Tegning, kunst- og kulturhistorie

Sicilien, Italien

Kursusdato: Ikke planlagt

I Mazara del Vallo træder du ud af masseturismens søgelys, og kommer rundt til nogle af Siciliens mindre kendte, historisk interessante og maleriske steder. Du inspireres af kunsten og kulturen på stedet, og du vil hver dag slå dig ned et nyt sted for at arbejde med indtrykkene i skitsebogen.

Du kommer til at opleve det nærvær der indfinder sig når du koncentrerer dig om at indfange et landskab, et sted, en stemning, eller en blomst med papir og pen. Når du bruger tid på at sætte dig ned og virkelig SE, får du en ekstra dimension på oplevelsen i bevidstheden og hukommelsen, en dimension du ikke opnår på samme måde når du tager billeder.

Få steder finder man en større koncentration af kunst og kultur end på Sicilien. Øen har været påvirket af fønikere, grækere, spaniere, normannere og romere, som alle har efterladt spor fra deres kultur. Mazara er en meget speciel og ”u-turistet” fiskerby, hvor du møder det ægte Sicilien. Her mærker vi en helt særlig stemning, man tager tingene som de kommer, vi mødes af nysgerrig imødekommenhed, og det er nemt at geare ned og nyde livet med sol, strand, lækker mad og godt selskab.

Du kommer til at opleve den mangfoldige kultur i byen, blandt andet det brogede liv i en ægte Arabisk kashba, en 14 km lange strandpromenade med nogle af Italiens bedste restauranter, byens flotte Domkirke, imponerende normansk arkitektur, og Piazza della Repubblica. Helt særlige for Mazara del vallo er også, at her har mange aktive kunstnere bosat sig, også byens borgmester Nicolo Christaldi er kunstner. Rundt omkring i byen finder du især keramikkunst, som du kan beundre ad en særlig rute kaldet “Borgmesterens keramik rute”. Her finder du keramiske vaser, dekorerede fliser, malerier, og fine keramiske skilte dekoreret med citater og byens historie.

Vi bor på et lille, hyggeligt og enkelt familiehotel midt i byen. Her råder vi over to skønne tagterasser med udsigt over havet, hvor du kan slå dig ned med arbejdet når det passer dig. Vi er kun 5 minutters gang fra vandet, så tag badetøjet med hvis du får lyst til en frisk havdukkert.

Vi er ikke de første der søger inspiration og kunstnerisk udvikling på Sicilien. Mange store kunstnere har gennem tiden taget turen før os: Goethe, H.C. Andersen og M. Rørbye har i skitse- og notesbøger lavet tegninger, nedskrevet oplevelser, glæder, sorger og iagtagelser. Mange af disse bøger er bevaret for eftertiden, og rummer store kunstneriske og kulturhistoriske værdier. På dette kursus samler du dine egne personlige tegninger, oplevelser og iagttagelser, i bøger af stor værdi for dig i dit videre arbejde med dit personlige udtryk, også længe efter du er kommet hjem.

TEGNING KUNST OG KULTUR

Alle er velkommen – begynder, øvet eller erfaren, alle kan få stort udbytte af at deltage på tegneholdet. Når du rejser hjem har du kufferten fyldt med tegninger, iagttagelser og skitser, som du kan arbejde videre med hjemme i værkstedet hvis du ønsker det – eller du har en skitsebog fyldt med gode minder om dejlige stunder i godt selskab.

Det væsentlige ved vores kurser er altid at du kommer til at skabe noget med dit personlige udtryk, og at du finder din egen unikke streg. Det behøver ikke nødvendigvis ligne hvis det ikke er vigtigt for dig, hovedsagen er at dit arbejde baseres på glæden ved processen, og en nysgerrighed på det at tegne og sætte aftryk. Dette kursus er ikke et traditionelt tegnekursus i klassisk tegning, Når vi rejser ud for at tegne bruger vi ikke tiden på oplæg om perspektiv og andre klassiske discipline, det handler om at skabe rammerne så du kan arbejde med at finde og udvikle din personlige streg.

At tegne bringer dig i en tilstand af koncentration og tilstedeværelse som du måske sjældent oplever i en hurtig og til tider stresset verden. At udforske skønne steder på Sicilien og derefter tegne dem, skaber specielle og uforglemmelige minder, observeret fra en helt ny vinkel. Din skitsebog fyldes med personlige tegninger, eventuelt krydret med dagbogslignende notater, filosofiske overvejelser, og hvad du ellers bliver inspireret af i dit arbejde.

I ugens løb kommer du til at tegne mange forskellige steder. Eksempelvis i byens imponerende Kasbah med keramiske udsmykninger. I et stort arkæologiske område, malerisk beliggende lige ned til havet. I ruinen af en barok kirke. I et museum med græske bronze skulpturer. Og sidst men ikke mindst, i en fiskerihavns liv og leben.

Du får mulighed for at fordybe dig i at tegne monumenter, personer, sicilianske blomster og træer, og ikke mindst de smukkeste landskaber- motiver kommer du ikke til at mangle.

Du medbringer bare en eller to gode skitse bøger og blyant/ kridt/ kul/ farver eller hvad du foretrækker at bruge – og så er du klar!

TILMELDING

Du kan i øjeblikket ikke melde dig til dette kursus, da det ikke er under planlægning.

Hvis du holder øje med KUNSTNOMADEN får du besked når vi næste gang afholder dette kursus.

Du kan tilmelde dig KUNSTNOMADEN via linket herunder:

KUNSTNOMADEN, JA TAK

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn via Münich til Palermo, hvor en privat bus venter, og kører os til hotellet. Hjemrejse ligeldes med privat bus til lufthavnen.

Underviseren rejser ofte i forvejen for at planlægge de sidste detaljer for ugens undervisning på stedet. Gruppen vil så vidt muligt blive booket ind på flyet sådan at I sidder samlet, så du kommer til at hilse på de andre deltagere når I sidder i flyet. Underviseren vil, så vidt det er muligt, modtage gruppen ved ankomsten i lufthavnen, eller senest ved check-inn på hotellet.