Malekursus

Segurét Frankrig

Underviser Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 17-24 Maj 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen
5 LEDIGE PLADSER

Som ung fandt den franske kunstner Arthur Langlet et forfaldent vandtårn fra 1200 tallet i den lille by Segurét i sydfrankrig. Sammen med en gruppe andre kunstnere købte han det efter anden verdenskrig, og skabte dette unikke kunstner-refugium.

Den lille bjerglandsby Séguret er omgivet af vinmarker, cypresser, figentræer og olivenlunde. Byen ligger i 850 m højde med overvældende udsigter over Rhóne dalen. Det er ikke svært at forstå hvorfor Arthur Langlet valgte at grundlægge sit kunstner-refugium på lige netop denne lille plet på jord.

Refugiet har til formål at fascillitere internationale, arbejdende kunstnere. Siden 1959 har mere end 500 besøgende fra 48 lande boet og arbejdet her, og nydt godt af familien Langlets gæstfrihed. Atelier de Sèguret drives i dag af grundlæggeren Arthur Langlets enke, og sønnen Nobert.

Byen er grundlagt i 1200 tallet, og har præcis den charme og de udfordringer det giver, når vi er vant til moderne bekvemmeligheder. Vejene består af toppede brosten, trapperne er snævre og skæve, både ude og indendørs, så det er nødvendigt at du er sikker på benene.

Atelier de Séguret

Vi bor og arbejder på Atelier de Sèguret, som i dag drives af grundlæggeren Arthur Langlets enke, og sønnen Nobert. Vi bor på små, enkle værelser med fælles bad og toilet på gangen, og vi har ubegrænset adgang til værkstedet hele ugen.

Vi sørger selv for te og kaffe i det lille the-køkken, hvor vi spiser morgenmad og frokost. Hver morgen leverer madam Langlet en enkel morgenmads+frokostkurv, og hjemmelavet middag serveres ca kl 19. Morgenmad og frokost supplerer vi selv op efter behov på vandreture til nabobyen Sablet.

Om aftenen serverer Madam Langlet 5 dejlige, hjemmelavede, provencalske retter, med vin. De foregående år har deltagerne med god grund kåret Madam Langlet som en sand madkunstner. Vi smager tydeligt den omhu hun lægger i middagen, lige fra hun om morgenen tager på markedet og udvælger de bedste råvarer, til vi om aftenen får de dejligste retter serveret. Mad og vin krydres med friske kommentarer fra Nobert, som med humor og charme serverer for os om aftenen, og iøvrigt er tilstede overalt hvis vi mangler noget.

Værelserne er vidt forskellige. Nogle har flot udsigt, andre har slet ikke udsigt. Også størrelse og beliggenhed varierer. Fælles for dem alle er, at Madam Langlet sætter en ære i at holde værelserne pæne, rene og hyggelige, på den skønne, “Van Gogh´ske” måde! Det er ikke muligt at bestille et særligt værelse, vi fordeler efter “først til mølle” princippet.

På fridagene kan du tage på markedsdag i Vaison la Romaine, en smuk lille by ca 10 km. fra Séguret. Eller du kan gå den smukke tur til nabobyen Sablét – eller du er velkommen til at blive hjemme og fortsætte arbejdet på egen hånd, idet du har fuld adgang til Atelieret under hele opholdet.

Malekursus med Anita Viola Nielsen

Anita vil i sit malekursus give dig et bud på hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. For Anita handler det altid om at hjælpe dig til at holde den røde tråd i dit kreative arbejde, og undervisningen består for en stor del af individuel sparring.

Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt – eller noget helt andet.

Der findes bord, stol og staffeli til alle på værkstedet. En stor del af arbejdet og undervisningen foregår ude i området, så tag gerne et siddeunderlag eller en lille klapstol med – og solhat :0)

Anitas malekursus er baseret på undervisning med individuelle samtaler og vejledning, teknisk vejledning og opgaver, samt fælles billedgennemgange. Alle er velkommen, begyndere, øvede og meget erfarne kan have stor glæde af dette kursus.

I ugens løb får du Anitas bud på hvordan du kan skærpe din iagttagelsesevne, forholde dig aktivt til motivvalg, og bevidstgøre dine valg og fravalg i dine kunstneriske udfoldelser. Du bestemmer selv om du vil arbejde med akryl, akvarel, kridt eller bland-former.

Kl 14 første dag vandrer vi langs markvejene til nabobyen Sablet, en lille gåtur gennem vinmarker på ca 3 km. Her kan vi nyde en kaffe eller aperitivo på en af torvets lokale cafeer, og foretage eventuelle indkøb. Vi vil senere i ugens løb vende tilbage til Sablet, hvor vi vil gøre stop undervejs for at lave skitser af byen set udefra, og for at studere farver og detaljer på byens huse.

På kursets sidste dag arrangerer Anita fernisering inden vi nyder den sidste middag, sådan som traditionen på stedet foreskriver.

Tilmelding

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Ring til Kipling Travel hvis du ønsker at booke en plads: Tlf. +45 4716 1220

Eller du kan sende en besked her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid

Du betaler DKK 3.000 ved tilmelding, resten betales senest 2 måneder før afgang

Maleri Seguret Frankrig

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn direkte til Nice, hvor en privat bus venter os, for at køre os til Seguret.

Hjemrejse tidligt om morgenen, vi afhentes af privat bus som kører os til lufthavnen i Nice for afgang til CPH.

AKTUELLE KURSER MED ANITA VIOLA NIELSEN

Malekursus København Sommerworkshop uge 3 Anita Viola

Kursusdato: 15-19 juli 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen

Uanset om du er øvet, begynder eller erfaren maler, er du meget velkommen på Anitas sommerworkshop. Du kan vælge at arbejde med egne projekter, eller du kan deltage i de oplæg og øvelser som Anita tilbyder. Du får individuel hjælp og sparring af Anita, som i ugens løb vil hjælpe dig med at blive bevidst om de valg og fravalg du tager undervejs i dine kreative processer.

læs mere

Malekursus Bulgarien

Kursusdato: 31 juli - 7 august 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen

Anita har holdt mange gode ferier i denne smukke lille by bulgarske by , og nu er du inviteret til at tage med for at arbejde med dette inspirerende sted, set med kunstnerøjne.

læs mere

Akvarel og tegning Rom Italien

Kursusdato: 7-14 september 2019
Underviser: Anita Viola Nielsen
4 LEDIGE PLADSER

Anita har haft flere længerevarende legatophold i Rom, og nu er du inviteret til at tage med til denne smukke by, for at se og arbejde de mest interessante steder, set med kunstnerøjne.

læs mere