farverne til dig – denne rejse kommer til at kunne ses, også i de billeder du maler længe efter du er kommet hjem.

Der er undervisning kl 9-16 hver dag, bortset fra “skiftedagen” hvor vi nyder en udflugt med bus fra Essaouira til Marrakesh. Kurset er for alle, begyndere, øvede, og alle midt imellem. For Pia er formålet med undervisningen altid at hjælpe dig til at udvikle dit eget billedsprog, uanset valg af motiv og materiale.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Pia hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Pia Fonnesbech Tlf. +45 6080 5233 / piafonnesbech@gmail.com

AFBUD OG FORHÅNDS RESERVATION

Du er velkommen til at sende besked i formularen nedenfor, så vil vi oprette en uforpligtende forhånds-reservation. Når vi er klar til at modtage den endelige booking skriver vi til dig.

Du får besked 5 dage før vi lægger rejsen på nettet, og har derved mulighed for at snuppe en plads inden prisen lægges på nettet.

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Malekursus Marokko

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn med formiddagsfly, direkte til Marrakesh. Vi afhentes i lufthavnen af privat bus som kører os til Essaouira. Køreturen varer ca 1,5 timer.

På rejsens femte dag afhenter bussen os efter morgenmaden for at køre os retur til Marrakesh. På vejen gør vi stop og ser argontræerne, hvis vi er heldige støder vi på træ-klatrende geder. Vi bruger en times tid på at fotografere og lave et par skitser, inden vi fortsætter til ny indkvartering i Marrakesh.

På hjemrejsedagen afhentes vi til morgenfly retur til CPH.

 

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter, vi skriver når nye kunstkurser er på vej.

Du vil også modtage invitationer til undervisernes udstillinger, ferniseringer og åbent hus på værkstederne.

Vi ser frem til at møde dig i Danmark eller udlandet.

Venlig hilsen
kursusarrangør