Malekursus

Fattoria Mose, Sicilien

Underviser Hanne Ravn Hermansen

Kursusdato: Afventer
Underviser: Hanne Ravn Hermansen

På Fattoria Mose har du de perfekte rammer til at arbejde eksperimentrende, legende og nysgerrigt med dit maleri. Fattoria Mose er en smuk og nænsomt restaureret herregård, som i dag blandt andet huser malegrupper som os, og dyrker traditionelt, økologisk landbrug på markerne som omgiver herregården.

Ligesom resten af Sicilien er Fattoria Mose rig på historie og traditioner. Det nuværende hovedhus blev i 1800-tallet bygget med udgangspunkt i en herregård fra middelalderen, og resterne af den oprindelige gård kan stadig anes rundt omkring på stedet i dag.

Vores gæstfrie værter, søstrene Chiara og Simonette Agnello, er femte generation på gården. De passer godt på familiens kulturarv og traditioner, og hovedhuset er fint møbleret med gamle arvestykker som er fulgt med familien gennem generationer.

Chiara og Simonettes far genopbyggede og moderniserede gården efter udbombning i anden verdenskrig, og anlagde dengang de traditionelle middelhavs-haver og terrasseafsnit, som i dag giver os de bedste omgivelser vi kan ønske os for maleriet. I haverne finder du blandt andet duftende jasmin, citronella, og blåregn der meget dekorativt klatrer helt op på tredje sal.

På gårdens marker dyrkes økologiske mandler, pistachia, citroner, appelsiner, oliven, frugt og grøntsager. Hvis du følger stien mod Agrigento passerer du krogede oliventræer som er flere hundrede år gamle, du kommer gennem køkkenhaver hvor grøntsagerne bugner, forbi nøddehegn, og gennem frodige enge med vilde blomster.

Når du trænger til en pause fra maleriet kan du tage en svømmetur i Chiaras pool, som hun har designet og bygget for sin nevø. Poolen er 12 m lang, så her kan du tage nogle gode lange svømmetag hvis ryggen trænger til at blvie rettet ud efter en god dag med fordybelse og koncentration.

Efter endt arbejde og svømmetur, vil Chiara servere enkle, traditionelle Sicilienske retter for os i gården under skyggefulde træer. Når vi sidder omkring bordet føles det lidt som at være med i en gammel Italiensk film, stemningen overalt er meget autentisk, og bidrager til oplevelsen af at lade de nordiske farver og dufte bag os, for i stedet at male, smage og dufte et autentisk stykke Sicilien.

Værelserne på Fattoria Mose er forskellige, og fordeler sig dels i det gamle hovedhus, dels i en nyere afdeling, med separat indgang ved siden af hovedhuset. Værelserne i hovedbygningen har et mix af familiens arvestykker og moderne indretning, nogle værelser har store herregårdssenge, andre er møbleret med skabe og kommoder som i stedets storhedstid. Værelserne i tilbygningen har en lettere og nyere stil, og her har du direkte adgang til små terrasseafsnit med en smuk udsigt over det omgivende landskab.

MALEKURSUS MED HANNE RAVN HERMANSEN

På Fattoria Mose har du de perfekte rammer til at arbejde eksperimentrende, legende og nysgerrigt med dit maleri, understøttet af Hanne Ravn Hermansens kyndige oplæg og vejledning. Du får i ugens løb Hannes mange gode bud på, hvordan du kan lade leg og nysgerrighed flyde sammen med maleriet, og derved tilføre det ny energi og vitalitet.

Hannes mål med malekurset er at give dig en værktøjskasse, fyldt med metoder du kan bruge i dine kunstneriske processer. For Hanne er det kunstneriske arbejde meget lystbetonet, hun føler sig beriget af sit kunstneriske virke, og det vil hun gerne give videre til dig.

Du kan arbejde med akryl på lærred, eller du kan vælge at arbejde på papir – og måske blande flere medier med akrylen? Du er meget velkommen til at tegne, Hanne har altid selv tegnet meget, og har undervist i tegning i mange sammenhænge i årenes løb.

Hanne bruger også mange grafiske greb når hun maler, og hun deler generøst ud af sine egne metoder. Hvis du har lyst til at udvide dine maleriske processer med hjælp fra grafikken, vil du opleve at når du arbejder sideløbende med maleri og grafik vil de to kunstformer berige, understøtte og udvikle hinanden. Nye former, farver og kompositioner dukker op på lærredet i processen, du skal blot være bevidst om at gribe dem.

Eksempelvis bliver du præsenteret for Hannes køkken-grafik-metode, og processer med afmaskning og skabeloner som medspiller i de kunstneriske processer. Hanne bruger selv skabeloner og afmaskning, hun tegner med kul og benytter begrænsede farveskalaer – alt sammen teknikker som du opfordres til at afprøve og hente inspiration i, så du kan løfte dit maleri et nyt sted hen.

Nysgerrighed er en nødvendighed hvis du vil rykke dig, og for Hanne handler det om at hjælpe dig til at finde ud af hvad der fungerer bedst for dig – og hvad der skal til så du kan forholde dig åben og undersøgende i hele din maleproces.

Alle er velkommen på Hannes malekursus. Uanset om du er begynder, øvet eller erfaren maler, så vil du i ugens løb fylde din egen personlige værktøjskasse med de metoder og processer som passer bedst til dit unikke billedsprog, beriger og vitaliserer dit udtryk, og understøtter dine kreative processer.

TILMELDING

Du får besked i nyhedsmailen KUNSTNOMADEN når vi åbner for tilmelding til dette kursus.

Hvis du ikke allerede modtager KUNSTNOMADEN kan du skrive dig på nyhedslisten via linket herunder.

Ja tak, giv mig besked om dette kursus

REJSEN

Afgang sidst på eftermiddagen fra CPH Lufthavn direkte til Catania.

Ved ankomst hentes vi i privat bus som kører os til Fattoria Mose, en smuk køretur på ca 2,5 timer.

På hjemrejsedagen har vi tid til at besøge “Villa Romana del Casale” på vej til lufthavnen. Her skal vi blandt andet se nogle fantastisk mosaikker. Stedet er på Unescos Verdensarvsliste – se billeder fra stedet på: www.villaromanadelcasale.it

Entre til den romerske villa er ikke inkluderet i prisen.