Malekursus København Sommerworkshop uge 32

Kursusdato: Den 8-12 august 2022
Underviser: Jacob Hoff

Figurativt maleri: Motiv – metode – maleglæde

Hvad skal du male, og hvordan skal du male det? Og hvorfor skal du i det hele taget male billeder af verden i en tid, hvor dit mobilkamera kan lave overbevisende billeder i høj opløsning?

Det er spørgsmål, som vi skal kigge på i uge 32, hvor vi skal arbejde undrende og undersøgende med det figurative maleri. Uanset hvor erfaren en maler du er, bliver maleriets hvad, hvordan og hvorfor ved med at være essentielle. På kurset skal vi arbejde med skitsen som idégenerator, kigge på forskellige tilgange til at opbygge et maleri og lade os inspirere af fantastiske værker fra de sidste 500 års vesterlandske kunsthistorie.

Kursusdagene er opbygget således, at der om formiddagen arbejdes med en fælles opgave og om eftermiddagen med et eller flere selvvalgte projekter. Undervisningsformen veksler mellem oplæg, fællesopgaver og gennemgange samt en-til-en samtaler ude ved staffelierne. Der lægges vægt på, at den enkelte får udvidet sin værktøjskasse og får skærpet sit personlige udtryk.

Der kan arbejdes med akryl- og oliemaling (traditionelle oliefarver men uden brug af opløsningsmidler eller med de nye vandbaserede oliemalinger). Desuden vil vi inddrage blyant til skitsearbejde.

Kurset er åbent for deltagere på alle niveauer.

Om Jacob Hoff:

Jacob Hoff har sit udgangspunkt i oliemaleriet og arbejder i et realistisk formsprog inspireret af kunstnere på tværs af tid – fra 1600 tallets hollandske barok over dele af den tidlige modernisme til samtidens foto- og nyrealistiske bevægelser. Han er uddannet fra Århus Kunstakademi i 2006 og har desuden en bachelorgrad i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Du kan se eksempler på hans værker på jacobhoff.dk

Jacob siger selv om sin tilgang til undervisning:

Jeg har undervist i maleri, tegning og generel kunstforståelse i en årrække på alle niveauer fra nybegynder til meget øvet. Jeg underviser i klassiske færdigheder inden for tegning og maleri samt i udviklingen af et personligt billedkunstnerisk udtryk hos den enkelte.

Generelt har jeg den undervisningsfilosofi, at det gælder om at udvikle de færdigheder, der skal til for at kunne udfolde det personlige udtryk, man ønsker sig. Billedkunsten rummer nemlig så mange forskellige, jævnbyrdige muligheder, at det er umuligt at undervise alle i det hele på én gang. For nogle indebærer det en grundig skoling i figurativ tegning og maleri, mens det for andre i højere grad handler om hurtigt at

komme i gang med at arbejde med, hvordan et værks abstrakte elementer (størrelser, farver, gestik mm.) virker sammen, eller hvordan et emne formuleres og bearbejdes malerisk. Derfor modtager jeg som regel også nye elever med spørgsmålet om, hvem der er deres yndlingskunstner, for at få en idé om, hvilken retning jeg skal sende dem i.

Jeg lægger desuden stor vægt på, at den enkelte udvikler et kendskab til billedkunst før og nu. Det er vigtigt at have en indre billedbank at trække på i forhold til inspiration, gode løsninger og trøst under modgang. Det udvikler også den kritiske sans, for når man har set det bedste, lader man sig ikke spise af med dårlig kunst – hverken andres eller ens egen.

DU ER VELKOMMEN

Du kommer til at arbejde i lyse, rolige lokaler, centralt beliggende ved Søerne, med god plads også til store formater hvis det er det du ønsker. Du har staffeli, bord og stol til rådighed, materialer medbringer du selv.

Københavns Kunstskole er teknisk arrangør for vores sommerkurser i København, derfor tilmelder du dig via online betaling til Københavns Kunstskole.

Hvis kurset er overtegnet opretter systemet venteliste som du kan skrive dig på.

TILMELD DIG TIL UGE 32 HER

Undervisningen foregår på Nørre Søgade 43, 1370 København K.

Københavns Kunstskole

Københavns Kunstskole

AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I KØBENHAVN

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.