MALEKURSUS, ATELIÈR DE SEGURÈT, PROVENCE

Underviser: Anita Viola Nielsen

På dette malekursus kommer du til at bo og arbejde på det enestående kunstner-refugium Atelier Seguret, i en lille bjerglandsby i Provence. Du kan fordybe dig i farverne og de smukke omgivelser fra morgen til aften, og efter endt arbejdsdag forkæler Madame Langlet dig med 5 små franske, hjemmelavede retter, tilberedt med største omhu af friske råvarer – Madame er af alle tidligere deltagere kåret som en sand madkunstner!

Den lille provencalske middelalderby Séguret er omgivet af vinmarker, cypresser, figentræer og olivenlunde. Byen ligger smukt på bjergsiden i 850 m højde, og dens karakteristiske stenhuse med røde tegltag, og de smalle brostensbelagte gader, er som taget ud af et guldaldermaleri. Her grundlagde den unge kunstner Arthur Langlet for mere end 50 år siden et helt unikt kunstner-refugium, og nu får du muligheden for at udfolde dig på stedet med mange års kunstnerisk tradition.

Refugiet har til formål at fascillitere internationale, arbejdende kunstnere. Siden 1959 har mere end 500 besøgende fra 48 lande boet og arbejdet her, og nydt godt af familien Langlets gæstfrihed – nu er det din tur. Atelier de Sèguret drives i dag af grundlæggeren Arthur Langlets enke og sønnen Nobert, som med humor og varme sørger for at du får de bedste betingelser for at fordybe dig i arbejdet.

Anita Viola Nielsen er selv kommet som “artist in residence” på Atelier Seguret mange gange i årenes løb for at fordybe sig i kunsten, siden hun som helt ung kunstner fandt frem til dette enestående sted. Hun glæder sig altid til at vende tilbage med et nyt malerhold, og til et gensyn med vores gæstfrie værter.

Det er ikke svært at forstå hvorfor Arthur Langlet valgte at grundlægge sit kunstner-refugium på lige netop denne lille plet på jord. De frodige omgivelser, de karismatiske stenhuse med røde tegltag, og byens snørklede, brostens-belagte gader, forærer dig motiver og inspiration overalt hvor du kigger hen. Uanset om du maler figurativt eller abstrakt, om du inspireres af natur, arkitektur, lys og skygger, eller noget helt fjerde, så finder du det i overflod i og omkring denne lille, charmerende bjergby.

Byen er grundlagt i 1200 tallet, og har præcis den charme og de udfordringer det giver, når vi er vant til moderne bekvemmeligheder. Vejene består af toppede brosten, trapperne er snævre og skæve, både ude og indendørs, så det er nødvendigt at du er sikker på benene.

Atelier de Séguret

Vi bor og arbejder på Atelier de Sèguret, som i dag drives af grundlæggeren Arthur Langlets enke, og sønnen Nobert. Vi bor på små, enkle værelser med fælles bad og toilet på gangen, og vi har ubegrænset adgang til værkstedet hele ugen.

Vi sørger selv for te og kaffe i det lille the-køkken, hvor vi spiser morgenmad og frokost. Hver morgen leverer madam Langlet en enkel morgenmads+frokostkurv, og hjemmelavet middag serveres ca kl 19. Morgenmad og frokost supplerer vi selv op efter behov på vandreture til nabobyen Sablet.

Om aftenen serverer Madam Langlet 5 dejlige, hjemmelavede, provencalske retter, med vin. De foregående år har deltagerne med god grund kåret Madam Langlet som en sand madkunstner. Vi smager tydeligt den omhu hun lægger i middagen, lige fra hun om morgenen tager på markedet og udvælger de bedste råvarer, til vi om aftenen får de dejligste retter serveret. Mad og vin krydres med friske kommentarer fra Nobert, som med humor og charme serverer for os om aftenen, og iøvrigt er tilstede overalt hvis vi mangler noget.

Værelserne er vidt forskellige. Nogle har flot udsigt, andre har slet ikke udsigt. Også størrelse og beliggenhed varierer. Fælles for dem alle er, at Madam Langlet sætter en ære i at holde værelserne pæne, rene og hyggelige, på den skønne, “Van Gogh´ske” måde! Det er ikke muligt at bestille et særligt værelse, vi fordeler efter “først til mølle” princippet.

På fridagene kan du tage på markedsdag i Vaison la Romaine, en smuk lille by ca 10 km. fra Séguret. Eller du kan gå den smukke tur til nabobyen Sablét – eller du er velkommen til at blive hjemme og fortsætte arbejdet på egen hånd, idet du har fuld adgang til Atelieret under hele opholdet.

