Malekursus

Fattoria Mose, Sicilien

Underviser Hanne Ravn Hermansen

Kursusdato: 3-10 juni 2020
Underviser: Hanne Ravn Hermansen

På Fattoria Mose har du de perfekte rammer til at arbejde eksperimentrende, legende og nysgerrigt med dit maleri. Fattoria Mose er en smuk og nænsomt restaureret herregård, som i dag blandt andet huser malegrupper som os, og dyrker traditionelt, økologisk landbrug på markerne som omgiver herregården.

Ligesom resten af Sicilien er Fattoria Mose rig på historie og traditioner. Det nuværende hovedhus blev i 1800-tallet bygget med udgangspunkt i en herregård fra middelalderen, og resterne af den oprindelige gård kan stadig anes rundt omkring på stedet i dag.

Vores gæstfrie værter, søstrene Chiara og Simonette Agnello, er femte generation på gården. De passer godt på familiens kulturarv og traditioner, og hovedhuset er fint møbleret med gamle arvestykker som er fulgt med familien gennem generationer. De fleste værelser har dejligt store herregårdssenge, og møbleret med skabe og kommoder som i stedets storhedstid. Værelserne er forskellige, og fordeler sig dels i det gamle hovedhus, dels i en nyere afdeling, med separat indgang ved siden af hovedhuset.

Chiara og Simonettes far genopbyggede og moderniserede gården efter udbombning i anden verdenskrig, og anlagde dengang de traditionelle middelhavs-haver og terrasseafsnit, som i dag giver os de bedste omgivelser vi kan ønske os for maleriet. I haverne finder du blandt andet duftende jasmin, citronella, og blåregn der meget dekorativt klatrer helt op på tredje sal.

På gårdens marker dyrkes økologiske mandler, pistachia, citroner, appelsiner, oliven, frugt og grøntsager. Hvis du følger stien mod Agrigento passerer du krogede oliventræer som er flere hundrede år gamle, du kommer gennem køkkenhaver hvor grøntsagerne bugner, forbi nøddehegn, og gennem frodige enge med vilde blomster.

Når du trænger til en pause fra maleriet kan du tage en svømmetur i Chiaras pool, som hun har designet og bygget for sin nevø. Poolen er 12 m lang, så her kan du tage nogle gode lange svømmetag hvis ryggen trænger til at blvie rettet ud efter en god dag med fordybelse og koncentration.

Efter endt arbejde og svømmetur, vil Chiara servere enkle, traditionelle Sicilienske retter for os i gården under skyggefulde træer. Når vi sidder omkring bordet føles det lidt som at være med i en gammel Italiensk film, stemningen overalt er meget autentisk, og bidrager til oplevelsen af at lade de nordiske farver og dufte bag os, for i stedet at male, smage og dufte et autentisk stykke Sicilien.

MALEKURSUS MED HANNE RAVN HERMANSEN

På Fattoria Mose har du de perfekte rammer til at arbejde eksperimentrende, legende og nysgerrigt med dit maleri, understøttet af Hanne Ravn Hermansens kyndige oplæg og vejledning. Du får i ugens løb Hannes mange gode bud på, hvordan du kan lade leg og nysgerrighed flyde sammen med maleriet, og derved tilføre det ny energi og vitalitet.

Hannes mål med malekurset er at give dig en værktøjskasse, fyldt med metoder du kan bruge i dine kunstneriske processer. For Hanne er det kunstneriske arbejde meget lystbetonet, hun føler sig beriget af sit kunstneriske virke, og det vil hun gerne give videre til dig.

Du kan arbejde med akryl på lærred, eller du kan vælge at arbejde på papir – og måske blande flere medier med akrylen? Du er meget velkommen til at tegne, Hanne har altid selv tegnet meget, og har undervist i tegning i mange sammenhænge i årenes løb.

Hanne bruger også mange grafiske greb når hun maler, og hun deler generøst ud af sine egne metoder. Hvis du har lyst til at udvide dine maleriske processer med hjælp fra grafikken, vil du opleve at når du arbejder sideløbende med maleri og grafik vil de to kunstformer berige, understøtte og udvikle hinanden. Nye former, farver og kompositioner dukker op på lærredet i processen, du skal blot være bevidst om at gribe dem.

Eksempelvis bliver du præsenteret for Hannes køkken-grafik-metode, og processer med afmaskning og skabeloner som medspiller i de kunstneriske processer. Hanne bruger selv skabeloner og afmaskning, hun tegner med kul og benytter begrænsede farveskalaer – alt sammen teknikker som du opfordres til at afprøve og hente inspiration i, så du kan løfte dit maleri et nyt sted hen.

Nysgerrighed er en nødvendighed hvis du vil rykke dig, og for Hanne handler det om at hjælpe dig til at finde ud af hvad der fungerer bedst for dig – og hvad der skal til så du kan forholde dig åben og undersøgende i hele din maleproces.

Alle er velkommen på Hannes malekursus. Uanset om du er begynder, øvet eller erfaren maler, så vil du i ugens løb fylde din egen personlige værktøjskasse med de metoder og processer som passer bedst til dit unikke billedsprog, beriger og vitaliserer dit udtryk, og understøtter dine kreative processer.

 

TILMELDING

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Ring til Kipling Travel hvis du ønsker at booke en plads: Tlf. +45 4716 1220

Eller du kan sende en besked her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid

Du betaler DKK 3.000 ved tilmelding, resten betales senest 2 måneder før afgang

Malekursus Fattoria Mose

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn til Catania.

Ved ankomst hentes vi i privat bus som kører os til Fattoria Mose, en smuk køretur på ca 2,5 timer.