Malekursus

Segurét Frankrig

Underviser Anita Viola Nielsen

Kursusdato: Maj 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen

Den lille provencalske middelalderby Séguret er omgivet af vinmarker, cypresser, figentræer og olivenlunde. Byen ligger smukt på bjergsiden i 850 m højde, og dens karakteristiske stenhuse med røde tegltag, og de smalle brostensbelagte gader, er som taget ud af et guldaldermaleri. Her grundlagde den unge kunstner Arthur Langlet for mere end 50 år siden et helt unikt kunstner-refugium, og nu får du muligheden for at udfolde dig på stedet med mange års kunstnerisk tradition.

Refugiet har til formål at fascillitere internationale, arbejdende kunstnere. Siden 1959 har mere end 500 besøgende fra 48 lande boet og arbejdet her, og nydt godt af familien Langlets gæstfrihed – nu er det din tur. Atelier de Sèguret drives i dag af grundlæggeren Arthur Langlets enke og sønnen Nobert, som med humor og varme sørger for at du får arbejdsro – og, ikke mindst, dejlige, hjemmelavede 5-retters middage hver aften.

Anita Viola Nielsen er selv kommet som “artist in residence” på Atelier Seguret mange gange i årenes løb for at fordybe sig i kunsten, siden hun som helt ung kunstner fandt frem til dette enestående sted. Hun glæder sig altid til at vende tilbage med et nyt malerhold, og til et gensyn med vores gæstfrie værter.

Det er ikke svært at forstå hvorfor Arthur Langlet valgte at grundlægge sit kunstner-refugium på lige netop denne lille plet på jord. De frodige omgivelser, de karismatiske stenhuse med røde tegltag, og byens snørklede, brostens-belagte gader, forærer dig motiver og inspiration overalt hvor du kigger hen. Uanset om du maler figurativt eller abstrakt, om du inspireres af natur, arkitektur, lys og skygger, eller noget helt fjerde, så finder du det i overflod i og omkring denne lille, charmerende bjergby.

Byen er grundlagt i 1200 tallet, og har præcis den charme og de udfordringer det giver, når vi er vant til moderne bekvemmeligheder. Vejene består af toppede brosten, trapperne er snævre og skæve, både ude og indendørs, så det er nødvendigt at du er sikker på benene.

Atelier de Séguret

Vi bor og arbejder på Atelier de Sèguret, som i dag drives af grundlæggeren Arthur Langlets enke, og sønnen Nobert. Vi bor på små, enkle værelser med fælles bad og toilet på gangen, og vi har ubegrænset adgang til værkstedet hele ugen.

Vi sørger selv for te og kaffe i det lille the-køkken, hvor vi spiser morgenmad og frokost. Hver morgen leverer madam Langlet en enkel morgenmads+frokostkurv, og hjemmelavet middag serveres ca kl 19. Morgenmad og frokost supplerer vi selv op efter behov på vandreture til nabobyen Sablet.

Om aftenen serverer Madam Langlet 5 dejlige, hjemmelavede, provencalske retter, med vin. De foregående år har deltagerne med god grund kåret Madam Langlet som en sand madkunstner. Vi smager tydeligt den omhu hun lægger i middagen, lige fra hun om morgenen tager på markedet og udvælger de bedste råvarer, til vi om aftenen får de dejligste retter serveret. Mad og vin krydres med friske kommentarer fra Nobert, som med humor og charme serverer for os om aftenen, og iøvrigt er tilstede overalt hvis vi mangler noget.

Værelserne er vidt forskellige. Nogle har flot udsigt, andre har slet ikke udsigt. Også størrelse og beliggenhed varierer. Fælles for dem alle er, at Madam Langlet sætter en ære i at holde værelserne pæne, rene og hyggelige, på den skønne, “Van Gogh´ske” måde! Det er ikke muligt at bestille et særligt værelse, vi fordeler efter “først til mølle” princippet.

På fridagene kan du tage på markedsdag i Vaison la Romaine, en smuk lille by ca 10 km. fra Séguret. Eller du kan gå den smukke tur til nabobyen Sablét – eller du er velkommen til at blive hjemme og fortsætte arbejdet på egen hånd, idet du har fuld adgang til Atelieret under hele opholdet.

Malekursus med Anita Viola Nielsen

Anita vil i sit malekursus give dig et bud på hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. For Anita handler det altid om at hjælpe dig til at holde den røde tråd i dit kreative arbejde, og undervisningen består for en stor del af individuel sparring.

Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt – eller noget helt andet.

Der findes bord, stol og staffeli til alle på værkstedet. En stor del af arbejdet og undervisningen foregår ude i området, så tag gerne et siddeunderlag eller en lille klapstol med – og solhat :0)

Anitas malekursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler og vejledning, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. Alle er velkommen, begyndere, øvede og meget erfarne kan have stor glæde af dette kursus.

I ugens løb får du Anitas bud på hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt eller bland-former.

Kl 14 første dag vandrer vi langs markvejene til nabobyen Sablet, en lille gåtur gennem vinmarker på ca 3 km. Her kan vi nyde en kaffe eller aperitivo på en af torvets lokale cafeer, og foretage eventuelle indkøb. Vi vil senere i ugens løb vende tilbage til Sablet, hvor vi vil gøre stop undervejs for at lave skitser af byen set udefra, og for at studere farver og detaljer på byens huse.

På kursets sidste dag arrangerer Anita fernisering inden vi nyder den sidste middag, sådan som traditionen på stedet foreskriver.

FORHÅNDSRESERVATION

Du er velkommen til at sende besked i formularen nedenfor, så reserverer vi en kursusplads til dig.

Vi kontakter dig når alle rejsens detaljer er på plads og vi er klar til at booke.

Din forhåndsreservation er uforpligtende og koster ikke noget.

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Maleri Seguret Frankrig

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Nice, hvor en privat bus venter os, for at køre os til Seguret.

Hjemrejse tidligt om morgenen, vi afhentes af privat bus som kører os til lufthavnen i Nice for afgang til CPH.

ANDRE AKTUELLE MALEKURSER I KØBENHAVN

Malekursus København Sommerworkshop uge 1 Pia

Kursusdato: 1-5 juli 2019
Underviser: Pia Fonnesbech
UDSOLGT

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 2 Pia

Kursusdato: 8-12 juli 2019
Underviser: Pia Fonnesbech
UDSOLGT

I denne uge får du mulighed for at arbejde med model nogle timer om formiddagen, og arbejde videre med dine egne modeloplæg og projekter om eftermiddagen. Pias malekursus handler som altid om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. I denne uge får du endvidere masser af input og inspiration i arbejdet med en professionel model.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 3 Anita Viola

Kursusdato: 15-19 juli 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen
UDSOLGT

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 4 Mia-Nelle

Kursusdato: 22-26 juli 2019
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
UDSOLGT

Et af målene med dette kursus er at bevidstgøre dig om din egen farve-pallette. Er der farver du vælger igen og igen, bevidst eller ubevidst? Hvordan harmonerer de med andre farver? Kan du komponere dem på andre måder end du har gjort hidtil? Eller har du andre farver ”indeni” som gerne vil frem?

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 5 Mia-Nelle

Kursusdato: 29 juli-2 august 2019
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
6 LEDIGE PLADSER

Denne uge handler om at du bliver mere fortrolig med din egen stemme i maleriet, og kurset er bygget op omkring individuel dialog og refleksioner om form, farver og indhold. Undervejs vil der være fuld fokus på håndværket i maleriet, ud fra lige der hvor du er lige nu. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som: ”Hvad er det jeg maler – og hvorfor / Hvordan udfører jeg min ide / Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

læs mere