Malekursus med Anita Viola Nielsen

Anitas undervisning veksler mellem fælles oplæg og individuel sparring, og handler om at du kommer til at bruge alle sanser i dit kunstneriske arbejde – derved bringer du din evne til at udtrykke din egen personlige oplevelse i spil. Når du kan det bliver din kunst for alvor spændende, for dig selv såvel som for andre.

Anita vil i sit malekursus give dig et bud på hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. For Anita handler det altid om at hjælpe dig til at holde den røde tråd i dit kreative arbejde, og møder dig lige der hvor du er med dit maleri.

Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt – eller noget helt andet.

Der findes bord, stol og staffeli til alle på værkstedet. En stor del af arbejdet og undervisningen foregår ude i området, så tag gerne et siddeunderlag eller en lille klapstol med – og solhat :0)

Anitas malekursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler og vejledning, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. Alle er velkommen, begyndere, øvede og meget erfarne kan have stor glæde af dette kursus.

Kl 14 første dag vandrer vi langs markvejene til nabobyen Sablet, en lille gåtur gennem vinmarker på ca 3 km. Her kan vi nyde en kaffe eller aperitivo på en af torvets lokale cafeer, og foretage eventuelle indkøb. Vi vil senere i ugens løb vende tilbage til Sablet, hvor vi vil gøre stop undervejs for at lave skitser af byen set udefra, og for at studere farver og detaljer på byens huse.

På kursets sidste dag arrangerer Anita fernisering inden vi nyder den sidste middag, sådan som traditionen på stedet foreskriver.

FORHÅNDS-TILMELDING

Skriv dig på listen og kom først i køen når vi åbner for tilmelding til dette kursus.

Når du står på listen får du besked når vi kender prisen, så du kan tage endeligt stilling til om du vil med.

Det koster ikke noget at stå på forhånds-listen.

Maleri Seguret Frankrig

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Nice, hvor en privat bus venter os, for at køre os til Seguret.

Hjemrejse tidligt om morgenen, vi afhentes af privat bus som kører os til lufthavnen i Nice for afgang til CPH.

Underviseren rejser sommetider i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil, så vidt muligt, blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet.

Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.

Atelier Seguret

ØVRIGE AKTUELLE MALEKURSER MED ANITA

Akvarelkursus Tegnekursus Venedig Italien

Kursusdato: Afventer
Underviser: Anita Viola Nielsen

LYSET er omdrejningspunktet for Anita Violas kursus i Venedig. Lysets evige dans i vandet, reflektionerne på husenes mure, på broernes buer og på menneskene i gaderne, giver os en gave-regn af levende, overraskende lys.

læs mere

Akvarel og tegning Rom Italien

Kursusdato: Kendes ikke
Underviser: Anita Viola Nielsen

Når du tager med Anita til Rom for at arbejde med akvarellen, vil du opleve en by der inspirerer, maner til eftertanke, og taler til alle dine sanser. Anita viser dig den smukkeste ”zig-zaggede” vej gennem byen, som hun de seneste 5 år har bosat sig i om efteråret, for at arbejde med sin egen kunstneriske udvikling – nu er det din tur.

læs mere

Påske Malekursus København Anita Viola

Kursusdato: 1-5 april 2021
Underviser: Anita Viola Nielsen
AFLYST pga nedlukning

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas påske-malekursus. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Weekend Tegnekursus København Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 1+2 maj 2021
Underviser: Anita Viola Nielsen
AFLYST pga retstriktioner

Målet med dette tegnekursus er at sætte fokus på det kreative rum, hvor du bliver i stand til at skabe udtryksfulde tegninger der går i dialog med beskueren. Her taler vi ikke om den teknisk ”perfekt udførte” tegning, men om hvornår en tegning rammer os fordi den har en kunstnerisk kvalitet vi kan mærke og italesætte.

læs mere

Akvarelkursus Jylland Højer sommer

Kursusdato: AFVENTER
Underviser: Anita Viola Nielsen

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas akvarelkursus i Sønderjylland. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Københavns parker – akvarelkursus med Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 5+6 juni 2021
Underviser: Anita Viola Nielsen
AFLYST

Du får her chancen for at studere Københavns parkmotiver, sammen med en kunstner der selv har hentet inspiration til sin egen kunstneriske praksis, i storbyers parker og naturområder. I Københavns parker finder du alle slags motiver, og Anita vil blandt andet lede opmærksomheden hen på træernes betydning i parkens rum, og i dit visuelle udtryk. Du pakker blot akvarel- eller skitseblokken, et par pensler og akvarelpaletten, så er du klar.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop Uge 29

Kursusdato: 17-21 Juli 2023
Underviser: Anita Viola Nielsen
2 LEDIGE PLADSER

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere