Skrivekursus

Amalfikysten, Italien

Underviser Mads Bunch

Underviser: Mads Bunch

På Mads Bunchs skrivekursus ved Amalfikysten indarbejder du nogle grundlæggende skønlitterære skriveteknikker samtidig med, at du lærer, hvordan du bruger flowskrivning til at tilføre din skrivepraksis god energi.

Kurset er både for dig, der gerne vil i gang med at skrive, og for dig der allerede er godt i gang.

Kreativ Skrivning er en skriveform, hvor målet er at vise følelser og stemninger – ”Show it, don’t tell it” – frem for blot at formidle information, så vi på den måde får skabt et skønlitterært rum med levende karakterer. Undervisningen hjælper dig samtidig med at få styr på dit stof og give det struktur og form. Uanset hvilket udgangspunkt du kommer fra, vil du opleve at din skrivning når et nyt niveau.

Mads har valgt at lade Villa Giusso danne rammen for dette skrivekursus. Her finder vi skønhed, ro og inspiration til at skrive. Italien indtager nemlig en helt særlig plads i dansk og skandinavisk litteratur. Her fandt blandt andre H.C. Andersen, Henrik Ibsen og Karen Blixen inspiration til flere af deres verdenskendte værker – og nu er det vores tur!

Villa Giusso ligger godt tilbagetrukket fra kystens trafik og menneskemylder, så her finder vi ro til fordybelse. Når du står i haven, kan du nyde udsigten over Amalfikysten og mod den anden side, kan du på husets terrasse skue over mod Napolibugten. Vi er langt væk fra alle forstyrrelser, og du kan roligt slippe hverdagens mange krav og give dig hen til dine kreative processer.

Udenfor venter smukke udsigter og en have fyldt med Middelhavets mangfoldige urter, blomster og træer. Hvis du foretrækker at sidde ude under den blå himmel og arbejde, er der flere muligheder – du finder bare en ny krog hver dag og lader dig inspirere af det, der omgiver dig.

Vi glemmer alt om indkøb, madlavning og hverdagens pligter, alle måltider er inkluderet i opholdet. Vi får kaffe og the i løbet af dagen og vin og vand til middagen om aftenen – du skal bare lade dig forkæle, mens du fordyber dig i din egen læring og skriveproces.

Villa Giusso er indrettet med oprindelige, antikke møbler og indretningsdetaljer, og det er en æstetisk nydelse at tage ophold på stedet. Mange oplever at den historiske atmosfære giver næring til fortællerglæden, og vi glæder os til at give skriveholdet muligheden for at arbejde i den gode atmosfære.

SKRIVEKURSUS MED MADS BUNCH VED AMALFIKYSTEN

På kurset indarbejder du nogle grundlæggende skønlitterære skriveteknikker, så du kan få godt gang i din skrivepraksis og arbejde videre på egen hånd, når du lander i Danmark igen. Du vil opleve at teknikkerne og øvelserne gør det lettere for dig at skrive og at komme i gang igen, når du indimellem går i stå. Du bliver samtidig mere bevidst om dine skriveprocesser og finder frem til de teknikker, som virker bedst for dig.

Vi arbejder med teknikker som flowskrivning, skrivning med de fem sanser, dialog, og “Show it, don’t tell it”. Teknikkerne giver dig adgang til din kreativitet, så du bliver i stand til at skrive sanseligt og skabe præcise billeder hos læseren. Vi laver øvelser i de kortere formater fx åbninger, scener, dialog, kortprosa, novelle og vi arbejder også med at skrive ud fra forskellige fortællerpositioner.

Den daglige kursusrytme består af undervisning samt kortere fælles skriveøvelser i de første 2-3 morgentimer. Herefter får du et oplæg til en skriveøvelse, som du kan arbejde med på egen hånd i løbet af dagen, men du kan også vælge at arbejde med dit helt eget projekt. Sidst på eftermiddagen samles vi igen og slutter dagen af med at give feedback på hinandens tekster. Mads faciliterer den daglige feedback, og alle vil således få direkte feedback på deres tekster fra ham.

I løbet af dagen kan du slå dig ned og arbejde overalt på stedet. Uanset om du foretrækker at finde et sted i den smukke have, om du vil nyde udsigten fra tagterrassen, mens du skriver, eller om du vil finde en hyggelig krog indendørs i de mange stuer, så finder du her både fred, ro og inspiration.

Mads vil også inddrage stedets særlige atmosfære og skønhed i ugens løb. En af øvelserne består af en fælles mindfulness-gåtur i det smukke område som afsæt for en skriveøvelse, hvor du bringer alle sanser i spil.

Hvis der er stemning og mulighed for det, vil Mads arrangere en fælles tur til det nærliggende Vesuv og Pompei, da det er oplagt at hente inspiration fra de dramatiske historier, der gemmer sig bag skønheden her. Hvis du er godt i gang med dit skrive-projekt, kan du vælge at blive hjemme og arbejde på egen hånd. Udflugten er frivillig og arrangeres i samarbejde med Villa Giusso, når vi er ankommet (Ikke inkluderet i prisen).

TILMELDING

Du får besked i nyhedsmailen KUNSTNOMADEN når vi åbner for tilmelding til dette kursus.

Hvis du ikke allerede modtager KUNSTNOMADEN kan du skrive dig på nyhedslisten via linket herunder.

Ja tak, giv mig besked om dette kursus

REJSEN

Vi tager et tidligt morgenfly fra Københavns Lufthavn til Napoli via Amsterdam. En privat bus afhenter os i lufthavnen og kører os til Villa Giusso, som modtager os med appetizers og velkomstdrinks.

Hjem ligeledes med privat bus til lufthavnen, denne gang med eftermiddagsfly.

Underviseren rejser sommetider i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil, så vidt muligt, blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet.

Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.