Tegning, kunst- og kulturhistorie

Sicilien, Italien

Underviser Tine Kragh

Kursusdato: 5-12 september 2018 & 7-14 September 2019
Underviser: Tine Kragh
2018 UDSOLGT - gentages i 2019

Med Tine Kragh som rejseleder og underviser træder du ud af masseturismens søgelys, og kommer rundt til nogle af Siciliens mindre kendte, historisk interessante og maleriske steder. Du får kunsthistorikerens indføring i stederne, kunsten og kulturen, og du vil hver dag slå dig ned et nyt sted for at arbejde med indtrykkene i skitsebogen.

Du kommer til at opleve det nærvær der indfinder sig når du koncentrerer dig om at indfange et landskab, et sted, en stemning, eller en blomst med papir og pen. Når du bruger tid på at sætte dig ned og virkelig SE, får du en ekstra dimension på oplevelsen i bevidstheden og hukommelsen, en dimension du ikke opnår på samme måde når du tager billeder.

Tine er en erfaren underviser, og på dette kursus kombinerer hun på fineste vis sin passion for kunsten med kulturhistorien, når hun indfører dig i Siciliens kulturhistorie, og du derefter arbejder med at tegne, og udtrykke dine oplevelser i skitsebogen. Få steder finder man en større koncentration af kunst og kultur end på Sicilien. Øen har været påvirket af fønikere, grækere, spaniere, normannere og romere, som alle har efterladt spor fra deres kultur.

Tine har valgt fiskerbyen Mazara del Vallo som fast base. Her har Tine selv har boet i en periode, og glæder sig altid til at vende tilbage. Byen er en meget speciel og ”u-turistet” fiskerby, hvor du møder det ægte Sicilien. Her mærker vi en helt særlig stemning, man tager tingene som de kommer, vi mødes af nysgerrig imødekommenhed, og det er nemt at geare ned og nyde livet med sol, strand, lækker mad og godt selskab.

Du kommer til at opleve den mangfoldige kultur i byen, blandt andet det brogede liv i en ægte Arabisk kashba, en 14 km lange strandpromenade med nogle af Italiens bedste restauranter, byens flotte Domkirke, imponerende normansk arkitektur, og Piazza della Repubblica. Helt særlige for Mazara del vallo er også, at her har mange aktive kunstnere bosat sig, også byens borgmester Nicolo Christaldi er kunstner. Rundt omkring i byen finder du især keramikkunst, som du kan beundre ad en særlig rute kaldet “Borgmesterens keramik rute”. Her finder du keramiske vaser, dekorerede fliser, malerier, og fine keramiske skilte dekoreret med citater og byens historie.

Vi bor på et lille, hyggeligt og enkelt familiehotel midt i byen. Her råder vi over to skønne tagterasser med udsigt over havet, hvor du kan slå dig ned med arbejdet når det passer dig. Vi er kun 5 minutters gang fra vandet, så tag badetøjet med hvis du får lyst til en frisk havdukkert.

Vi er ikke de første der søger inspiration og kunstnerisk udvikling på Sicilien. Mange store kunstnere har gennem tiden taget turen før os: Goethe, H.C. Andersen og M. Rørbye har i skitse- og notesbøger lavet tegninger, nedskrevet oplevelser, glæder, sorger og iagtagelser. Mange af disse bøger er bevaret for eftertiden, og rummer store kunstneriske og kulturhistoriske værdier. På dette kursus samler du dine egne personlige tegninger, oplevelser og iagttagelser, i bøger af stor værdi for dig i dit videre arbejde med dit personlige udtryk, også længe efter du er kommet hjem.

TEGNING KUNST OG KULTUR – KURSUS MED TINE KRAGH

Alle er velkommen – begynder, øvet eller erfaren, alle kan få stort udbytte af Tines undervisning. Når du rejser hjem har du kufferten fyldt med tegninger, iagttagelser og skitser, som du kan arbejde videre med hjemme i værkstedet hvis du ønsker det – eller du har en skitsebog fyldt med gode minder om dejlige stunder i godt selskab.

Tines væsentligste mål med tegnekurset er, at du kommer til at skabe noget med dit personlige udtryk, og at du finder din egen unikke streg. Det behøver ikke nødvendigvis ligne hvis det ikke er vigtigt for dig, hovedsagen er at dit arbejde baseres på glæden ved processen, og en nysgerrighed på det at tegne og sætte aftryk. Dette kursus er ikke et traditionelt tegnekursus i klassisk tegning, Tine bruger ikke tiden på oplæg om perspektiv og andre klassiske discipliner. For Tine handler det om at skabe rammerne så du kan arbejde med at finde og udvikle din personlige streg.

At tegne bringer dig i en tilstand af koncentration og tilstedeværelse som du måske sjældent oplever i en hurtig og til tider stresset verden. At udforske skønne steder på Sicilien og derefter tegne dem, skaber specielle og uforglemmelige minder, observeret fra en helt ny vinkel. Din skitsebog fyldes med personlige tegninger, eventuelt krydret med dagbogslignende notater, filosofiske overvejelser, og hvad du ellers bliver inspireret af i dit arbejde.

I ugens løb kommer du til at tegne mange forskellige steder. Eksempelvis i byens imponerende Kasbah med keramiske udsmykninger. I et stort arkæologiske område, malerisk beliggende lige ned til havet. I ruinen af en barok kirke. I et museum med græske bronze skulpturer. Og sidst men ikke mindst, i en fiskerihavns liv og leben.

Du får mulighed for at fordybe dig i at tegne monumenter, personer, sicilianske blomster og træer, og ikke mindst de smukkeste landskaber- motiver kommer du ikke til at mangle.

Du medbringer bare en eller to gode skitse bøger og blyant/ kridt/ kul/ farver eller hvad du foretrækker at bruge – og så er du klar!

DU ER VELKOMMEN

Du er velkommen til at kontakte Tine hvis du har spørgsmål vedrørende undervisning og materialer

Tine: tlf. +45 2964 7787 / mail: kraghtine@gmail.com

Mazara del Vallo, Sicilien

PAKKELISTE

Se Tines forslag til pakkeliste her

AFBUD 2018 OG

FORHÅNDS- RESERVATION 2019

Du er velkommen til at sende besked i formularen nedenfor, så vil vi oprette en uforpligtende forhånds-reservation til 2019.

Vi vil kontakte dig når vi kender prisen, så du kan tage stilling til om du vil lave den endelige tilmelding.

Når du står på listen vil du også blive kontaktet hvis vi får et afbud til kurset i 2018.

Kipling Travel er teknisk arrangør på denne malerejse, som derfor er dækket under Rejsegarantifonden.

Tegning Sicilien

REJSEN

Afgang fra CPH Lufthavn via Bruxelles til Palermo, hvor en privat minibus venter, og kører os til hotellet.

Hjemrejse ligeldes med privat bus til lufthavnen.

 

I Kunstnomaden kan du følge med i vores aktiviteter, vi skriver når nye kunstkurser er på vej.

Tilmeld dig Kunstnomaden, så hører du fra os når vi har nyt til dig.

Venlig hilsen
kursusarrangør