Malekursus

Segurét, Frankrig

Underviser Anita Viola Nielsen

Kursusdato: Maj 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen

Som ung kunstner fandt den franske kunstner Arthur Langlet et forfaldent vandtårn fra 1200 tallet i den lille by Segurét i sydfrankrig. Sammen med en gruppe andre kunstnere satte han det i stand og skabte dette unikke kunstner-refugium.

Den lille bjerglandsby Séguret er omgivet af vinmarker, cypresser, figentræer og olivenlunde. Byen ligger i 850 m højde med overvældende udsigter over Rhóne dalen. Det er ikke svært at forstå hvorfor Arthur Langlet valgte at grundlægge sit kunstner-refugium på lige netop denne lille plet på jord.

Refugiet har til formål at fascillitere internationale, arbejdende kunstnere. Siden 1959 har mere end 500 besøgende fra 48 lande boet og arbejdet her, og nydt godt af familien Langlets gæstfrihed.

Anita Viola besøgte dette vidunderlige sted første gang som helt ung kunstner, og er vendt tilbage flere gange siden. Det er en stor oplevelse at arbejde og fordybe sig i den særlige atmosfære der hviler over stedet efter 5 årtiers kunstneriske udfoldelser.

 

MALEKURSUS MED ANITA VIOLA NIELSEN

Anitas malekursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler og vejledning, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. Alle er velkommen, uøvede, øvede og meget erfarne kan have stor glæde af dette kursus.

På dette kursus får du Anitas bud på, hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt eller blandformer. Der findes bord, stol og staffeli til alle på værkstedet.

En del af arbejdet og undervisningen foregår ude i området, så husk gode vandresko eller sandaler – og solhat :0)

Vi holder en fridag i ugens løb. Her kan du tage på markedsdag i Vaison la Romaine, en smuk lille by ca 10 km. fra Séguret. Hvis du hellere vil blive hjemme og arbejde på egen hånd er du velkommen til det, udflugten aftales dagen i forvejen for de som har lyst. 

Anita introducerer emner med opgaver som eksempelvis Motivet / Farveharmoni / Stoflighed / Collage. For Anita handler det om at hjælpe dig til at sikre den røde tråd i dit kreative arbejde, og at blive bevidst om de valg og fravalg du træffer undervejs.

Ugen igennem arbejder vi både i værkstedet og ude i de smukke omgivelser omkring os. Kl 14 første dag vandrer vi langs markvejene til nabobyen Sablet, en lille gåtur gennem vinmarker på ca 3 km. Her kan vi nyde en kaffe eller aperitivo på en af torvets lokale cafeer, og foretage eventuelle indkøb. Vi vil senere i ugens løb vende tilbage til Sablet, hvor vi vil gøre stop undervejs for at lave skitser af byen set udefra, og for at studere farver og detaljer på byens huse.

På kursets sidste dag arrangerer Anita fernisering inden vi nyder den sidste middag, sådan som traditionen på stedet foreskriver.

Atelier de Séguret

Vi bor og arbejder på Atelier de Sèguret, som i dag drives af grundlæggeren Arthur Langlets enke, og sønnen Nobert. Vi bor på små, enkle værelser med fælles bad og toilet på gangen, og vi har ubegrænset adgang til værkstedet hele ugen.

Byen er grundlagt i 1200 tallet, og har præcis den charme og de udfordringer det giver, når vi er vant til moderne bekvemmeligheder. Vejene består af toppede brosten, trapperne er snævre og skæve, både ude og indendørs, så det er nødvendigt at du er sikker på benene.

Værelserne er vidt forskellige, nogle har flot udsigt, andre har slet ikke udsigt, også størrelse og beliggenhed varierer. Fælles for dem alle er, at Madam Langlet sætter en ære i at holde værelserne pæne, rene og hyggelige, på den skønne, “Van Gogh´ske” måde! Det er ikke muligt at bestille et særligt værelse, vi fordeler efter “først til mølle” princippet.

Vi sørger selv for te og kaffe i det lille thekøkken, hvor vi spiser morgenmad og frokost. Hver morgen leverer madam Langlet en enkel morgenmads+frokostkurv, og hjemmelavet middag serveres ca kl 19. Morgenmad og frokost supplerer vi selv op efter behov på  vandreture til nabobyen Sablet.

Om aftenen serverer Madam Langlet 5 dejlige, hjemmelavede, provencalske retter, med vin. På malekursus i 2017 var vi enige om, at Madam Langlet er en sand madkunstner. Vi smager tydeligt den omhu hun lægger i middagen, lige fra hun om morgenen tager på markedet og udvælger de bedste råvarer, til vi om aftenen får de dejligste retter serveret. Mad og vin krydres med friske kommentarer fra Nobert, som med humor og charme serverer for os om aftenen, og iøvrigt er tilstede overalt hvis vi mangler noget.

 

FORHÅNDS RESERVATION

Du er velkommen til at sende besked i formularen nedenfor, så vil vi oprette en uforpligtende forhånds-reservation. Når vi er klar til at modtage den endelige booking skriver vi til dig.

Du får besked 5 dage før vi lægger rejsen på nettet, og har derved mulighed for at snuppe en plads inden prisen offentliggøres på nettet.

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Malekursus Frankrig

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Nice, hvor en privat minibus venter os, for at køre os til Seguret.

Hjemrejse tidligt om morgenen, vi afhentes af privat bus som kører os til lufthavnen i Nice for afgang til CPH.

 

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter, vi skriver når nye kunstkurser er på vej.

Du vil også modtage invitationer til undervisernes udstillinger, ferniseringer og åbent hus på værkstederne.

Vi ser frem til at møde dig i Danmark eller udlandet.

Venlig hilsen
kursusarrangør