Tegning, kunst- og kulturhistorie

Palermo, Sicilien

Kursusdato: Ikke planlagt

I Palermo finder du en smuk og levende by med en utrolig rig og mangfoldig historie, som tilmed ikke er særlig turistet. Foruden kunst, kultur og arkitektur, vil du opleve Palermos brogede markeder, dejlig street-food, det lokale byliv, og karismatisk skønhed.

Palermo tiltaler os både som kunstnere og livsnydere. Du får i ugens løb et godt indblik i de livlige og imødekommende Sicilieneres dagligdag, i byen som på samme tid er oldgammel og helt ny.

Palermo er et af de steder i verden hvor vi finder den største koncentration af forskelligartet kunst og kultur. Her har fønikere, grækere, spaniere, normannere og romere efterladt sig kulturelle spor gennem århundreders skiftende erobringer. Du kommer til at følge sporene både i arkitekturen, i kunsten, og i det brogede bybillede.

Som noget af det første indtager du søndagslivet omkring domkirken og et par af byens pladser og torve, mens du tager fat på arbejdet i skitsebogen. På det store marked Vucceria kommer du helt tæt på Sicilienerne når de handler ind til den store søndags-middag i familiens skød.

I ugens løb oplever du Normanner paladset, Teatro Massimo, og en Romersk villa der ligger ved en af Palermos smukkeste parker, fuld af eksotiske palmer.Tegneholdet tager også på en skitsetur til kirkerne San Cataldo og Chiesa del Gesu, hvor arkitektur, ro og skønhed er på dagsordenen.

En eftermiddag får du fornøjelsen af at besøge Magda i hendes smukke B&B, øverst oppe under byens tage. Magda er efterkommer af billedhugger Bertel Thorvaldsen, og det er en rigtig fin oplevelse at arbejde i et par timer i de smukkeste omgivelser,

Byens havn er også et studie værd – her er mange steder hvor vi kan sidde og arbejde mens vi nyder det brogede, eksotiske liv, og den særlige stemning som altid kendetegner en aktiv havn. Siden oldtiden har hele verden mødtes i Palermos havn, tiltrukket af Siciliens skønhed, gæstfrie og festlige beboere – og ikke mindst de skønne madvarer.

Et par af byens museer er altid et must når vi rejser ud for at opleve kunst og kultur – Caravagios kunst og indflydelse kommer vi ikke udenom.

En af dagene tager vi ud af byen for at arbejde i en lille bjergby hvor vi finder en af de smukkeste kirker i verden, dekoreret med over 6000 m2 byzantinske mosaikker. Du finder inspirationen overalt i stedets skønhed, også kirkens klostergård kalder på søgende sjæle og kreativt nærvær.

Du har en fridag midt på ugen til egne oplevelser og shopping. Hvis du har lyst til at bruge dagen på en lille udflugt kan du tage toget ud af byen og besøge byen Cefalu. Den lille by ligger smukt ud til vandet med den fineste normanske kirke med byzantinske mosaikker – og en dejlig badestrand.

Om aftenen nyder vi den Sydlandske stemning og spiser på de mange markeder eller restauranter. I Palermo spiser man seafood i lange baner, men også andre spændende Sicilienske retter med masser af grøntsager, pasta, is og kager- og vinen er god og til at betale.

Vi indlogerer os hos gæstfrie nonner i et lille kloster, med central beliggenhed i den gamle bydel. Her oplever vi et autentisk “helle” fra byens pulserende liv, et sted hvor vi kan trække os tilbage mens vi fordøjer dagens indtryk. Klosteret ligger helt centralt bag et af byens markeder i den gamle bydel, hvor de lokale lever på ægte Siciliensk vis.

Som i alle Italienske byer leves livet i Palermos gader og på cafeerne fra tidlig morgen til sen aften. Da vi bor centralt i byen anbefaler vi at du for en sikkerheds skyld medbringer ørepropper til natten, hvis du let bliver forstyrret af byens lyde.

TEGNING KUNST OG KULTUR

Du kommer til at mærke den særlige, afslappede Sicilianske stemning i byen, og du får god tid og ro til at fordybe dig i skitsebogen. Alle kan være med, kurset handler ikke om klassisk tegning i traditionel forstand, mere en måde at være i nuet på – og at tegne fordi du har lyst til at udtrykke dig, mens du nyder nærværet, stemningen, stedet, og menneskene omkring dig.

Som altid på vores kurser kommer du til at skabe noget med dit personlige udtryk, og at du finder din egen unikke streg. Det behøver ikke nødvendigvis ligne hvis det ikke er vigtigt for dig. Hovedsagen er at dit arbejde baseres på glæden ved processen, og en nysgerrighed på det at tegne og sætte aftryk. Vi bruger ikke tiden på oplæg om perspektiv og andre klassiske discipliner, vi tilbyder at skabe rammerne så du kan finde glæden ved at tage skitsebogen med på rejsen og udvikle din personlige streg.

At tegne bringer dig i en tilstand af koncentration og tilstedeværelse som du måske sjældent oplever i en hurtig og til tider stresset verden. At udforske skønne steder i Palermo og derefter tegne dem, skaber specielle og uforglemmelige minder, observeret fra en helt ny vinkel. Din skitsebog fyldes med personlige tegninger, eventuelt krydret med dagbogslignende notater, filosofiske overvejelser, og hvad du ellers bliver inspireret af i dit arbejde.

Du kommer til at arbejde i skitsebogen mange forskellige steder undervejs. Du får lov at dvæle ved de frodigste planter og blomster i Palermos imponerende Botaniske have, og du kommer til at indfange byens livlige stemning på de brogede markeder, og på byens torve. Arkitektur, monumenter, mennesker og byliv, sicillianske blomster, træer og klosterhaver – uanset hvilke motiver du foretrækker findes de overalt omkring dig.

Du medbringer bare en eller to gode skitsebøger og blyant/ kridt/ kul/ farver eller hvad du foretrækker at bruge – og så er du klar!

Palermo, Sicilien

 

Tilmelding

Du kan i øjeblikket ikke melde dig til dette kursus, da det ikke er under planlægning.

Hvis du holder øje med KUNSTNOMADEN får du besked når vi næste gang holder kursus i Palermo.

Du kan tilmelde dig KUNSTNOMADEN via linket herunder:

KUNSTNOMADEN, JA TAK

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn via München til Palermo, hvor en privat minibus venter og kører os til hotellet.

Hjemrejse ligeldes med privat bus til lufthavnen.

Underviseren rejser sommetider i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil, så vidt muligt, blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet.

Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.