Tegning, kunst- og kulturhistorie

Palermo, Sicilien

Underviser Tine Kragh

Kursusdato: 7-14 maj 2019
Underviser: Tine Kragh

Palermo er på mange måder en helt speciel by, som tilmed ikke er særlig turistet. På dette kursus vil du derfor opleve en smuk og levende by, med en rig og mangfoldig historie.

Sicilien er gennem århundreders erobringer påvirket af fønikere, grækere, spaniere, normannere og romere. De har alle efterladt sig kulturelle spor, og derfor er Palermo et af de steder i verden hvor man finder den største koncentration af forskelligartet kunst og kultur.

Foruden kunst, kultur og arkitektur, er byen fyldt med brogede markeder, dejlig street-food, pulserende liv, fest, og karismatisk skønhed. Du vil undervejs få et godt indblik i de livlige og imødekommende Sicilianeres dagligdag i byen, som på samme tid er oldgammel og helt ny. Tine Kragh er i årenes løb kommet meget i byen, den tiltaler hende både som kunstner, kunsthistoriker og livsnyder.

Som noget af det første på kurset skal du nyde det pulserende søndagsliv omkring domkirken og et par af byens andre pladser og torve, mens du tager fat på arbejdet i skitsebogen.

Det store marked Vucceria bliver også en af dine første oplevelser. Her kommer du helt tæt på Sicilienerne når de handler ind til den store søndags-middag i familiens skød.

Byens havn er også et studie værd – Tine ved hvor det er godt at sidde og arbejde, mens du nyder det brogede, eksotiske liv og den særlige stemning som altid kendetegner en aktiv havn. Siden oldtiden har hele verden mødtes her, tiltrukket af Siciliens skønhed, gæstfrie og festlige beboere, og ikke mindst de skønne madvarer.

Et par af byens museer er altid et must når vi rejser ud for at opleve kunst og kultur. Tine udvælger de væsentligste set med kunstner- og kunsthistoriker-øjne, Caravagios kunst og indflydelse kommer vi ikke udenom.

En af dagene tager vi ud af byen for at arbejde i en lille bjergby 10 km fra Palermo. Her finder vi en af de smukkeste kirker i verden, dekoreret med over 6000 m2 byzantinske mosaikker. Du finder ro og inspiration overalt i stedets skønhed, også kirkens klostergård kalder på søgende sjæle og kreativt nærvær.

Tilbage i Palermo skal du også opleve Normaner paladset, Teatro Massimo, og en Romersk villa, der ligger ved en af Palermos smukkeste parker som er fuld af palmer – og du kommer omkring Maradona, endnu et ægte Siciliensk marked.

Tine tager dig også med på en skitsetur til kirkerne San Cataldo og Chiesa del Gesu, hvor arkitektur, ro og skønhed er på dagsordenen.

Du har en fridag midt på ugen til egne oplevelser og shopping. Hvis du har lyst til en lille udflugt kan du tage toget ud af byen og besøge byen Cefalu. Den lille by ligger smukt ud til vandet med den fineste normanske kirke og byzantinske mosaikker – og en dejlig badestrand.

Vi har valgt at indlogere os på et kloster, med perfekt beliggenhed bag byens store markedsplads. Her oplever vi et autentisk “helle” fra byens pulserende liv, et sted hvor vi kan trække os tilbage og nyde freden og roen, mens vi fordøjer dagens oplevelser. Klosteret ligger helt centralt i den gamle bydel, her lever byens indbyggere deres eget liv, lidt tilbagetrukket fra turismens vante stier.

Om aftenen nyder vi den Sydlandske stemning og spiser på de mange markeder eller restauranter. I Palermo spiser man seafood i lange baner, men også andre spændende Sicilianske retter med masser af grøntsager, pasta, is og kager- og vinen er god og til at betale.

TEGNING KUNST OG KULTUR – KURSUS MED TINE KRAGH

Du kommer til at mærke den særlige, afslappede Sicilianske stemning i byen, mens Tine fortæller om kunsten og kulturen, og du får god tid og ro til at fordybe dig i skitsebogen. Alle kan være med, kurset handler ikke om klassisk tegning i traditionel forstand, mere en måde at være i nuet på – og at tegne fordi du har lyst til at udtrykke dig, mens du nyder nærværet, stemningen, stedet, og menneskene omkring dig.

Tine er en erfaren underviser, og på dette kursus kombinerer hun på fineste vis sin passion for kunsten med kulturhistorien, når hun indfører dig i Siciliens kulturhistorie, og du derefter arbejder med at tegne, og udtrykke dine oplevelser i skitsebogen.

Tines væsentligste mål med tegnekurset er, at du kommer til at skabe noget med dit personlige udtryk, og at du finder din egen unikke streg. Det behøver ikke nødvendigvis ligne hvis det ikke er vigtigt for dig. Hovedsagen er at dit arbejde baseres på glæden ved processen, og en nysgerrighed på det at tegne og sætte aftryk. Tine bruger ikke tiden på oplæg om perspektiv og andre klassiske discipliner. Hun tilbyder at skabe rammerne så du kan finde glæden ved at tage skitsebogen med på rejsen og udvikle din personlige streg.

At tegne bringer dig i en tilstand af koncentration og tilstedeværelse som du måske sjældent oplever i en hurtig og til tider stresset verden. At udforske skønne steder i Palermo og derefter tegne dem, skaber specielle og uforglemmelige minder, observeret fra en helt ny vinkel. Din skitsebog fyldes med personlige tegninger, eventuelt krydret med dagbogslignende notater, filosofiske overvejelser, og hvad du ellers bliver inspireret af i dit arbejde.

Du kommer til at arbejde i skitsebogen mange forskellige steder undervejs. Du får lov at dvæle ved de frodigste planter og blomster i Palermos imponerende Botaniske have, og du kommer til at indfange byens livlige stemning på de brogede markeder, og på byens torve. Arkitektur, monumenter, mennesker og byliv, sicillianske blomster, træer og klosterhaver – uanset hvilke motiver du foretrækker findes de overalt omkring dig.

Du medbringer bare en eller to gode skitsebøger og blyant/ kridt/ kul/ farver eller hvad du foretrækker at bruge – og så er du klar!

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Tine hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer

Tine: tlf. +45 2964 7787 / mail: kraghtine@gmail.com

Palermo, Sicilien

PAKKELISTE

Se Tines forslag til pakkeliste her

Tilmelding

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Ring til Kipling Travel hvis du ønsker at booke en plads: Tlf. +45 4716 1220

Eller du kan sende en besked her, så kontakter vi dig hurtigst muligt i kontorets åbningstid

Du betaler DKK 3.000 ved tilmelding, resten betales senest 2 måneder før afgang

Tegning Palermo

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn via Bruxelles til Palermo, hvor en privat minibus venter, og kører os til hotellet.

Hjemrejse ligeldes med privat bus til lufthavnen.

 

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter, vi skriver når nye kunstkurser er på vej.

Tilmeld dig Kunstnomaden, så hører du fra os når vi har nyt til dig.

Venlig hilsen
kursusarrangør