Malekursus København Sommerworkshop uge 4 Mia-Nelle

Kursusdato: 26-30 juli 2021
Underviser: Mia-Nelle Drøschler

Farver og komposition

Mia-Nelle tilbyder et metodisk malekursus for dig som vil investere 5 intense dage i at nørde det gode håndværk godt og grundigt ind i maleriet. Med fuld fokus på farve og komposition får du nye værktøjer og metoder til din praksis, hvor du blandt andet arbejder med skitser og blander dine farver på forhånd.

Fordi det at male handler i lige så høj grad om at tage bevidste beslutninger som at lade sig forføre af det sanselige og intuitive.

Det hele handler om farver – farver – farver – en god pallette er afgørende for det gode maleri. Derfor går vi dybden med at blande farver, kigge på hvordan farver virker og påvirker hinanden, vi arbejder med farvecirklen, komplementær farver, kolde og varme farver, farvebalance, farvekort, lysægthed og farvedybde.

Et af målene med kurset er at bevidstgøre dig om din egen farve-pallette. Er der farver du vælger igen og igen, bevidst eller ubevidst? Hvordan harmonerer de med andre farver? Kan du komponere dem på andre måder end du har gjort hidtil? Eller har du andre farver ”indeni” som gerne vil frem?

Arbejdet med skitser handler om at komponere, forme og bevidstgøre dine ideer. Derfor vil Mia-Nelle blandt andet gennemgå klassiske kompositioner set igennem kunsthistorien, og værktøjer fra billedmagerens værktøjskasse som eksempelvis det gyldne snit, kontraster, gentagelser, stemning, figurativt versus abstrakt, og motiv valg.

Du vil gennemgå en række øvelser de første 4 formiddage, som alle handler om at komme ind til din personlige stemme i dit maleri ved hjælp af kunstnerens grundlæggende håndværk. Alle eftermiddage og hele fredagen arbejder du med dit eget projekt.

Alle er velkommen, uanset om du maler abstrakt eller figurativt, om du maler akryl, olie eller akvarel, arbejder med artistbooks, collager eller foto kan du få stor glæde af Mia-Nelles metoder og værkstøjer.

Vi oplever at blandede hold giver en god synergi, det gælder også når vi arbejder med deltagere på forskellige niveauer:

• Er du begynder får du en praktisk introduktion til Mia-Nelles værktøjer, som giver dig et rigtig godt afsæt til dit videre arbejde.

• Hvis du er øvet maler får du et nyt overblik over dine processer og metoder, som gør dig i stand til at styre dit maleri gennem bevidste valg.

• Som prof billedkunstner får du stort udbytte af at sparre dine egne erfaringer og metoder med Mia-Nelle.

Vi har max 14 deltagere på hvert hold. Du er velkommen til at deltage på begge Mia-Nelles sommerkurser. Hvis du ønsker det kan du vælge at arbejde med dit eget projekt hele dagen i din anden uge.

DU ER VELKOMMEN

Du kommer til at arbejde i lyse, rolige lokaler, centralt beliggende ved Søerne, med god plads også til store formater hvis det er det du ønsker. Du har staffeli, bord og stol til rådighed, materialer medbringer du selv.

Har du brug for at finde god og billig overnatning kan vi anbefale at kigge på www.airbnb.dk

TILMELDING

Tilmelding foregår via online betaling. Du har 14 dages fortrydelsesret, herefter er din tilmelding bindende.

Hvis du senere bliver forhindret i at deltage er du velkommen til at give pladsen videre til en anden. Vi hjælper dig med at sælge pladsen hvis vi har venteliste. Dette gælder også hvis du ønsker at skifte til et andet kursus

I forbindelse med tilbagebetaling betaler du 400 kr i administrations-gebyr, beløbet dækker vores fakturerings-omkostninger.

Vi gennemfører med minimum 8 deltagere, og forbeholder os ret til at aflyse, såfremt vi ikke har 8 deltagere op til 4 uger inden kursusstart.

Du kan læse alt om handels-betingelserne i forbindelse med tilmelding og betaling.

Kurset foregår på Nørre Søgade 43, 1370 København K

Københavns Kunstskole

AKTUELLE MALEKURSER & TEGNEKURSER I KØBENHAVN

Malekursus København efterår Pia

Kursusdato: Uge 42 den 12-16 oktober 2020
Underviser: Pia Fonnesbech
Venteliste

Pias malekursus handler om at hjælpe dig med at finde frem til, og blive bevidst om, dit unikke billedsprog. Du får sparring og inspiration som guider dig hen mod det, der gør dit udtryk personligt og originalt. Pias store erfaring som billedkunstner og underviser gør, at hun hurtigt spotter de ting du ikke selv ser, og du kommer til at opdage nye sider af dit maleri.

læs mere

Malekursus København efterår Mia-Nelle

Kursusdato: Lørdag til onsdag, den 31 oktober - 4 november 2020
Underviser: Mia-Nelle Drøschler
4 ledige pladser

Du bliver mere fortrolig med din egen stemme i maleriet i løbet af ugen, og kurset er bygget op omkring individuel dialog og refleksioner om form, farver og indhold. Undervejs vil der være fuld fokus på håndværket i maleriet, ud fra lige der hvor du er lige nu. Du kommer til at arbejde med spørgsmål som: ”Hvad er det jeg maler – og hvorfor / Hvordan udfører jeg min ide / Hvilken sammenhæng er der mellem min ide og den måde jeg maler på?”

læs mere

Weekend Tegnekursus København Anita Viola Nielsen

Kursusdato: 14+15 November 2020
Underviser: Anita Viola Nielsen
1 Ledig plads

Målet med dette tegnekursus er at sætte fokus på det kreative rum, hvor du bliver i stand til at skabe udtryksfulde tegninger der går i dialog med beskueren. Her taler vi ikke om den teknisk ”perfekt udførte” tegning, men om hvornår en tegning rammer os fordi den har en kunstnerisk kvalitet vi kan mærke og italesætte.

læs mere