Malekursus

Zanzibar

Underviser Mia-Nelle Drøschler

Kursusdato: Ikke aktuel i øjeblikket

Tiden går i stå når du stempler ud af hverdagens hamsterhjul, for at opleve eventyret på Zanzibar med pensler, papir og farver. Med Mia-Nelles råd og vejledning kommer du til at indfange det hele i kunsten undervejs.

De “absurd-blå” nuancer fra havet, de kridhvide sand-strande, solens varme, og duftene af den grønne frodighed i krydderiplantagerne – du får det hele med hjem på papir og lærred. Det giver et kreativt energiboost midt i den danske vinters mørkeste måned, når du lader dette smukke steds farver, dufte, lyde og smage vække alle dine sanser.

Vi starter i hovedbyen Stone Town, hvor vi oplever eksotisk arkitektur, farverigt by-liv og lokal kunst. Stone Town er på Unescos World Heritage liste over bevaringsværdige byer, og byen kan prale af at være den ældste oprindelige by i Afrika. Her går livet sin vante gang, og selvom turismen har fundet vej til dette afsides paradis, mærker man at byens indbyggere lever hverdagslivet på egne præmisser.

Vi bor på Tembo House Hotel, perfekt beliggende midt i den gamle bydel, og med egen strand hvor du kan hoppe i vandet når dagens arbejde er vel udført. Tembo House er en af Stone Towns bevaringsværdige bygninger, opført med byens traditionelle arkitektoniske særpræg – de oprindelige, smukt dekorerede svalegange og balkoner, som byen gør en ihærdig indsats for at bevare.

Et andet arkitektonisk særpræg er de hundreder år gamle trædøre, som er et studie i sig selv. De har alle en særlig historie som byens indbyggere er meget stolte af – der siges at være mere end 500 unikke døre som er bevaret siden 1600-tallet.

Efter ankomst tager vi på en guidet gåtur rundt i byen med Kiplings foretrukne lokale guide, så du bliver godt rustet til at finde de bedste steder at indfange byens kultur, farver og stemninger på papir. Vi bliver præsenteret for byens seværdigheder og historier, ser hvor byens markeder holdes, udvalget at spisesteder, og alt hvad vi ellers har brug for at vide lidt om, når vi de næste dage skal på motivjagt.

Mens vi bor i Stone Town tager vi på dagtur i privat Dhow til Prison Island, hvor vi skal besøge de hundrede år gamle skildpadder som bor her. Vi tager skitseblokken med og arbejder her til hen på eftermiddagen – øens kridhvide strand skal jo også studeres!

Efter nogle indholdsrige dage i Stone Town tager vi videre til Zanzibars nordkyst, hvor du kommer til at bo og arbejde på Nungwi, kendt som en af Zanzibars mest paradisiske strande. Her får du nogle skønne arbejdsomme dage,hvor du for alvor pakker farver og lærreder ud for at fokusere og fordybe dig i at samle dine indtryk i maleriet. Du får flere hele maler-dage “hjemme”, og mulighed for at tage ud for at fange skønheden på skitse- og farve-jagter i den nærliggende landsby, på stranden, og evt. på udflugt til en af øens krydderifarme.

Vores smukke familiedrevne hotel Langi Langi ligger helt nede i vandkanten. Med det blå hav og de kridhvide strande til den ene side, og en frodig grøn have til den anden, er hotellet det helt ideelle sted for maleriet. Du får tid og ro til at lade de mange indtryk bundfælde sig, og arbejde med de skitser og ideer du har udarbejdet undervejs.

MALEKURSUS MED MIA-NELLE DRØSCHLER

Mia-Nelle bruger selv det at rejse med skitseblok og farver som metode i sin egen kunstneriske praksis. Det gør hun fordi hun har erfaret at nye steder skærper sanserne i en sådan grad, at inspirationen indfinder sig dobbelt. Mia-Nelle oplever at hun på rejsen til tider kan blive henført til andre steder i sit maleri, end hvad hun kunne opnå ved at snurre rundt om sig selv hjemme på sit atelier. Det er præcis den oplevelse hun ønsker at give dig på Zanzibar.

Som ægte Kunstnomade er Mia-Nelle derfor i stand til at guide dig til at udnytte det, som rejsen til eventyrlige Zanzibar tilbyder dig og din kunst. Mia-Nelle inddrager den overvældende natur, kultur og farver i undervisningen, på en måde som giver mening fra Kunstnomade til Kunstnomade.

Du vil undervejs blive præsenteret for øvelser som handler om at skærpe din iagttagelse, og samtidig bevare koncentreret fokus på billedrummet i dit værk. Du kommer til at øve dig i at skabe dybde på papiret, mens pennen følger øjets nomadevandring hen over himmel og hav, bygninger, mennesker, natur …

Det hele kommer selvfølgelig også til at handle om farver. Ud fra den fantastiske overflod af klare farver vi oplever på Zanzibar, vil Mia-Nelle give dig oplæg som inspirerer til både figuration og abstraktion – altid med fokus på billedrummet. Det hele handler om at du kommer til at omsætte det smukke sanse-bombardement af farver, lyde og dufte som du befinder dig i – til kunst

Der bliver god tid til at sparre med Mia-Nelle undervejs. Undervisningen tager altid udgangspunkt i den enkelte, og du har god tid til at udvikle dit maleri fra netop der hvor du er. Alle kan derfor deltage på kurset, begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkommen.

Du bestemmer også selv om du vil male, tegne, fotografere – eller noget helt fjerde. Uanset hvilket medie du foretrækker får du på denne rejse mulighed for at oversætte et sanseligt overflødighedshorn af indtryk, til dit eget unikke udtryk.

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Mia-Nelle hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer.

Mia-Nelle: Tlf. 8159 6061 / mail: contactmianelle@gmail.com

Tilmelding

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Ring til Kipling Travel hvis du ønsker at booke en plads: Tlf. +45 4716 1220

Eller du kan sende en besked her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid

Du betaler DKK 5.000 ved tilmelding, resten betales senest 2 måneder før afgang

Malekursus Zanzibar

REJSEN

Afgang formiddag fra CPH Lufthavn via Istanbul, med ankomst tidlig morgen til Zanzibar. Måltider ombord er inkluderet i prisen.

Ved ankomst afhentes vi i privat bus til indtjekning på hotellet.

Hjemrejse med afhentning i privat bus fra hotellet lige før midnat. Igen flyves via Istanbul, hjemkomst sidst på eftermiddagen til CPH Lufthavn. Måltider ombord er inkluderet i prisen.

Underviseren rejser sommetider i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil, så vidt muligt, blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet.

Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.

AKTUELLE MALEKURSER MED MIA-NELLE

Malekursus København April

Kursusdato: 26-30 april 2021
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
AFLYST pga nedlukning

Du bliver mere fortrolig med din egen stemme i maleriet i løbet af ugen, og kurset er bygget op omkring individuel dialog og refleksioner om form, farver og indhold. Undervejs vil der være fuld fokus på håndværket i maleriet, ud fra lige der hvor du er lige nu. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som: ”Hvad er det jeg maler – og hvorfor / Hvordan udfører jeg min ide / Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 30

Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Mia-Nelle går i dialog og kommer helt tæt på din maleproces, ved at spørge, lytte og vejlede. De primære fokusområder er håndværk og indhold, og du får først og fremmest et godt eftersyn af din maleriske værktøjskasse. Sammen kigger I på farve, komposition og penselteknik, og du udvider i ugens løb din værktøjskasse, eller skaber den helt fra grunden sammen med Mia-Nelle, afhængigt hvor du er i dit maleri.

læs mere

Malekursus København Sommerworkshop uge 31

Kursusdato: Ikke planlagt
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Mia-Nelle går i dialog og kommer helt tæt på din maleproces, ved at spørge, lytte og vejlede. De primære fokusområder er håndværk og indhold, og du får først og fremmest et godt eftersyn af din maleriske værktøjskasse. Sammen kigger I på farve, komposition og penselteknik, og du udvider i ugens løb din værktøjskasse, eller skaber den helt fra grunden sammen med Mia-Nelle, afhængigt hvor du er i dit maleri.

læs mere